octombrie 27, 2022

Stingerea incendiilor. Echipamente funcționale de prevenire a incendiilor.

Stingerea incendiilor este posibilă datorită instrumentelor corect folosite care pot opri răspândirea incendiului și pot oferi o notificare de avertizare timpurie.

Posibilitatea apariției unui incendiu este una dintre numeroasele griji pe care le aveți atât pentru casa dumneavoastră, cât și pentru afacerea dumneavoastră.

Stingerea incendiilor, cu echipamente funcționale

Este esențial să fiți pregătiți cu instrumentele potrivite de prevenirea și stingerea incendiilor, în cazul în care acesta izbucnește, pentru a evita pierderile semnificative de bunuri, daunele materiale și echipamente și chiar rănirea sau decesul angajaților.

Lipsa echipamentelor funcționale și accesibile de prevenirea și  stingerea incendiilor la locul de muncă poate avea efecte dezastruoase asupra unei companii.

Echipa RSGE vă oferă soluții pentru protejarea tuturor angajaților de vătămări și pentru reducerea pierderilor de proprietate în cazul unui incendiu.

Componentă esențială a strategiei de prevenire a incendiilor

stingere incendii

A avea la dispoziție și în stare de funcționare echipamentul corespunzător pentru stingerea incendiilor în orice moment este primul pas în prevenirea și/sau diminuarea impactului unui incendiu.

Acest lucru necesită o analiză atentă atunci când alegeți echipamentul preventiv inițial, precum și inspecții, întreținere și testare frecvente pentru a vă asigura că echipamentul este în stare bună de funcționare.

Sistemele de alarmă și de stingerea incendiilor care sunt bine adaptate la proiectarea clădirii ar trebui să facă parte din planul cuprinzător de prevenire a incendiilor. Este posibil să fie necesară instalarea ușilor de incendiu speciale în structurile mari.

Tipul de clădire și o evaluare a riscului de incendiu efectuată de inspectorii RSGE vor determina alarmele și instrumentele precise utilizate pentru a localiza incendiile și a opri răspândirea lor.

Acest lucru poate implica câteva alarme de fum de înaltă calitate și un stingător portabil. Instrumentele de prevenire folosite într-o clădire de birouri ar trebui să fie mai avansate decât cele utilizate într-un context rezidențial.

În final, alegerea echipamentelor de stingerea incendiilor se va baza pe dimensiunile și designul clădirii.

Echipamentele de stingere a incendiilor trebuie să aibă garanție de funcționare

Istoricul și politicile de garanție ale producătorului echipamentului ar trebui să fie principalele considerații. Citiți cu atenție garanția produsului!

Alarmele și stingătoarele ar trebui să vină cu o garanție de cel puțin cinci ani pentru a fi eficiente în prevenirea și stingerea incendiilor. Trebuie să știți:

  • Ce studii și teste privind prevenirea incendiilor au documentație.
  • Dacă aparatul respectă toate standardele de prevenire necesare.
  • Cum s-au descurcat anterior aceste echipamente în situații de incendiu.

RSGE susține calitatea produselor sale de prevenire și detectare a incendiilor și oferă garanții de cinci ani sau mai mult.

Echipamentele noastre sunt potrivite pentru prevenirea incendiilor, de un standard înalt, fiabile și pregătite pentru desfășurare rapidă în caz de urgență.

Întreținerea adecvată a echipamentelor de stingere a incendiilor

Un plan de întreținere eficient trebuie să facă parte din planul global integrat de protecție împotriva incendiilor odată ce ați ales un produs de prevenire a incendiilor de înaltă calitate.

Pentru a asigura pregătirea și pentru a reduce posibilitatea de eșec atunci când contează cel mai mult, articolele de prevenire trebuie întreținute corespunzător. Un incendiu nu ar trebui să pornească, în mod ideal.

De multe ori, durează ani de la data achiziției înainte de un incendiu. Lipsa testării frecvente crește probabilitatea ca echipamentul de protecție împotriva incendiilor să funcționeze defectuos atunci când este necesar pentru a stinge un incendiu.

În cazul unui incendiu, aparatul trebuie să funcționeze conform prevederilor. Dacă dețineți o unitate comercială mare, întreținerea presupune inspectarea regulată a întregului sistem și poate include frecvent instruire de perfecționare a personalului.

Testarea frecventă a echipamentelor asigură funcționarea în caz de urgență

Stingătoarele ar trebui să fie întotdeauna închise, dar membrii personalului trebuie să fie conștienți de locația lor specifică și să poată ajunge rapid la ele. Din cauza formării presiunii în timp, garniturile pot avea probleme de întreținere.

Testarea frecventă crește probabilitatea ca echipamentul folosit să funcționeze corect în cazul unei urgențe, reducând riscul unui eveniment incendiar. Un dispozitiv trebuie să funcționeze în conformitate cu regulile în caz de incendiu.

Alegeți RSGE pentru ca întreținerea să necesite doar o inspecție de rutină a sistemului și pentru a instrui personalul în manipularea echipamentelor de stingere a incendiilor!