martie 10, 2022

4 informatii importante despre serviciile RSVTI automacara

RSVTI automacara
Toate tipurile de automacarale sunt masini cu brate libere sau telescopice, formate dintr-un tren de rulare si o suprastructura si necesita detinerea de autorizatii ISCIR automacara , dar si prezenta unui reprezentant RSVTI automacara, pentru a putea fi puse in functiune.

Odata cu dezvoltarea industriei si a inovatiei, modernizarea macaralelor a fost finalizata treptat de-a lungul timpului. Macaralele mobile au 2 pana la 10 axe. Datorita acestui fapt, macaralele mobile intampina dificultati legate de traficul rutier.

1. De ce ai nevoie de autorizatie ISCIR automacara?

Pentru utilizarea unui utilaj de tip automacara, este necesara parcurgerea unor documentatii pentru a putea obtine autorizatii ISCIR automacara. Aceste autorizatii atesta buna functionare a utilajului si reduce gradul de pericol pentru muncitori, operatori si alte persoane din jur. 

Utilizarea automacaralei fara astfel de autorizatii reprezinta nu este posibila, si, de asemenea, este nevoie de prezenta unui operator RSVTI automacara sau o firma ce ofera servici RSVTI.

2. Documentele necesare pentru obtinerea autorizatiilor ISCIR automacara

Echipa RSGE ofera servicii RSVTI pentru firmele care aleg sa apeleze la o companie externa RSVTI. Ne ocupam cu seriozitate si responsabilitate pentru a te ajuta sa obtii autorizatiile necesare operarii unui echipament ce intra in incidenta ISCIR. 

Te sprijinim pentru a asigura indeplinirea obligatiilor prevazute de legislatia in vigoare si oferim asistenta in cazul accidentelor produse de echipamentele si utilajele ISCIR.

3. Documentatia necesara pentru autorizatiile ISCIR:

  • Cerere de Autorizare ISCIR pentru Macara mobila, intocmita de reprezentantul RSVTI in numele proprietarului;
  • Documente tehnice ale masinilor de ridicat furnizate de producatororul utilajului sau de reprezentantul sau autorizat. Aceasta cuprinde caracteristicile tehnice, instructiunile de utilizare  si intretinere, precum si rapoarte de testare care constau in scurte descrieri ale posturilor de lucru care pot fi ocupate. In cadrul acestei documentatie tehnica se mai regasesc si caracteristicile dispozitivelor de prindere, instructiunile de manipulare si depozitate, dar si instructiuni de intretinere;
  • Un raport tehnic eliberat de o persoana juridica sa efectueze verificari tehnice la aparatele de ridicat care au fost in functiune o durata de timp care depaseste durata de viata specificata de producator sau depaseste durata normala de viata prevazuta de Hotararea Guvernului 2.139. /2004.

4. Importanta unui operator RSVTI automacara

Fie ca este vorba de un operator RSVTI persoana fizica sau o firma partenera ce ofera astfel de servicii, prezenta acestuia este necesara atat pentru obtinerea autorizatiilor ISCIR necesare functionarii, cat si pentru a asigura siguranta celor din jur si buna functionare a utilajului.

Printre obligatiile operatorului RSVTI se enumera:

  • In caz de avarie, accident sau la solicitarea unui inspector profesionist din cadrul ISCIR operatorul RSVTI trebuie sa fie prezent in maximum 120 de minute in cazul instalatilor/echipamentelor aflate sub supravegherea acestuia;
  • Sa anunte ISCIR in termen de 15 zile de la oprirea instalatiilor/echipamentelor urmarind lucrarile de mentenanta efectuate asupra acestora;
  • Sa respecte prevederile Regulamentului Tehnic ISCIR si alte prevederi legale in acest domeniu;
  • Transmite catre ISCIR datele de identificare ale fiecarui operator RSVTI desemnat de pentru fiecare echipament in parte.

Transportul Automacaralei

Deoarece fiecare axa cantareste 12 tone, pe drumurile publice, macaralele cu greutatea de la 60 de tone pot duce doar o fractiune din contra greutatea totala pe care o au. Restul contragreutatii va fi transportat separat pe camioane diferite. 

Majoritatea automacaralelor cu sasiu pentru camioane sunt macarale compacte, construite pentru calatorii rapide pe autostrada si teren accidentat. Axele de pe automacara sunt hidropneumatice si pot fi blocate.

Datorita posibilitatii de deschidere a puntii din spate, automacaralele moderne faciliteaza virajele stranse in spatii extrem de inguste, precum si miscarile laterale a unghiurilor mari. Datorita profilului anvelopei macaralei, aceasta garanteaza o protectie mare. Aceasta, impreuna cu suspensia hidropneumatica, faciliteaza o buna tractiune a utilajului chiar si pe diferite terenuri.

Click aici pentru mai multe detalii!