mai 13, 2022

3 Tipuri de beneficii oferite de serviciile SSM oferite de RSGE

Servicii SSM
Luarea in considerare a sanatatii si sigurantei este o parte esentiala a oricarei companii care are nevoie de servicii SSM. Nu numai ca trebuie sa gestionati riscul in beneficiul dumneavoastra, dar trebuie sa fiti si constienti de legislatia actuala de sanatate si siguranta pentru a va asigura ca compania dumneavoastra ramane conforma.

In climatul economic actual, gestionarea celor de mai sus se poate dovedi deosebit de dificila. Multe companii si-au redus numarul de angajati in toate sectoarele de afaceri si fuzioneaza roluri acolo unde inainte existau pozitii de responsabili cu servicii SSM dedicate. 

Pentru a evita aceste necazuri, multe companii aleg sa apeleze la servicii SSM externe. Daca este un lucru pe care compania dumneavoastra il ia in considerare, s-ar putea sa va intrebati care sunt beneficiile demonstrabile. Iata cateva beneficii principale:

Beneficile aduse de colaborarea cu o echipa externa care ofera servicii SSM

 1. Beneficii de reducere a costurilor:
 • Indeparteaza necesitatea de a cheltui bani pentru personal, asistenta medicala, vacanta, gratuitati, infrastructura IT, de exemplu, laptopuri si telefoane, costuri de recrutare, formare, resurse umane, salarizare etc.;
 • Va imbunatati imediat performanta de siguranta cu intreruperi reduse si costurile asociate.

     2. Beneficii de flexibilitate:

 • Elimina provocarile privind numarul de angajati, recrutarea si resursele;
 • Va ofera acces imediat la sfaturi de specialitate SSM;
 • Timp de nefunctionare minim, spre deosebire de un candidat cu angajare directa;
 • Va va reprezenta fie pe plan intern si/sau va asigura legatura cu terti in numele dumneavoastra, cum ar fi autoritatile de aplicare sau organismele de acreditare;
 • Poate oferi asistenta suplimentara imediata pentru a atenua daune, cum ar fi dupa un incident.

     3. Beneficii de cunostinte:

 • Va va oferi acces imediat la resurse calificate si/sau specializate, fara costuri permanente sau efective;
 • Va lucra cu si ca o extensie a echipei dvs. existente pentru a construi si a creste nivelul de abilitati si cunostinte ale echipei dvs. existente.

Ce ar putea face echipa RSGE pentru compania dumneavoastra?

Imaginati-va ca aveti acces la un consultant expert pentru servicii SSM local si dedicat. Ce ar putea face pentru compania ta? Cateva exemple sunt prezentate mai jos:

 • Va ajuta sa dezvoltati, implementati sau sa mentineti sistemul de management servicii SSM al companiei dvs;
 • Ajutor in compilarea si imbunatatirea standardele si aranjamentele actuale SSM: planuri, manuale, proceduri, formulare si registre;
 • Va ajuta pentru a fi la zi si sa fiti in conformitate cu cele mai recente/cele mai relevante cerinte legislative privind sanatatea si securitatea si cele mai bune practici din industrie;
 • Efectueaza evaluari ale pericolelor si riscurilor pentru a va asigura ca riscurile identificate sunt gestionate si controlate eficient, cu neconformitatile inregistrate si cu recomandari facute;
 • Investigheaza si analizeaza incidentele/accidentele si va asigura ca lectiile invatate sunt impartasite si comunicate tuturor partilor implicate;
 • Pregateste rapoarte interne de statistici SSM, buletine si alerte de siguranta;
 • Dezvolta constientizarea angajatilor SSM prin cursuri de formare, sesiuni de constientizare sau discutii cu instrumente.

Prin utilizarea acestui tip de serviciu, ne asiguram ca se creeaza un mediu sigur si sanatos pentru angajatii clientului. De asemenea, efectuam verificari interne la clientii nostri pentru a stabili daca acestia respecta legile si normele privind echipamentul individual de protectie (EIP), siguranta la locul de munca, cum ar fi desfasurarea corecta a unui training de protectie a muncii.

Prin aplicarea masurilor si a documentatiei necesare, putem asigura un mediu de lucru sigur si sanatos pentru clientii nostri, fara a primi amenzi din partea autoritatilor.

Atunci cand exista preocupari potentiale cu privire la sanatatea si siguranta angajatilor, trebuie sa ne asiguram in primul rand ca acestea sunt abordate.

Luand masurile de precautie necesare si punand in aplicare evaluarea adecvata a riscurilor, ne putem asigura ca angajatii dumneavoastra primesc examinarile medicale si achizitiile de echipamente de care au nevoie pentru a-si asigura sanatatea si siguranta.

Daca aveti alte intrebari legate de servicii ssm si psi pret, servicii RSVTi sau alte servicii prestate de echipa RSGE, ne puteti contacta pentru mai multe detalii.