aprilie 15, 2022

3 intrebari importante despre servicii protectia muncii

Servicii protecția muncii
Cand vine vorba de servicii protectia muncii, poti fi sigur ca echipa RSGE te poate ajuta cu servicii externe de prevenire si protectie. Scopul nostru este ca activitatea prestata sa iti aduca un plus de siguranta si incredere pentru tine si pentru bunastarea angajatilor tai.

Nivelul ridicat de pregatire si studiile evefctuate prezinta un avantaj cand vine vorba de colaborarea cu noi, astfel vei beneficia de servicii protectia muncii profesionale in domeniul de securitate si protectie a muncii.

Misiunea noastra consta in oferirea de solutii optime pentru a putea diminua si elimina toti factorii de risc identificati in urma verificarilor.

Prin identificarea cadrului legal aplicabil, putem stabili cerintele legislative specifice serviciilor protectia muncii. Efectuam constatari la fata locului pentru a semnala orice neconformitate, iar apoi oferim diferite masuri pentru a corecta aceste lucruri.

Echipa RSGE asigura intocmirea tuturor documentelor necesare ce tin de buna organizare a activitatilor de prevenire, de evaluare a riscurilor de accident sau imbolnavire profesionala, precum si oferirea de instructiuni ssm prin intermediul workshopurilor si a instructajelor facute cu angajatii.

1. De ce este importanta Sanatatea si Securitatea in Munca (servicii protectia muncii)?

SSM – Sanatatea si securitatea in munca este inclusa in servicii protectia muncii si este definita ca un ansamblu de activitati ce au ca scop asigurarea conditiilor optime de lucru al angajatilor, astfel fiind posibila evitarea de accidente sau imbolnaviri in cadrul unui loc de munca.

Investitia in astfel de activitati este foarte importanta, fiind solutia nr.1 pentru prevenirea accidentelor de munca, astfel demonstrand ca viata angajatilor este prioritara, iar afacerea nu va avea de suferit.

2. Care este scopul evaluarii riscurilor cand vine vorba de servicii protectia muncii ?

Indiferent de domeniul de munca, servicii protectia muncii ofera analiza riscurilor, care se realizeaza in functie de masurile de control impuse la un anumit post de lucru. Gravitatea si probabilitatea unui posibil accident de munca depinde foarte mult de natura locului de munca si de instructiunile de utilizare a uneltelor sau a masinilor de lucru. Din pacate, precum in toate domeniile de management al riscurilor, doar contextul va putea stabili natura riscului.

Scopul final in realizarea unei evaluari a riscurilor este adoptarea de masuri necesare pentru protectia, securitatea, dar si sanatatea angajatilor. Acesta are in vedere cuprinderea tuturor normelor de prevenire a riscurilor profesionale, insa nu este posibila punerea in practica intotdeauna. Daca eliminarea riscurilor nu este posibila, acestea trebuie sa fie reduse sau controlate pentru a asigura siguranta angajatilor.

RSGE se ocupa de instruirea angajatilor

Cand apelezi la RSGE pentru servicii protectia muncii, ai siguranta ca angajatii tai vor participa activ la instruirea SSM efectuata atat prin intermediul materialelor video, cat si a prezentarilor. Asiguram in acelasi timp si exercitii practice de primul ajutor, astfel incat forta de munca sa fie pregatita in cazul unui accident la locul de munca.

3. Cum se procedeaza in cazului efectuarii cercetarii unui accident de munca? Servicii protectia muncii

In cazul unui incident de munca, prima etapa este comunicarea cu inspectoratul regional de munca unde s-a produs incidentul. Face parte din decizia Angajatorului de a infiinta un Comitet de Investigare a Incidentelor. Ancheta incepe imediat dupa incident, strangand probe si declaratii de la fata locului. Determinarea contextului in care s-a produs evenimentul si a caracteristicilor acestuia este trecuta in raportul de studiu, care a fost avizat de ITM impreuna cu documentatia de studiu a evenimentului.

Scopul efectuarii cercetarii asupra incidentelor de munca este de a implementa masuri de siguranta pentru a preveni incidente similare in viitor.

Apeland la RSGE vei avea parte se servicii profesionale de ssm. Experienta dobandita si echipa bine instruita, asigura servicii protectia muncii de calitate, iar angajatii tai vor putea desavarsi munca zilnica in siguranta. Ne deplasam rapid, oriunde, ori de cate ori ai nevoie. Fie ca este vorba de servicii de SSM, Protectia mediului, RSVTI, etc., echipa RSGE iti sta la dispozitie.