aprilie 15, 2022

2 informatii importante despre securitatea fizica la locul de munca

securitate fizică
Riscu face parte din viata noastra de zi cu zi. Evitarea acestuia este imposibila, insa, putem sa-l gestionam. Pentru siguranta angajatiilor tai , este vitala luarea de masuri de siguranta pentru un grad de securitate fizica la locul de munca. Ce inseamna o evaluare a riscurilor pentru o companie?

Pentru a controla riscurile, amenintarile si vulnerabilitatile care ar putea cauza daune, trebuie identificate si luate masuri rezonabile pentru a preveni pagubele persoanelor sau bunurilor. Acest proces se numeste evaluarea riscului de securitate fizica si este o cerinta a Legii 333/2003.

Prin definitie, o evaluare a riscului de securitate fizica gestioneaza riscul de furt sau distrugere a proprietatii locului de munca. Legea pune pe primul loc siguranta si integritatea vietii umane, urmate de siguranta proprietatii. O evaluare a riscurilor este o examinare atenta a locului de munca. Este un instrument care ajuta la identificarea si controlul riscurilor intr-o maniera sistematica si prioritizata.

In cadrul unei companii, amenintarile sunt diverse, dar cu ajutorul unei evaluari a riscurilor, putem minimiza impactul prin implementarea masurilor de securitate, astfel incat angajatii sa isi poata desfasura in siguranta activitatile de zi cu zi.

1. De ce este importanta siguranta locului de munca?

Exista mai multe probleme decat si-a imaginat cineva. Siguranta intr-un spatiu de lucru este foarte importanta pentru fiecare muncitor din industrie, deoarece toti angajatii doresc sa isi efectueze activitatea zilnica intr-o atmosfera sigura si lipsita de pericole.

Sanatatea si securitatea in munca este un factor cheie in bunastarea angajatilor si angajatorilor din toate industriile. Protejarea angajatilor este o obligatie si o responsabilitate etica a companiei. Toti cei care ies la munca dimineata trebuie sa vina acasa sanatosi noaptea. Sanatatea si securitatea in munca (SSM) ridica una dintre cele mai mari probleme intr-o companie, iar managerii si proprietarii de afaceri au responsabilitatea de a-si mentine angajatii in siguranta pe tot parcursul programului de lucru. angajatorul trebuie sa se asigure ca angajatii sunt motivati si ambitionati, astfel vor participa mai activ la procesul de munca.

Discutii adecvate despre siguranta si securitate fizica la locul de munca ar trebui sa aiba loc in mod regulat, astfel incat conducerea sa inteleaga cum pot simplifica lucrurile pentru confortul angajatilor. De asemenea, pentru a motiva angajatii, conducerea ar trebui sa ofere stimulente pentru a le recunoaste munca. Prin urmare, acesti pasi vor face ca munca ta sa fie foarte sigura si implinitoare pentru angajatii tai.

2. Serviciile oferite de RSGE in domeniul de securitate fizica

Expertii RSGE sunt constienti de pericolele ce pot aparea in cadrul locului de munca, de aceea, serviciile oferite se muleaza perfect in jurul nevoilor angajatorului. Angajatii tai trebuie sa fie constienti ca vor lucra intr-un loc de munca ferit de pericole, astfel vor fii mai productivi si mai dornici de a lucra. Primul pas ce trebuie urmat in cadrul securitatii fizice este efectuarea unei analize de risc.

Conform reglementarilor legale in vigoare, analiza riscului de securitate fizica are rolul de a identifica vulnerabilitatile si riscurile si de a determina gradul de expunere la incidente de securitate fizica. In acelasi timp, trebuie sa gaseasca solutii pentru a mentine securitatea. Atunci cand realizeaza o analiza de risc pentru un obiectiv, membrii echipe RSGE folosesc chestionare sau interviuri pentru a afla despre activitatile companiei si masurile de securitate existente (alarme, sisteme de supraveghere video, seifuri). In plus, trebuie observate toate obiectivele evaluarii.

Trebuie completata grila de calcul al riscului si raportul de evaluare a riscurilor. Daca nivelul de risc este inacceptabil, evaluatorul va elabora o serie de masuri. De exemplu, evaluatorii vor solicita, la discretia lor, angajarea unui alt agent de paza sau instalarea de camere de supraveghere in anumite puncte cheie.

Serviciile oferite de echipa RSGE sunt de o inalta calitate si iti vin in ajutorul tau si al angajatilor. Serviciile de SSM, RSVTI, protectia muncii si medicina muncii sunt la un click distanta!