martie 13, 2022

RSVTI sisteme parcare – 3 conditii pentru autorizatie ISCIR

RSVTI-sisteme parcare
Odata cu trecerea timpului si crearea tehnologiilor, omul a reusit sa avanseze in cautarea de a-si face viata mult mai confortabila, simpla si economica. Asta mai ales in actiunile de zi cu zi, cum ar fi sa mergi sa cumperi ceva si sa nu ai un loc unde sa parchezi vehiculul. Aceste mecanisme respecta normele impuse de operatorul RSVTI sisteme parcare pentru a asigura siguranta soferilor dar si pentru a feri autovehiculele de orice pericol.

Ce este o parcare automatizata?

O parcare automatizata este un sistem de parcare. Prin utilizarea sa in aceste vremuri, a economisit spatiu si a oferit clientilor o experienta mai placuta si mai simpla atunci cand au dorit sa-si parcheze masina.

Deoarece astazi sunt un instrument grozav, este important ca proprietarii de afaceri, constructorii sau centrele comerciale, sa cunoasca toate beneficiile pe care le vor obtine daca decid sa instaleze o parcare automatizata.

Parcarile automatizate au marele beneficiu de a economisi o cantitate mare de spatiu. Acest spatiu va putea fi folosit pentru altceva. Acest lucru se datoreaza faptului ca, spre deosebire de parcarile traditionale, structura acestuia este dispusa vertical.

Cum poti obtine autorizatia ISCIR sisteme parcare?

Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unui sistem de parcare si exploatarea acesteia conform prescriptiei tehnice PT R1-2010, beneficiarul trebuie sa respecte si sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  1. Beneficiarul detine in cadrul firmei un operator RSVTI, persoana fizica sau firma autorizata de catre IT ISCIR sa presteze o asemenea activitate;
  2. Lucrarile de intretinere service la sistemul de parcare se vor efectua de catre o firma autorizata IT ISCIR pentru efectuarea acestor operatii;
  3. Operarea sistemului de parcare va fi efectuata de catre o persoana autorizata autorizata intern de catre operatorul RSVTI in urma unui program de instruire pe baza caruia va fi supus testarii periodice; (daca este cazul).

Care este rolul operatorului RSVTI sisteme parcare?

Identificarea si inregistrarea echipamentelor/dispozitivelor (ascensoare) aflate in domeniul ISCIR, la locatia beneficiarului si transmiterea acestor date catre zona ISCIR de care apartin pentru inspectie in vederea inregistrarii;

Sa supravegheze efectuarea operatiunilor de montaj, instalare, punere in functiune, exploatare, intretinere, verificare, reparare, dezafectare in conformitate cu prevederile specificatiei tehnice ISCIR.

Sa instruiasca, sa supravegheze si sa indrume operatorii de intretinere a instalatiilor/echipamentelor aflate sub incidenta ISCIR sisteme parcare in conformitate cu prevederile Regulamentului Tehnic ISCIR si a informatiilor scrise de la beneficiar pentru a asigura functionarea corecta si legala a acestora in cazul in care se constata ca nu sunt conforme. cu cerintele de utilizare.

Antreneaza, inspecteaza si extinde autoritatea operatorului de a efectua reparatii la instalatii/echipamente in conformitate cu prevederile Codului Tehnic ISCIR si legile in vigoare.

Intocmeste inregistrari referitoare la procesele de instruire, examinari si autorizare (dupa caz) pentru a respecta prevederile Reglementarilor tehnice ISCIR pentru a exploata instalatia/echipamentul in deplina siguranta.

Verifica existenta instructiunilor pentru fiecare echipament/instalare, pregatire sau actualizare, dupa caz.

Anunta telefonic si/sau in scris Inspectia Teritoriala ISCIR competenta in termen de maximum 8 ore de la data sesizarii avariei sau accidentului echipamentului/aparatului aflat in evidenta beneficiarului.

De ce sa alegi o firma autorizata ISCIR

Avantajele contractarii unei companii pentru a presta servicii RSVTI fata de angajarea unui operator RSVTI sunt nenumarate.

Marele avantaj este profesionalismul si experienta in domeniu, pe cand, un operator fizic proaspat instruit si avizat nu dispune de experienta necesara pentru a asigura buna functionare a utilajelor ISCIR.

In caz de concediu de odihna sau medical , operatorul RSVTI angajat al companiei trebuie inlocuit, iar acest lucru poate dura o perioada de timp. In cazul firmelor ce ofera servicii RSVTI, inlocuirea agentului se face automat, fara ca tu sa fii nevoit sa intervi in vre-un fel.

Echipa RSGE ofera servicii de RSVTI cu seriozitate si responsabilitate. 

Pentru mai multe detalii, contacteaza-ne