septembrie 1, 2022

Ridicarea greutăților. Echipamente de ridicare.

Ridicarea greutăților implică diferite leziuni, adesea deosebit de supărătoare, deoarece pot fi dificil de vindecat. Cu toate acestea, există unele situații în care nu se poate face nimic pentru a rezolva rapid problema.

Ridicarea greutăților poate produce leziuni muncitorilor

Una dintre principalele cauze ale vătămărilor la locul de muncă este ridicarea de obiecte mari. Spatele îți poate da spasme atunci când ridici greutăți incorect, ceea ce este cu adevărat neplăcut. De cele mai multe ori, angajatul își revine complet după o scurtă perioadă de relaxare.

Inspectorii RSGE recomandă angajaților să consulte un medic dacă se plâng că ridicarea greutăților le-a deteriorat spatele sau o altă zonă a corpului. Dacă nu sunt tratate corespunzător, anumite leziuni pot fi extrem de grave și pot duce la daune pe termen lung.

Medicii de medicina muncii din cadrul RSGE recomandă frecvent odihnă și calmante, ceea ce ar putea duce la absențe extinse de la muncă pentru pacient. A depune toate eforturile pentru a evita rănile legate de ridicarea greutăților este cea mai bună metodă de a le gestiona.

Articolele care trebuie ridicate trebuie să fie clar etichetate cu greutatea lor, astfel încât persoana care le ridică să știe cât cântărește fiecare produs. Etichetele de greutate pot fi create cu ajutorul unui aparat de etichetare industrial.

Strategia angajatorilor pentru protecția angajaților

echipamente de ridicare

Angajații pot alege să ridice o greutate singuri, cu asistență sau chiar cu ajutorul unor cărucioare sau a unui dispozitiv de ridicare motorizat prin etichetarea greutăților. Din fericire, există o mulțime de lucruri care pot fi făcute pentru a preveni rănirea lucrătorilor.

Următoarele sunt câteva strategii pe care RSGE le comunică angajatorilor pentru a reduce frecvența rănilor cauzate de ridicarea greutăților la locul de muncă:

  • Furnizați echipament de ridicare. Este esențial să vă protejați spatele atunci când ridicați greutăți. Este o idee bună să folosiți curele de greutăți pentru a oferi mai mult sprijin spatelui pentru a ajuta la prevenirea rănilor.

Utilizarea curelelor de ridicare este o alegere suplimentară, deoarece oferă un suport și un control mai bun atunci când deplasați lucruri grele sau cu forme neobișnuite.

  • Tehnici adecvate de ridicare. Este esențial să instruiți personalul în tehnicile adecvate de ridicare pentru a reduce pericolul de deteriorare. Lucrătorii ar trebui să fie conștienți că trebuie să se ridice folosind picioarele, nu spatele.

Cărucioare și stivuitoare pentru manipularea greutăților

  • Folosirea cărucioarelor. Cărucioarele sunt o metodă excelentă de a transporta majoritatea lucrurilor fără a pune în pericol lucrătorii. Acestea sunt ideale pentru cutii și alte câteva obiecte de zi cu zi. Angajații pot muta în siguranță obiecte deosebit de grele.
  • Folosirea stivuitoarelor. Stivuitoarele sunt un echipament crucial în majoritatea operațiunilor. Sunt necesare pentru transportul obiectelor grele sau voluminoase, dar sunt destul de utile și pentru alte sarcini.

Inspectorii RSGE îndeamnă muncitorii să fie conștienți de faptul că mărfurile care cântăresc mai mult de o anumită cantitate trebuie ridicate de două persoane sau cu ajutorul unui cărucior sau stivuitor. Prezența acestor dispozitive va permite personalului să facă alegerea înțeleaptă de a delega sarcinile dificile echipamentelor.

Este de preferat să evitați riscul chiar dacă cineva crede că poate muta singur un obiect mare. Majoritatea accidentărilor la locul de muncă pot fi frecvent evitate prin aplicarea unei politici care cere ca toată lumea să ia în serios siguranța.

Reguli de bază în toate unitățile

Pentru a preveni rănirea persoanelor la ridicarea greutăților, fiecare unitate va trebui să aibă propriul set unic de specificații. Dar toată lumea va fi mult mai în siguranță dacă există anumite reguli de bază și oferă locuri de muncă sigure de la început.

Majoritatea instituțiilor pot minimiza semnificativ numărul de accidente care rezultă din ridicarea greutăților. Când angajații sunt conștienți de existența acestui pericol, ei se opresc frecvent pentru a lua în considerare acțiunile lor și se abțin de la a face alegeri proaste.

Deși prevenirea este cel mai bun curs de acțiune pentru evitarea leziunilor legate de ridicarea greutăților, această măsură nu va fi respectată în toate cazurile. Acesta este motivul pentru care este esențial ca angajatorii să înțeleagă ce trebuie să facă în cazul unei răniri.

Vătămări pe termen lung sau poate permanent

Accidentele apărute la ridicarea greutăților trebuie tratate cu seriozitate, iar efectele lor pot fi reduse atunci când întreprinderile iau măsurile corespunzătoare. Lucrătorii răniți trebuie ajutați în recuperarea lor și în eforturile lor de a evita să sufere un accident similar în viitor.

Cele mai multe facilități acordate de angajatori pot menține toți angajații în siguranță și pot face afacerea productivă prin colaborarea cu forța de muncă în prevenirea rănilor, ceea ce este crucial pentru succesul oricărei afaceri.

Respectarea legislației SSM, Legea nr.319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă, prin etichetarea corectă a greutăților este esențială nu numai pentru a evita amenzile, ci și mai important, pentru a vă menține angajații în siguranță.

Etichetarea conformă SSM este mai ușor de făcut cu ajutorul echipei RSGE, ceea ce vă permite să creați un mediu cu îndrumări clare pentru angajații dumneavoastră!