ianuarie 2, 2023

Cum să profitați de progresele tehnologice pentru reducerea incendiilor electrice

Reducerea incendiilor electrice, a accidentelor șocante și a electrocutărilor se datorează toate progreselor tehnologice din industria construcțiilor și din industria electrică.

Inițiativele continue de siguranță care protejează și informează populația au prevenit nenumărate răni, inclusiv arsuri electrice, în rândul publicului larg, pompierilor și multor altora.

Reducerea incendiilor electrice reduc cazurile de arsuri electrice

Deși reducerea incendiilor electrice la domiciliu este o veste fantastică, toate industriile trebuie să continue să folosească și să extindă instrumentele și tehnologiile necesare pentru a garanta îmbunătățirea siguranței.

Cel mai recent, Asociația Națională pentru Protecția împotriva Incendiilor (NFPA) a dezvăluit că:

-incendiile cauzate de electricitate au scăzut cu 40%, pe o perioadă de patru ani;

-decesele cauzate de incendii au scăzut cu 9%;

-leziunile cauzate de incendiile electrice la domiciliu au fost cu 18% mai mici.

Chiar și o singură arsură electrică care putea fi evitată sau un singur caz de deces este prea mult.

Scopul companiei noastre RSGE este respectarea directivelor  conform Legii nr. 307/2006, pentru a înlătura această amenințare.

Suntem conștienți că nu poate fi îndeplinită decât dacă toate sectoarele industriei lucrează împreună pentru a reduce amenințarea cât mai puțin posibil în fiecare an.

Dispozitive de siguranță la incendiu

dispozitivele de siguranță la incendiu

dispozitivele de siguranță la incendiu

Întreruptoarele automate pentru defect de arc electric, care sunt necesare în construcția și remodelarea caselor noi, sunt doar unul dintre dispozitivele de siguranță care au fost create și făcute obligatorii.

Un incendiu este împiedicat să se declanșeze folosind aceste dispozitive care identifică defectele arcului electric prin monitorizarea constantă a cablului electronic din pereții locuinței.

În plus, întrerupătoarele de circuit de defecțiune la pământ protejează împotriva electrocutării și șocurilor în prizele din apropierea zonelor umede.

Utilizarea criteriilor de siguranță PSI garantează că locuințele sunt construite sau modificate utilizând cele mai recente coduri de siguranță electrică, aici fiind implicate și guvernele locale și de stat.

Din păcate, unele societăți au încercat să nu respecte toate aceste reguli pentru a crește marjele companiei, renunțând la siguranța consumatorilor.

Dispozitive suplimentare de alertă de pericol de incendiu

Reducerea incendiilor electrice la domiciliu se datorează și utilizării de dispozitive suplimentare de alertă de pericol de incendiu, cum ar fi detectoarele și alarmele de fum.

Dintre dispozitivele suplimentare utilizate în construcțiile rezidențiale și comerciale pentru a alerta oamenii despre pericol, amintim:

-detectoarele de fum avansate;

-alarmele de fum;

-dispozitivele digitale/tehnologiile pentru casă inteligentă;

sprinklerele de incendiu.

Incendiile electrice pot fi prevenite prin implicarea autorităților

IGSU împreună cu autoritățile administrației publice centrale și locale depun toate eforturile pentru a ajuta la educarea publicului cu privire la pericolele casnice pentru a preveni tragediile electrice.

Aceste inițiative au un impact pozitiv asupra scăderii ratelor de răniri și decese în rândul persoanelor afectate, pompierilor și primilor respondenți.

Cu toate acestea, mai sunt multe de făcut pentru reducerea pericolelor cauzate de incendii.

Acest lucru ne informează că arhitectura, construcțiile, reducerea riscurilor și industriile electrice trebuie să continue să depășească limitele cercetării și dezvoltării pentru a preveni astfel de incidente.

Căutarea profitului este crucială în afaceri, dar nu ar trebui să ia niciodată locul siguranței la niciun nivel. Pierderea unui membru al familiei la un astfel de incendiu este și mai tragică.

Comparați costul instalării dispozitivelor de protecție pentru a proteja o locuință cu cheltuielile de-a lungul vieții și suferința psihică suportată de pacienții care au suferit arsuri și de familiile lor.

Pentru evitarea de accidente electrice, trebuie să cooperăm

accidente electrice

accidente electrice

Toți cei a căror viață a fost afectată de accidente electrice sau arsuri electrice trebuie să încerce să ajute la reducerea incendiilor electrice, alăturându-se organelor răspunzătoare de siguranța la incendii.

Specialiștii RSGE se alătură sectoarelor de construcții, electricitate și siguranță pentru a continua să depună eforturi pentru a acționa în vederea evitării situațiilor de incendii la domiciliu.

Ar trebui să fim mândri de realizările noastre generale în materie de prevenire și stingere a incendiilor.

Totuși, trebuie să echilibrăm această mândrie cu conștientizarea că va fi nevoie de mai multă atenție și dăruire pentru a menține această protecție în anii următori.

Solicitați consilierea inspectorilor RSGE pentru reducerea incendiilor electrice la domiciliu sau la locul de muncă!