noiembrie 20, 2022

Leziunile auditive produse din cauza zgomotelor puternice

Leziunile auditive cauzate de zgomotele puternice la locul de muncă sunt aspecte frecvent neglijate din punct de vedere al siguranței la locul de muncă. Aceste zgomote pot fi zgomote constante sau rapide, cum ar fi folosirea unei prese.

Orice expunere poate duce la pierderea auzului, care poate fi temporară sau, frecvent, permanentă. Protecția auzului este necesară în multe locații în care nu există nicio modalitate de a reduce nivelul de zgomot dăunător.

Leziunile auditive, evitate cu ajutorul echipamentelor de protecție

Tipul de protecție auditivă purtată la locul de muncă trebuie să respecte criteriile Ordinului nr.508/2002, pentru a se asigura că persoanele care o folosesc au scăzut în mod corespunzător cantitatea de zgomot care intră în urechi.

Pentru a se asigura că EIP care previn leziunile auditive oferă o cantitate previzibilă de protecție, producătorii trebuie să respecte regulile de securitate și sănătate în muncă. Sunt disponibile diferite niveluri de protecție auditivă, în funcție de necesitate.

Personalul RSGE consiliază angajații afectați de zgomotele puternice produse la locul de muncă pentru alegerea modelelor echipamentelor individuale de protecție împotriva zgomotului care, ulterior, sunt furnizate de companie în număr adecvat.

Echipamentul personal de protecție împotriva zgomotului al fiecărui angajat trebuie să fie personalizat pentru a preveni leziunile auditive, ținând cont de securitatea și sănătatea sa.

Echipamentele de protecție auditivă sunt supuse evaluărilor

căști de protecție

Este esențial să păstrați organele senzoriale în siguranță. Când sunt purtate corespunzător, acestea sunt considerate potrivite și adecvate dacă zgomotul perceput se încadrează în limita a 80 dB – 85 dB, limită care previne leziunile auditive.

Dispozitivele de protecție a auzului pot proteja lucrătorii împotriva unui viitor în care nu vor putea auzi zgomotele din împrejurimile lor atunci când sunt implicați în operațiuni care îi supun la orice nivel de zgomote puternice.

Echipamentele de protecție a auzului trebuie testate în mod adecvat pentru a garanta fiabilitatea pe tot parcursul utilizării. Atât dopurile pentru urechi, cât și protecția pentru leziunile auditive tip căști sunt supuse evaluărilor de inspectorii RSGE.

Evaluare de protecție reală și de reducere a zgomotului

Este o concepție greșită larg răspândită că nivelurile de rating măsoară câți dB vor fi filtrați dintr-un mediu. Atunci când selectați cea mai bună protecție pentru leziunile auditive, abilitatea de a calcula nivelul real de protecție este crucială.

Înțelegerea pericolelor asociate atât cu zgomotele bruște, cât și cu zgomotul continuu este esențială atunci când decideți dacă protecția auditivă este necesară într-un anumit loc de muncă.

Un zgomot rapid și puternic, cum ar fi cuplarea unei prese de mașină, poate face instantaneu un rău semnificativ. Oriunde există șansa de zgomote neașteptate, puternice, este esențial să vă asigurați că toată lumea poartă protecție auditivă.

Examinarea stării auzului este obligatorie la angajarea personalului

Chiar și zgomotul moderat puternic, care este constant, vă poate afecta auzul. Mulți lucrători se opun la utilizarea protecției auditive, deoarece se obișnuiesc rapid cu zgomotul de fundal care este tot timpul prezent.

Cu toate acestea, este totuși esențial să purtați protecția auditivă adecvată, în ciuda faptului că unii oameni susțin că nu au observat necesitatea purtării acestui tip de echipament. În multe circumstanțe, sunt necesare pentru a evita leziunile auditive.

Examinarea stării de auz a personalului trebuie să fie asigurată la angajare, apoi periodic, de către un medic sau o altă persoană calificată sub responsabilitatea medicului de medicina muncii, cum sunt specialiștii RSGE în leziunile auditive.

La locurile de muncă în care expunerea zilnică personală la zgomot a salariaților nu poate fi redusă sub valoarea de 85 dB, verificarea trebuie efectuată pentru a identifica hipoacuzia cauzată de zgomot și pentru a proteja auzul.

Răspuns mai rapid în cazul incidentelor

Incidentele din cauza zgomotelor puternice se pot întâmpla chiar și în medii controlate. Având procesele deja stabilite și echipamentul de siguranță adecvat disponibil cu ușurință, îi ajutați pe lucrători să acționeze mai rapid pentru a limita daunele și vătămările.

Accidentele în medii de lucru cu zgomote puternice pot cauza daune costisitoare proprietăților și echipamentelor. Crearea și menținerea unui mediu de lucru sigur vă ajută să evitați incidentele și să vă protejați reputația, menținând profiturile mari.

Alegeți echipamentele de protecție pentru leziunile auditive oferite de echipa RSGE și primiți consiliere în orice problemă de securitate și sănătate în muncă!