mai 13, 2022

4 Categorii de pericole la care sunt supusi angajatii tai. Cum sa respecti legea SSM?

legea SSM
Din cauza numarului tot mai mare de expuneri ale angajatilor la materiale si masini de lucru periculoase si a numarului tot mai mare de reglementari impuse de legea SSM, este important sa intelegem cum sa gestionam in siguranta si in mod eficient pericolele la locul de munca.

In timp ce infectiile si expunerea la pericole cauzate de utilaje/masini de lucru sunt principalele cauze ale deceselor angajatilor la locul de munca, potentialul ca accidentele de munca sa rezulte dintr-o varietate de erori ale angajatilor este mare.

Pentru a reduce riscul unui accident, este important sa intelegeti cum sa gestionati in siguranta si in mod eficient procesul de lucru in conformitatea cu legea SSM.

Acest articol explica importanta recunoasterii pericolelor angajatilor, ce trebuie sa cautati pentru a le identifica si importanta unui management eficient al riscurilor la locul de munca.

De asemenea, explica cele patru tipuri principale de reglementari legea SSM, cum sa gestionati in siguranta si eficient procesul de lucru pentru a prioritiza viata angajatilor.

Legea SSM – Cu ce pericole se confrunta angajatii la locul de munca?

Angajatii pot fi expusi la o varietate de pericole la locul de munca, inclusiv pericole fizice, cum ar fi cazaturile, riscurile de impiedicare, expunerea la substante chimice toxice si multe altele. Angajatii pot fi, de asemenea, expusi la pericole psihologice, cum ar fi stresul si anxietatea.

In unele cazuri, angajatii se pot confrunta cu pericole juridice, inclusiv greseli sau omisiuni din partea angajatorului care ar putea duce la procese sau alte proceduri legale.  Acestea pot include urmatoarele: 

  1. Expunerea la toxine, cum ar fi plumbul, manganul, monoxidul de carbon si altele, poate duce la o serie de probleme de sanatate, inclusiv la un risc crescut de aparitie a anumitor tipuri de cancer, a bolii Alzheimer, a bolii Parkinson si a altor tulburari neurologice; 
  2. Expunerea la substante chimice periculoase, cum ar fi azbestul, benzenul, cromul, clorura de metilen si altele, poate provoca cancer, mezoteliom, azbestoza, alte boli pulmonare si alte tipuri de cancer, precum si alte probleme de sanatate;
  3. Expunerea la pericole mecanice. Multe accidente la locul de munca au loc din cauza neatentiei angajatilor si din lipsa de interes fata de echipamentele de protectie furnizate de angajator;
  4. Expunerea la factori de stres. Acest lucru poate duce la aparitia erorilor in timpul utilizari unei masini de lucru si poate duce la accidentari. Alt pericol asociat stresului este aparitia bolilor pe baza de stres.

De ce sa alegi RSGE pentru servicii de SSM ce indeplinesc legea SSM?

Pe langa avantajele economice aduse de o firma externa, atunci cand apelezi la o firma ca si RSGE vei avea siguranta ca ne vom da toata silinta pentru a face locul tau de munca unul mult mai sigur. Ne recomanda experienta vasta si seriozitatea de care am dat dovada in trecut. Ne vom ocupa de toate aspectele impuse de legea SSM pentru compania ta.

Ne vom ocupa cu toate procesele necesare impuse de legea SSM la locul de munca, de la recunoasterea potentialelor pericole care pericliteaza siguranta angajatilor tai pana la oferirea de sfaturi si indicatii pentru a inlatura astfel de pericole.

Vei avea parte de suport birocratic, astfel tu te vei putea focusa pe alte aspecte ce tin de compania ta. Vei avea access acces GRATUIT, 24 din 24 h, la platforma de e-learning a RSGE.

Expunerea angajatilor la pericole este o provocare obisnuita pe care intreprinderile trebuie sa o gestioneze. Cel mai bun mod de a gestiona aceste riscuri este de a le recunoaste ca atare si de a lua masuri pentru a reduce expunerea.

In timp ce majoritatea pericolelor pot fi evitate prin adoptarea unor masuri de siguranta de baza, unele pericole nu pot fi evitate. Cel mai bun mod de a gestiona aceste riscuri este de a le recunoaste ca atare si de a lua masuri pentru a reduce expunerea.

Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea monitorizarii angajatilor si/sau a unei formari imbunatatite a angajatilor pentru a identifica riscurile si pericolele, prin respectarea indigatiilor si legea SSM si prin luarea altor masuri necesare pentru a va proteja angajatul.

Apeleaza la RSGE pentru servicii SSM-SU, PSI, cursuri de prim ajutor, servicii de medicina munci si nu numai. Pentru mai multe detalii, nu ezita sa ne contactezi.