noiembrie 19, 2022

Igiena industrială, amenințări la adresa sănătății angajaților

Igiena industrială se referă la o varietate de amenințări la adresa sănătății angajaților la locul de muncă. Există și alte riscuri decât cele legate de chimicale, biologie, ergonomie și calitatea aerului.

În realitate, pericolele se extind în continuare pentru a include potențiale probleme de sănătate pe termen lung care ar putea rezulta din aceste patru probleme de sănătate.

Igiena industrială sau igiena muncii

Când oamenii se gândesc la igiena industrială, ei vizualizează frecvent îndeplinirea sarcinilor de rutină de menaj pentru a menține locul de muncă curat vizual sau, eventual, motivând personalul să mențină obiceiuri bune de igienă personală.

Nu este deloc așa! În realitate, menținerea unei bune igiene la locul de muncă presupune mult mai mult decât doar spălarea mâinilor și spălatul pe dinți de două ori pe zi.

Știința anticipării, recunoașterii, evaluării și reglementării circumstanțelor de lucru care pot cauza rănirea sau îmbolnăvirea angajaților este modul în care legislația SSM definește igiena industrială.

Pentru a evita confuzia cu privire la adevărata natură a locului de muncă și pentru a sublinia importanța detectării și prevenirii pericolelor, cei ce se ocupă de igiena industrială se referă frecvent la profesie ca fiind igiena muncii.

Angajarea unui specialist în igiena industrială de la o altă companie

igiena muncii

Curățenia industrială este crucială pentru succesul general al afacerii. Specialiștii în igiena industrială sunt consultați pentru sfaturi în vederea eliminării acestor riscuri pentru sănătatea și securitatea angajaților.

Acest lucru se poate face fie prin adăugarea unui consultant la forța de muncă, fie prin angajarea unui specialist în igiena industrială de la o altă companie care oferă servicii de inspecție.

Lucrul împreună cu un igienist industrial va îmbunătăți perspectiva companiei dumneavoastră cu privire la eliminarea pericolelor și, mai important, vă va asigura că echipajul dumneavoastră este sănătos și mulțumit.

Lucrul cu igieniștii industriali va fi necesar pentru afacerile care adoptă o politică strictă de igienă industrială. Beneficiile sunt prezentate de specialiștii RSGE:

  • Sănătate sporită a angajaților.
  • Mai puține absențe cauzate de boli sau răni.
  • Crește productivitatea și potențialul angajaților.
  • Procese și tehnologie îmbunătățite.
  • Costuri mai mici pentru asistența medicală a angajaților.

Care este munca unui igienist industrial?

Evident, igiena industrială nu poate fi realizată de unul singur, deoarece ambele părți, nu doar igienistul însuși, trebuie să colaboreze pentru a aduce schimbarea.

Doar dacă sfaturile oferite sunt luate în serios și aplicate astfel încât să devină noua normă de igienă industrială, o companie care primește asistență va beneficia de ele.

Menținerea tuturor cât mai în siguranță posibil, asigurându-vă în același timp că trăiesc o viață fericită și sănătoasă chiar și după părăsirea organizației este obiectivul principal al igienei ocupaționale și totul începe cu munca în echipă.

Igieniștii industriali sunt responsabili pentru anticiparea, identificarea, analizarea și controlul pericolelor la locul de muncă, așa cum s-a menționat anterior. Beneficiile de care se bucură companiile sunt:

-recunoașterea riscurilor în muncă;

-prezentarea de sugestii pentru modalități de creștere a siguranței comunității și a angajaților;

-efectuează cercetări pentru a da concluzii științifice asupra scenariilor de angajare potențial periculoase;

-efectuarea pregătirilor pentru a prevedea și apoi a gestiona evenimente potențial riscante la locul de muncă și în împrejurimile acestuia;

-educarea populației active cu privire la riscurile specifice asociate locurilor de muncă ale acestora.

Igieniștii industriali se asigură de respectarea reglementărilor de securitate și sănătate

 • Controalele tehnice sunt prima dintre aceste strategii de control. Echipamentul este modificat folosind măsuri de control din această categorie, cum ar fi:

-limitarea sau închiderea echipamentului;

-schimbarea substanțelor chimice otrăvitoare cu altele mai puțin periculoase;

-îmbunătățirea sistemului de ventilație.

Controalele tehnice trebuie luate în considerare înaintea altor controale, deoarece acestea se străduiesc să elimine riscurile direct de la originea problemei.

 • Controalele practicii de lucru sunt următoarea strategie de control al pericolelor care trebuie examinate. Acest tip de control modifică îndeplinirea unei sarcini de către un angajat pentru a o face mai sigură.

Majoritatea controalelor administrative ajută la îmbunătățirea programării. Ei vor reduce rănile în rândul forței de muncă, atribuind sarcini lucrătorilor care doresc să evite expunerea la pericolele de la locul de muncă.

Acest lucru poate fi realizat prin încurajarea schimbărilor frecvente de locație sau chiar prin crearea unor schimburi mai bune, ținând cont de timpul de expunere.

EIP, ultima linie de apărare

Echipamentul de protecție personală este ultima linie de apărare pe care o are o afacere împotriva vătămării sau decesului angajaților, conform experților RSGE.

EIP este menit să fie ultima linie de apărare împotriva riscurilor care nu ar putea fi reduse sau eliminate în mod rezonabil până la limita de expunere acceptabilă.

Ochelarii de protecție până la costumele de protecție completă pentru pericole chimice sau chiar biologice sunt toate exemple de EIP.

Obiectivul final al oricărui program de igienă industrială este eradicarea sau controlul pericolelor identificate, precum cele menționate mai sus.

Igieniștii industriali și angajatorii pot colabora cu succes pentru a îmbunătăți condițiile de muncă pentru angajații companiei, dacă le oferă instrumentele potrivite.

Mai multe detalii despre igiena industrială găsiți accesând site-ul RSGE!