iunie 4, 2023

Campanie SSM pentru gestionarea substanțelor chimice prin conștientizarea riscurilor

Gestionarea substanțelor chimice este mai eficientă prin participarea lucrătorilor la cursuri de formare mai aprofundate și specializate în domeniul siguranței chimice.

Rănirile, bolile, decesele și daunele materiale cauzate de incendii și explozii pot forța o instituție să se închidă, de aceea instruirea va fi în funcție de pregătirea și de sarcinile care implică securitatea chimică.

Gestionarea substanțelor chimice este o parte din campania de SSM

Angajaților ar trebui să li se arate cum să folosească anumite substanțe chimice de către supervizorii lor sau lucrătorii principali pentru a se asigura că aceștia folosesc metodele corecte.

Specialiștii RSGE au reunit câteva idei de bune practici despre cum să vă ajutăm în gestionarea substanțelor chimice la locul de muncă.

Am compilat câteva sfaturi pentru a vă sprijini în gestionarea substanțelor chimice de la locul de muncă, ca parte a campaniei de securitate și sănătate la locul de muncă.

Evaluarea riscurilor de SSM

Evaluarea riscurilor de SSM

Implementarea unei strategii sistematizate de management chimic

Puteți manipula eficient compușii periculoși și, ca rezultat, vă puteți proteja lucrătorii utilizând o metodă sistematizată.

În comparație cu o metodă tipică pe hârtie sau ad-hoc, un sistem digital de management al substanțelor chimice este mai simplu de operat și actualizat în conformitate cu modificările legale.

Ambele metode de operare învechite consumă timp important lucrătorilor și au un impact negativ asupra eficienței companiei.

Folosind software de ultimă oră pentru managementul chimic, puteți crește randamentul echipelor operaționale și puteți demonstra conformitatea prin intermediul unor piste de audit amănunțite.

Puteți partaja evaluările riscurilor cu personalul și puteți gestiona în siguranță nevoile companiei în gestionarea substanțelor chimice.

Sistemul digital de management al substanțelor chimice creează rapid și simplu evaluări folosind șabloane generate de software.

Luați în considerare utilizarea software-ului de management al substanțelor periculoase pentru a vă asigura că puteți detecta și gestiona eficient pericolele chimice la locul de muncă.

Introduceți programe de rutină de supraveghere a locului de muncă

Chiar dacă este imposibil să se elimine complet pericolele, monitorizarea continuă a locului de muncă poate reduce considerabil preocupările legate de siguranța chimică la locul de muncă.

Procedura de gestionarea substanțelor chimice înseamnă verificarea în mod constant a tuturor măsurilor de control, deoarece această strategie ajută la detectarea și limitarea pericolelor care pot apărea din:

-modificarea modului în care sunt utilizate substanțele;

-expunerea crescută la substanțe chimice.

Potrivit datelor de la HSE (Health, Safety and Environment) în 2017, în Marea Britanie au existat 13.000 de decese pe an care au fost direct atribuite expunerii la substanțe chimice periculoase la locul de muncă.

Puteți limita în mod corespunzător expunerea la substanțe periculoase și vă puteți proteja angajații de bolile profesionale prin:

-monitorizarea calității aerului;

-testarea LEV ((Local Exhaust Ventilation sau evaluarea eficienței sistemelor de ventilație locală);

-monitorizarea HAV ((Hand-Arm Vibration sau evaluarea și măsurarea expunerii mâinilor și brațelor lucrătorilor la vibrații generate de echipamente și mașini utilizate în procesele industriale);

-monitorizarea zgomotului.

Cursuri de formare

Cursuri de formare

Asigurați-vă că angajații sunt pregătiți să manipuleze substanțele chimice periculoase

Lucrătorii care manipulează substanțe chimice potențial dăunătoare trebuie să urmeze cursuri de formare. Toți lucrătorii trebuie:

-să fie conștienți de posibilele riscuri și pericole;

-să înțeleagă restricțiile de expunere profesională;

-să înțeleagă cum să reducă probabilitatea de a intra în contact cu substanțe chimice periculoase.

În conformitate cu Reglementările privind controlul substanțelor periculoase pentru sănătate, lipsa unei instruiri suficiente ar putea pune în pericol sănătatea personalului dumneavoastră.

Prin urmare, este obligația angajatorilor să se asigure că informează, instruiesc și supraveghează în mod eficient echipele de lucrători.

Instruire aprofundată din partea consultanților SSM

Dacă manipulați compuși periculoși la locul de muncă, cursurile RSGE vă pot ajuta să vă mențineți lucrătorii sănătoși și în siguranță, oferind instruire aprofundată din partea consultanților SSM.

Cu ajutorul specialiștilor noștri vă puteți proteja personalul de substanțe periculoase și puteți contribui la crearea unui loc de muncă mai sigur și mai sănătos pentru lucrătorii dumneavoastră.

Doriți să puneți în practică sugestiile RSGE?

Accesați site-ul nostru pentru mai multe detalii despre software-ul nostru, serviciile și cursurile de formare!