ianuarie 30, 2023

Formarea ucenicilor pentru siguranța sporită a locurilor de muncă

Formarea ucenicilor la locul de muncă, denumită de obicei formare profesională sau industrială, implică învățarea în timp ce se practică o meserie sub atenta îndrumare a specialiștilor.

Ucenicia este un lucru posibil într-o serie de sectoare practice. În ultimul timp, programele de ucenicie primesc multă atenție din partea angajatorilor companiilor.

Formarea ucenicilor, strategii viabile

Programele de ucenicie sunt considerate o strategie viabilă pentru a ajuta la înlocuirea persoanelor calificate care se pensionează în poziții solide, cu un salariu de viață.

Formarea ucenicilor este valabilă nu numai pentru meserii convenționale, cum ar fi construcțiile, ci și pentru domenii netradiționale, cum ar fi îngrijirea sănătății și tehnologia informației (IT).

Există numeroase programe de ucenicie, iar cele mai eficiente în promovarea locurilor de muncă sigure sunt programele de management al muncii în care lucrătorii pot pleda pentru locuri de muncă sigure și de calitate.

Obiectivul ar trebui să fie crearea de programe care să ofere cea mai bună pregătire posibilă, nu numai pentru locul de muncă în cauză, ci și pentru identificarea și abordarea problemelor de securitate și sănătate.

Ucenicii trebuie să aibă posibilitatea de a-și dezvolta gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor, spun coordonatorii de programe pentru formarea ucenicilor din cadrul RSGE.

Cursanții urmează cursuri de formare în industrie

programele de ucenicie

programele de ucenicie

Pe cât de mult este posibil practic, este de datoria angajatorilor să creeze și să mențină un loc de muncă fără riscuri pentru sănătatea angajaților. Formarea ucenicilor are de-a face cu sănătatea fizică și mentală.

Ucenicii și cursanții ar trebui încurajați să-și exprime preocupările cu privire la protecția lor, deoarece au nevoie de asistență pentru a învăța cum să-și facă meseria în siguranță și în mod competent.

Siguranța ucenicilor sau stagiarilor lor la locul de muncă este responsabilitatea angajatorului, iar pregătirea la locul de muncă trebuie supravegheată.

Vă puteți prelua singur această sarcină sau o puteți delega unui angajat instruit. Asigurați-vă că oricine face acest lucru este conștient de obligațiile sale în formarea ucenicilor.

Instruire și supraveghere pentru ucenicii și stagiarii noi

Ucenicii și stagiarii pot fi noi pentru forța de muncă și vor începe cu mai puțină familiaritate cu practicile de lucru sigure, precum și cu o capacitate mai mică de a recunoaște și gestiona riscurile.

Pentru a-i proteja de pericole pentru securitatea și sănătatea lor, programele pentru formarea ucenicilor organizate de specialiștii RSGE le oferă informații, instruire și supraveghere.

Să presupunem că ucenicul sau stagiarul știe foarte puțin sau nimic despre sarcină sau riscurile implicate. Unele dintre elementele pe care le oferim ucenicului sau stagiarului sunt enumerate mai jos:

  • Bullying-ul și prejudecățile nu sunt tolerate.
  • Critică pozitivă și apreciere pentru realizări.
  • Fiți întotdeauna corect și respectuos cu ucenicii și cursanții.

Pregătirea pentru sănătate și securitate în muncă se face la începutul angajării

Siguranța ucenicilor

Siguranța ucenicilor

La începutul angajării și la fiecare nou loc de muncă în care lucrează, angajații primesc o pregătire pentru sănătate și securitate în muncă:

  • În cursurile pentru formarea ucenicilor trebuie incluse detalii despre orice echipament de siguranță și îmbrăcăminte de protecție.
  • Un mentor calificat vă poate ghida ucenicul sau stagiarul în procedurile de lucru sigure și poate evalua și controla orice pericol la locul de muncă.

În funcție de locul în care se desfășoară ucenicia sau stagiul, puteți oferi diferite grade de supraveghere. Când încep să lucreze pentru prima dată, vor primi instruire individuală.

Un supervizor ar trebui să continue să se întâlnească cu ei în fiecare zi după formarea ucenicilor și să le rămână accesibil pentru sfaturi și îndrumări, odată ce lucrează independent.

În plus, supervizorul ar trebui să fie deschis la întrebări și să abordeze orice îngrijorări legate de siguranță pe care le-ar putea avea ucenicul sau stagiarul.

Pe măsură ce se adaugă noi abilități, instruirea va continua după cum este necesar

Atunci când nu sunt conștienți de cerințe sau de modul în care o sarcină ar trebui efectuată în siguranță, nu pot fi forțați să lucreze. De aceea:

  • Oferiți instruire pentru a ajuta angajații să-și desfășoare munca în siguranță.
  • Consultați-vă cu personalul pentru a ajuta la identificarea pericolelor și aplicați măsuri de control, cum ar fi excluderea socială, curățare și dezinfecție suplimentară sau echipament personal de protecție atunci când este necesar.

Puteți accesa conținut relevant pentru industria dumneavoastră sau subiecte precum formarea ucenicilor tineri, bunăstarea mentală și oboseala fizică și psihică accesând pagina de contact a RSGE!