mai 2, 2023

Echipamentele de stingere incendii sunt esențiale în caz de urgență

Echipamentele de stingere incendii sunt folosite pentru a lupta împotriva incendiilor. În timp ce unele dintre aceste instrumente PSI pot fi folosite de oricine, altele pot fi folosite doar de pompieri.

Un furtun de incendiu sau un echipament cu spumă de stingere a incendiilor sunt doar câteva exemple de articole care ar trebui folosite numai de către membrii pompierilor autorizați.

Echipamentele de stingere incendii prezente pe piață sunt variate

Atât acasă, cât și la birou, este esențial să aveți acces la echipamente de protecție împotriva incendiilor.

Un stingător de incendiu, o pătură de incendiu sau o găleată de foc vă pot salva viața, deoarece nu se știe niciodată când va începe un incendiu.

Toate echipamentele de stingere incendii sunt esențiale pentru a le ține la îndemână în caz de urgență.

Specialiștii în prevenire și stingere incendii din cadrul RSGE au întocmit o listă cu  echipamentele de stingere incendii care sunt în prezent pe piață.

Extinctoarele pentru incendiu prezintă riscuri la utilizarea necorespunzătoare

Alegeți un stingător de incendiu

Alegeți un stingător de incendiu

Fiți întotdeauna atenți la riscurile pe care le implică utilizarea necorespunzătoare a instrumentelor PSI. Toate instrumentele de stingere a incendiilor, inclusiv stingătoarele, respectă această regulă.

Majoritatea extinctoarelor contemporane au fost create pentru a face față unei varietăți de condiții de incendiu. Experții RSGE vă sfătuiesc:

  • Nu folosiți niciodată un stingător pe post de opritor pentru a ține ușa deschisă. Ar trebui să fie întotdeauna fixat de perete, iar un expert în service ar trebui să îl inspecteze în fiecare lună.
  • Asigurați-vă că alegeți un stingător de incendiu care poate stinge tipurile de incendii care sunt cel mai probabil să izbucnească în casa sau locul dumneavoastră de afaceri.

Furtunurile de incendiu pot stinge flăcări uriașe

Un exemplu de piese comune dintre echipamentele de stingere incendii este furtunul de incendiu, care funcționează bine chiar și împotriva celor mai mari incendii.

Un curent puternic de apă eliberat din tamburul furtunului de incendiu stinge flăcări uriașe. De obicei, furtunurile sunt ambalate pe o bobină de furtun de incendiu care poate stoca lungimi variate de tub.

Din acest motiv, este simplu să desfășurați furtunul și să stingeți rapid focul. De asemenea, pompierii pot adăuga diverse duze la capătul furtunului pentru a combate diferitele scenarii de incendiu.

Găleata de incendiu, cea mai simplă piesă PSI

Piese PSI comune

Piese PSI comune

În ciuda faptului că este cea mai simplă piesă dintre echipamentele de stingere incendii, o găleată de foc are încă un scop.

Găleata roșie comună este construită din metal sau plastic și este inscripționată cu sintagma „Foc”, conform experților RSGE. Poate fi umplută cu apă, cu nisip sau cu o pulbere care stinge flăcările.

  • Aruncă conținutul găleții peste foc pentru a începe să o folosești, apoi continuă să faci asta până când focul a fost stins definitiv.

Incendiile mici sunt stinse cu pături de foc

  • Incendiile mici care se declanșează în casă sau la locul de muncă sunt stinse cu pături de foc. Pentru o mică bucătărie sau rulotă, păturile de foc sau păturile de bucătărie albe sunt o opțiune excelentă.

O pătură de urgență ar trebui păstrată într-o bucătărie mai mare de atelier sau restaurant, iar dimensiunea ei variază în funcție de mărimea suprafeței care trebuie stinsă.

  • Aveți nevoie de o pătură de foc uriașă dacă lucrați într-o bucătărie comercială sau într-o locație care păstrează substanțe inflamabile.

Aceste pături includ un buton de tragere unic care permite desfacerea rapidă a acestora.

Sudorii sunt protejați de scântei și stropii de sudură prin pături de sudură. Există feluri variate disponibile cu dimensiuni și greutăți diferite pentru aceste pături.

Cum utilizăm de echipamentele de stingere incendii

Echipamentele de stingere incendii este esențial a fi utilizate pentru a preveni și a controla incendiile într-un mod eficient și în siguranță, conform specialiștilor în stingerea incendiilor ai RSGE.

Este important să înțelegem că utilizarea instrumentelor de stingere a incendiilor trebuie să fie făcută cu mare precauție și trebuie respectate procedurile de siguranță pentru a preveni rănile sau alte daune.

Trebuie să fim pregătiți înainte de a utiliza instrumentele PSI, prin cunoașterea modului de utilizare și identificarea locațiilor unde se găsesc astfel de echipamente în caz de necesitate.

Dacă doriți să vă asigurați din punct de vedere al măsurilor de siguranță la incendiu, contactați echipa RSGE!