mai 16, 2022

9 mijloace tehnice pentru autorizare SSM electricieni

9 mijloace tehnice pentru autorizare SSM electricieni
Securitatea si sanatatea la locul de munca este un domeniu multidisciplinar care se ocupa de siguranta, sanatatea si bunastarea lucratorilor la locul de munca, de aceea este necesara o autorizare SSM electricieni.

Acesta acopera totul, de la prevenirea alunecarilor, impiedicarilor si caderilor pana la protectia impotriva expunerii la substante chimice. Sanatatea la locul de munca include, de asemenea, lucruri precum comunicarea cu colegii de munca in conditii de siguranta, mentinerea sigurantei la locul de munca in timpul pauzelor etc.

In Romania, „Securitatea si sanatatea in munca” reprezinta un ansamblu de activitati menite sa asigure conditii optime in procesul de munca. Procedurile si standardele de securitate in munca definesc un sistem unitar de masuri care se aplica tuturor participantilor la procesul de munca.

Asigurati-va ca electricienii sunt autorizati din punctul de vedere al sanatatii si securitatii ocupationale

Este important ca angajatorul sa recunoasca capacitatea unei persoane de a lucra sau de a interveni in conditii de siguranta pe sau in apropierea echipamentelor electrice pentru a indeplini sarcinile atribuite.

Un act tehnic si juridic, autorizare SSM electricieni, numit legitimare, este acordat unui lucrator pentru a-i da dreptul de a desfasura activitati in conditiile legii muncii 319/2006 si ale oricaror actualizari sau modificari ulterioare.

Apeleaza la RSGE pentru autorizare interna electricieni 

Vei avea parte de un kit pentru autorizare SSM electricieni din punct de vedere SSM. Acest kit contine:

 • O decizie a comosiei de examinare a electricienilor din punctul de vedere a sigurantei si a sanatatii la locul de munca;
 • Un regulament de autorizare interna a electricienilor;
 • O fisa medicala pregatita pentru examinarea electricienilor (examen medical si psihologic);
 • Un test de sanatate si siguranta la locul de munce ce cuprinde normele de ssm, normele de prim ajutor si pregatirea profesionala;
 • Talonul ce atesta autorizarea electricianului;

Procesul de autorizare interna electricieni se face printr-o comisie formata din ingineri electro energetici, un sef de serviciu prevenire si portectie, un medic de medicina muncii si angajator. Autorizarea interna a electricienilor nu se face prin instructiuni proprii

Pentru a oferi servicile noastre avem in dotarea noastra urmatoarele mijloace tehnice:

 1. Videoproiectoare;
 2. O echipa de formatori autorizati ANRE;
 3. Aparate de masuna (Voltmetre,Ampermetre, Multimetre);
 4. Materiale de protectie pentru efectuarea muncii de electrician (manusi, covorase, cizme, etc;
 5. Materiale audio dar si video;
 6. Mape care contin documentatia necesara autorizarii;
 7. O centura pentru lucrul la inaltime;
 8. Truse de prim ajutor;
 9. O gama larga de exercitii practice.

In urma unui control medical (sau la angajare), comisia ii va examina pe electricieni si, pe baza examinarii lor, se va putea stabili ca sunt „autorizati intern” sa efectueze lucrarile in cauza. Acest lucru le va permite sa isi desfasoare activitatea in mod legal si sigur.

Reguli de urmat in cazul procesului de autorizare SSM electricieni

 1. Muncitorii, sefii de echipa, tehnicienii, subinginerii si inginerii calificati ca electricieni sau cu rol asemanator (instalatii electromecanice, electrotehnice, electrice in constructii), indiferent de functia sau de vechimea lor – indiferent de riscurile pe care si le asuma – trebuie sa fie autorizati.
 2. Autorizatia atesta indeplinirea tuturor conditiilor minime necesare pentru ocuparea sau mentinerea postului sau a functiei persoanei respective.

Aceasta oportunitate necesita verificarea aptitudinilor si cunostintelor pentru ca persoana care candideaza sa fie calificata. Acest lucru include, dar nu se limiteaza la clasificarea acestui post ca necesitand o anumita calificare sau cunostinte.

In cazul in care doresti sa colaborezi cu noi, Ohsas Expert ofera posibilitatea de autorizare interna electricieni. Aceasta autorizare SSM electricieni se realizeaza pe baza procedurilor tehnice interne cu respectarea planului HSSE impus de client .

Echipa RSGE iti sta la dispozitie cu toate detaliile necesare despre serviciile noastre de SSM-SU, Servicii de PSI, de securitatea muncii, precum si servici de masuratori PRAM. Nu ezita sa intri in legatura cu noi pentru a afla mai multe!