februarie 2, 2022

6 Echipamente importante gasite intr-un pichet psi

stingere incendii

Un pichet PSI este foarte important in timpul unui incediu, de asemenea este importanta si o actiune atenta. La fiecare 2-3 minute are loc un incendiu. Multi oameni intra in panica atunci cand se declanseaza un incendiu.

In cazul unui incendiu, actiunea bine gandita va putea salva vietile oamenilor. Cateva sfaturi utile sunt:

  • Urmarea unor cursuri de SSM PSI
  • Nu folositi niciodata apa pentru a stinge incendiile in cazul aparatelor electrice.
  • Nu fugiti prin camere si coridoare pline de fum. Fumul este mai periculos decat focul.
  • Exista 4 moduri de a stinge oamenii in flacari: cu apa, stingator, tesut dens (jachete si paturi) sau rostogolindu-se pe pamant.

Importanta si componenta unui pichet PSI

Materialele PSI asigura o buna gestionare a activitatilor de protectie si stingere a incendiilor. Acestea presupun reducerea riscului de incendiu si asigurarea conditiilor optime pentru salvarea resurselor umane si materiale, printr-o interventie operationala pentru reducerea daunelor si stingerea incendiilor.

Organizarea evenimentului este o sarcina ce tine de conducerea companiei, care trebuie sa se implice constant in asigurarea securitatii subordonatilor pentru ca evenimentul sa se poata desfasura in conditii optime.

Materialele PSI joaca un rol important in prevenirea si stingerea incendiilor. Materialul PSI protejeaza impotriva incendiului, fumului si substantelor toxice.

Aceste materiale PSI sunt atat de importante incat fara ele nu ar fi posibila interventia profesionala intr-un incendiu rapid si eficient. Calitatea si prezenta materialelor PSI depind de succesul sau esecul stingerii incendiilor, acestea fiind un factor foarte important vietii.

Componentele aflate intr-un pichet constau in diverse echipamente PSI, acestea fiind protejate de potentialele incendii. Acesta este echipat in cele mai multe cazuri cu:

pichet psi

  • Stingator P6:  Acest tip de stingator este prevazut pentru incendiile de clasa A, B si C, incendii de lichide sau de solide lichefiabile si in cazul incendiilor ce afecteaza echipamente si instalatii de inalta tensiune;
  • Cange PSI: Destinate indepartarii materialelor inflamabile din raza focului;
  • Cazma: Special destinata pentru stingerea focului cu ajutorul pamantului, daca este posibil acest lucru;
  • Galeata 10 litri: Daca este prezenta o sursa de apa langa locul incendiului, galeata de 10 litri este destinata transportului de apa catre locul incendiului pentru a stinge flacarile mici. Nu se recomanda folosirea galetii pentru a stinge echipamente electrice aflate sub tensiune;
  • Topor – Tarnacop: Folosit pentru a putea elibera caile de acces blocate;

  • Ranga PSI: utilizata pentru a putea debloca elemente ce blocheaza caile de acces.

Detinerea unui pichet psi, faciliteaza depozitarea acestor elemente ferindu-le de incendii pentru a putea fi folosite de catre responsabilii PSI in cazul unui incendiu.

Pichetul PSI este protejat de coroziune datorita celor  2 straturi de email alchidic rosu care este foarte rezistent la intemperiile atmosferice, si a unui strat de grund alchidic.

Cum sa stingeti corect un incendiu cu ajutorul unui pichet PSI?

Materialele precum lemnul, hartia, plasticul sau textilele se aprind adesea intr-o cladire. Aceste materiale apartin clasei de foc A: formeaza jar. De aceea aveti nevoie de un agent de stingere care nu numai ca stinge flacarile, ci si jarul.

Apa este potrivita pentru stingere. Pe de o parte, se raceste si ia caldura din foc. Pe de alta parte, reduce aportul de oxigen: apa se incalzeste pana la abur, care protejeaza locul focului de aerul din jur.

Pichetul este, de asemenea, echipat cu ranga pentru a putea deschide usile blocate, cazma si galeti pentru a putea stinge flacarile mici daca exista o sursa de apa in apropiere.

Stingatoarele umplute cu spuma sunt de asemenea potrivite. Acest lucru creeaza un strat de separare intre foc si oxigen. Acest lucru va inabusi flacarile.

Stingatoarele cu pulbere contin asa-numita pulbere ABC,  pentru stingerea incediilor de clasa A, B si C, si sunt de obicei mai ieftine decat stingatoarele cu spuma.

Pentru detalii si servicii, contacteaza echipa RSGE!