februarie 2, 2022

3 beneficii in a detine o trusa de prim ajutor

Trusa prim ajutor
Trusa de prim ajutor este folosita in fiecare an, de catre peste doua milioane de oameni, care sunt instruiti in prim-ajutor de catre organizatii specializate in instructajul SSM, institutii private recunoscute, precum echipa RSGE.

Scopul cursurilor este atat formarea profesionala, cat si motivarea participantilor de a ajuta. Potrivit literaturii de specialitate, succesul acestui din urma obiectiv este discutabil. Ceea ce a fost dovedit stiintific este lipsa dorintei reale de a ajuta.

De regula, miscarile usor de invatat ajuta o persoana in nevoie si previn complicatii sau rani ulterioare sau, in anumite circumstante, le salveaza viata, de folos fiind si trusa de prim ajutor.

Cu prezenta si cunostintele lor de baza, cei care acorda primul ajutor, pot fi foarte de folos pana la sosirea serviciului de salvare. Chiar simpla convingere si prezenta altuia au un efect pozitiv asupra starii persoanei in cauza.

Importanta prezentei primilor respondenti dispusi devine prea clara in cazul mortii subite cardiace. Oricine si orice grup de varsta poate suferi stop cardiac din cauza bolilor de inima. Fara asistenta adecvata, sansa de supravietuire scade cu aproximativ 10% pe minut.

Niciun serviciu de salvare din lume nu ar fi disponibil la fata locului la fel de repede precum o persoana bine instruita cu o trusa de prim ajutor la indemana.

De exemplu, daca o persoana este inconstienta, caile respiratorii pot fi obstructionate (de exemplu, de saliva, sange, varsaturi) si poate aparea stop respirator. Acest pericol poate fi evitat doar prin utilizarea pozitiei laterale de siguranta.

Sanse mai mari de supravietuire folosind trusa de prim ajutor

trusa medicala

Ca urmare a ranii sau a bolii acute, persoanele afectate nu mai sunt adesea capabile sa se ajute singure. Acest lucru este intensificat de debutul socului, care in ciuda constientizarii existente, face imposibila o abordare deliberata.

Responsabila pentru aceasta este o tulburare circulatorie, care reduce la minimum fluxul de sange catre organele importante si creier. Persoanele imobilizate sau inconstiente nu se pot evacua dintr-o zona periculoasa.

O salvare este posibila doar cu sprijinul ajutoarelor, care bineinteles sunt atenti la propria protectie si a unei truse de prim ajutor corespunzatoare.

Unde apar cele mai multe urgente unde poate fi folosita o trusa de prim ajutor?

Contrar credintei populare, majoritatea situatiilor de urgenta au loc acasa. Acolo se gasesc mai degraba rudele, prietenii, cunoscutii sau colegii care au nevoie de primul ajutor.

Multi oameni se gandesc mai intai la accidente de circulatie atunci cand acorda primul ajutor, ceea ce, cu siguranta, are de-a face cu faptul ca fiecare solicitant de permis de conducere trebuie sa urmeze un curs de masuri de salvare de urgenta la locul accidentului si sa detina o trusa de prim ajutor mobila.

Intr-un an, in Romania, aproximativ 5.094 oameni au murit in urma unui accident rutier. In acelasi an, insa, peste 60.000 de oameni au murit in urma unui atac de cord. In plus, aproape 1 milion de accidente sportive au loc in fiecare an.

Dintre acestea, aproape 250.000 de accidente sportive duc la tratament medical, iar lista poate continua. In plus, tipurile de urgente arata ca leziunile implicate sunt usoare pana la moderate și pot fi tratate cu ajutorul trrusei de prim ajutor.

Imaginea primului ajutor spectaculos este uneori prezentata in presa si la televiziune, deoarece acestea par sa aiba mai multa publicitate. Sau altfel spus, in mass-media apar doar urgentele care atrag atentia si cresc vizualizarile.

Oricine poate avea nevoie de o trusa de prim ajutor

Fie ca este vorba de un accident sau de o boala, fie ca este autoprovocata sau nu, oricine poate deveni victima unei urgente medicale si poate fi dependent de ajutorul altora. Sistemul de prim ajutor se bazeaza pe reciprocitate si solidaritate.

In cazul primului ajutor, principiul solidaritatii prevede ca cei sanatosi ii ajuta pe bolnavi si pe cei aflati in nevoie, dupa cunostintele si credintele lor folosind trusa de prim ajutor. Acest lucru se aplica tuturor celor prezenti intr-o locatie de urgenta.

Pentru mai multe detalii, contacteaza echipa RSGE!