februarie 2, 2022

2 informatii utile despre trusa ADR

trusa ADR
Trusa ADR poate fi folosita in cazul unui accident, care este un eveniment brusc, neprevazut, ce nu este dorit de partile implicate si care are legatura cu traficul rutier public si pericolele acestuia. Acest eveniment duce la daune materiale sau vatamari corporale.

Trusa ADR si importanta acesteia in timpul unui accident

In cazul unui accident de circulatie, indiferent daca sunteti sau nu implicat in acesta, ar trebui sa vedeti daca victimele au nevoie de primul ajutor. Verificati daca exista persoane ranite si daca trebuie chemata o ambulanta sau o masina de pompieri.

Chiar daca accidentul nu este grav, trebuie sa va comportati corect. Pentru a asigura locul accidentului, aveti nevoie de un triunghi reflectorizant si o vesta de inalta vizibilitate, ce pot fi gasite intr-o trusa ADR.

Acestea sunt obligatorii si trebuie sa fie purtate in cazul in care conduceti un autoturism de transport marfuri pe drumurile publice.

Instalati triunghiul reflectorizant la 100 m distanta de locul accidentului, astfel incat utilizatorii drumului sa poata fi avertizati in timp util si sa isi reduca viteza. Vesta de inalta vizibilitate ar trebui pusa, de asemenea, daca este necesar.

In cazul vehiculelor care transporta diferite tipuri de marfuri categorisite ca fiind periculoase, detinerea unui kit ADR este obligatorie. Daca la bordul camionului se afla doua persoane, este necesara prezenta a 2 truse ADR.

Conform reglementarilor in vigoare, kiturile trebuie sa fie echipate cu ustensile care faciliteaza protectia soferilor, a altor participanti ai traficului, dar si al mediului inconjurator, in cazul transporturilor de substante toxice.

Curs de prim ajutor – avantaje in a folosi trusa ADR

trusa prim ajutor

Specialistii RSGE recomanda parcurgerea unui curs de prim ajutor, care este important pentru posesorii permiselor auto si poate salva vieti. In general, totusi, toata lumea ar trebui sa fie familiarizata cu masurile imediate de salvare a vietii, astfel incat sa poata reactiona rapid in caz de urgenta.

Fiecare companie ar trebui sa aiba cel putin o persoana instruita in primul ajutor. Acest lucru este valabil si pentru companiile cu doar doi angajati.

In mod normal, firma este nevoita sa acopere costurile pentru astfel de cursuri. In functie de cati angajati sunt pregatiti, cursul de prim ajutor se poate desfasura direct in companie.

Exista cursuri speciale pentru personalul de prim-ajutor al companiei care au loc in timpul saptamanii. Dar va puteti inscrie si in weekend la cursurile normale de prim ajutor.

Ce invatati la cursul de prim ajutor ?

Un curs de prim ajutor ofera cunostinte teoretice si practice. Diverse continuturi pe tema primului ajutor ar trebui sa va ajute sa reactionati rapid si corect in caz de urgenta.

In timpul cursurilor, specialistii RSGE explica in detaliu masurile imediate de salvare a vietii si comportamentul corect.

Trusa ADR si dotarile acesteia

Trusa ADR este conceputa pentru camioanele care transporta marfuri periculoase.

In cazul unui accident ce poate pune in pericol participantii in trafic, o trusa ADR ofera toate ustensilele necesare pentru a marca locul accidentului, astfel fiind posibila evitarea unui pericol de tamponare.

Aceasta are functia de a proteja soferii, populatia, mediul si, nu in ultimul rand, autoturismul. Cand vine vorba de un accident in care un camion transporta substante periculoase, trusa ADR vine in ajutorul soferului cu un echipament antichimic precum:

• Sort de protectie antichimica;
• Lichid pentru spalarea ochilor;
• Ochelari de protectie etansi;
• Manusi de protectie antiacide;
• Masca de gaze cu filtre de protectie in medii organice, anorganice si antiacide.

KIT-ul poate varia in functie de tipul de marfa transportata.
Setul include materiale pentru interventia rapida in cazul deversarilor de petrol, combustibil, substante chimice, agenti toxici si corozivi.

Dar si echipamente ce pot fi folositoare in cazul impotmolirii sau altor pericole ce pot aparea pe drumurile publice.

                  Click aici pentru mai multe informatii si detalii importante!