decembrie 23, 2023

Ce fel de articole sunt incluse în trusele de prim ajutor folosite de jucătorii de fotbal?

Trusele de prim ajutor folosite de jucătorii de fotbal sunt o necesitate, fie că fotbalul este jucat profesional sau doar pentru plăcere, fiind un sport solicitant din punct de vedere fizic.

Ca atare, rănile apar frecvent pe teren, iar primii respondenți trebuie să fie pregătiți să trateze orice. Lacerațiile, entorsele, fracturile și comoțiile cerebrale sunt leziuni comune.

Trusele de prim ajutor conțin produse pentru tratarea jucătorilor de fotbal

Leziunile pe teren pot varia în severitate de la ușoare la fatale. Chiar și rănile mici pot duce la vătămări de durată și necesită un timp îndelungat departe de joc dacă nu sunt tratate prompt și corect.

Specialiștii RSGE recomandă o evaluare a riscurilor pentru a determina cerințele specifice de prim ajutor pentru echipa de fotbal, deoarece diferite formații vor avea cerințe diferite.

Trebuie să evaluați pericolul de rănire în timpul unui joc, precum și sănătatea și abilitățile de joc ale jucătorilor în timp ce faceți evaluarea riscului.

Când cumpărați trusele de prim ajutor pentru fotbal, rețineți că probabilitatea unei răni, în funcție de mărimea și vârsta jucătorilor, va varia, de asemenea.

Servicii SSM și PSI

Servicii SSM și PSI

Pansamentele sunt nelipsite din trusele sanitare

 • Pansamentele pentru răni sunt incluse în trusele de prim ajutor și ajută la procesul de vindecare protejând rănile mici de resturi și bacterii.

Pe teren, tăieturi minore și zgârieturi apar frecvent, așa că este esențial să aveți la îndemână acest element adaptabil de prim ajutor.

 • Pansamente pentru ochi. Una dintre cele mai grave și uneori fatale răni care pot apărea în timpul unui meci de fotbal este o leziune oculară.

În timp ce este trimisă asistență medicală mai avansată, bandajele pentru ochi opresc sângerarea și protejează ochiul rănit.

 • Pansamentele cu aderență scăzută ajută la evitarea infecției acoperind rana și creând un mediu umed de vindecare sub pansamentele adezive.

Acestea ajută la asigurarea că rănile mici se vindecă cât mai repede posibil prin suplimentarea pansamentelor standard pentru răni.

Bandaje de diferite forme sunt incluse în trusele de prim ajutor

 • Bandajele conforme comprimă și țin pansamentele pentru răni pe loc. Sunt bandaje ușoare, respirabile. Ele favorizează vindecarea rănilor și reduc sângerarea.
 • Bandajele triunghiulare sunt unele dintre cele mai utile materiale de prim ajutor, necesare pentru fiecare pachet de prim ajutor. Pot fi folosite ca bandaj pentru răni sau ca suport pentru membrele rănite.
 • Bandajele adezive rezistente la spălare sunt cea mai practică opțiune pentru rănile mici. Sunt lipicioase, protejează tăieturile de resturi și germeni și promovează vindecarea umedă a rănilor.

Deoarece sunt mai puțin predispuse să se desprindă din cauza transpirației, aceste bandaje sunt perfecte pentru trusele de prim ajutor pentru fotbal, spun experții RSGE.

 • Banda microporoasă este menită să țină bandajele și pansamentele pe loc, dar este și suficient de flexibilă pentru a oferi flexibilitate purtătorului. Aceste benzi sunt sigure de aplicat pe piele și sunt hipoalergenice.

Alte echipamente importante ce nu lipsesc din trusele sanitare

Pansamente pentru răni

Pansamente pentru răni

 • Mănușile de unică folosință din nitril oferă siguranță la răspândirea bacteriilor care provoacă infecții la deschiderea rănilor.

Există foarte puțin contact direct cu pielea între jucători și primii respondenți datorită acestora.

 • Foarfecele de pansament sunt un instrument util pentru tăierea și fixarea articolelor de îmbrăcăminte, bandajelor și pansamentelor care trebuie îndepărtate.
 • Acele de siguranță țin bandajele și pansamentele la locul lor în timpul mișcării jucătorului.
 • Șervețele fără alcool sunt obligatorii pentru a vă asigura că rănile sunt cât mai curate posibil înainte de a pune un bandaj. Acest lucru ajută la prevenirea infecțiilor și grăbește procesul de vindecare.
 • Păturile din folie sau husele Mylar și reflectă căldura corpului pentru a menține purtătorul cald. Atunci când sportivii primesc primul ajutor, sunt cruciale pentru menținerea temperaturii constante a corpului.
 • Compresele reci oferă tratament imediat împotriva afecțiunilor acute, cum ar fi entorsele și luxațiile. Răcirea are ca efect reducerea umflăturilor și ameliorarea disconfortului.

Accidentările cele mai frecvente din fotbal

Păstrarea unei truse de prim ajutor eficientă va fi mai ușoară dacă sunteți conștient de cele mai frecvente răni care apar în timpul unui meci de fotbal. Inspectorii RSGE dau ca exemple:

 • Entorsa gleznei sau genunchiului
 • Fractură de picior sau încheietură
 • Comoție
 • Afecțiuni musculare (întinderi musculare)
 • Leziuni ale ligamentelor

Este esențial ca echipa de fotbal să fie pregătită pentru orice situație. Cu articole adecvate incluse în trusele sanitare, jucătorii pot primi îngrijirea promptă necesară în caz de accidentare.

Astfel, investirea într-o trusă de prim ajutor bine echipată asigură siguranța jucătorilor și evidențiază responsabilitatea și profesionalismul echipei față de sănătatea și bunăstarea membrilor săi.

Alegeți din magazinul SSMescu trusele de prim ajutor cu ajutorul cărora contribuiți la sănătatea jucătorilor de fotbal!