martie 6, 2023

Reducerea accidentelor industriale prin implementarea măsurilor de siguranță la locul de muncă

Reducerea accidentelor industriale se face prin planificarea eficientă și implementarea măsurilor de siguranță la locul de muncă. Astfel se pot reduce pierderile și daunele cauzate persoanelor și bunurilor.

Mai mult, programele de securitate și sănătate a angajaților pot duce la economii semnificative de costuri, la creșterea productivității și la dezvoltarea unor relații de lucru amiabile.

Reducerea accidentelor industriale depinde de tipul de activitate

O investigare amănunțită a mediului de lucru este necesară pentru a construi planuri eficiente de siguranță și a le implementa, precum și pentru a stabili nivelul necesar de protecție.

Nivelul de protecție pentru reducerea accidentelor se bazează pe nivelul de pericol prezent în orice loc de muncă. Cei care lucrează într-un birou au nevoie de mai puțină siguranță decât cei care lucrează în mine.

De asemenea, depinde de tipul de muncă pe care o face individul. Oamenii din vânzări pot avea nevoie de un nivel mai ridicat de securitate decât cei din funcții administrative, spun specialiștii RSGE.

Inițiative de siguranță la locul de muncă folosite de companii

Iată câteva inițiative de siguranță la locul de muncă pe care companiile de renume le folosesc pentru a proteja sănătatea fizică și emoțională a angajaților:

  • Politica de siguranță

Siguranța angajaților

Siguranța angajaților

Intenția angajatorului față de siguranța angajaților este menționată în politica de siguranță împreună cu măsurile de realizare a acesteia pentru reducerea accidentelor.

Politica de siguranță pe care specialiștii RSGE o recomandă companiilor acoperă:

-cauzele, gravitatea și soluțiile pentru reducerea accidentelor industriale;

-obiectivele, îndatoririle și avertismentele companiei;

-sancțiunile pentru neîndeplinirea acestora.

  • Furnizarea de servicii de sănătate fizică

În urma analizei riscurilor efectuată de inspectorii RSGE, s-a constatat că multe companii oferă angajaților controale de sănătate fizică de rutină.

Semnele și simptomele de tensiune, stres, ulcere, depresie și alte tulburări cauzate de expunerea la gaze periculoase sau alți iritanți sunt mai ușor de observat atunci când personalul efectuează examene medicale de rutină.

Este considerată una dintre acțiunile cheie pentru reducerea accidentelor și pentru a gestiona riscurile pentru sănătatea la locul de muncă, pentru a le aborda înainte ca acestea să se agraveze.

De asemenea, prin modernizarea locurilor de muncă ale angajaților pentru a preveni alte daune asupra sănătății, ajută managementul în reabilitarea forței de muncă.

  • Servicii de sănătate mintală

Afecțiuni mentale cauzate de stres

Afecțiuni mentale cauzate de stres

Pentru a reduce riscul de afecțiuni mentale cauzate de stres, presiune, depresie și boli mintale, un serviciu de sănătate mintală este oferit angajaților într-o varietate de moduri, inclusiv:

-consiliere psihiatrică;

-cooperare și consultare cu specialiști;

-educarea angajaților despre semnificația sănătății mintale;

-stabilirea, dezvoltarea și menținerea relațiilor interpersonale cordiale la locul de muncă.

  • Programe de asistență pentru angajați

Aceste programe sunt create special pentru a aborda problemele legate de stres pe care le pot întâmpina angajații, nu au efecte adverse și ajută profesioniștii în moduri reale.

Programe de asistență pentru angajați ajută la diagnosticarea, tratamentul, screening-ul și prevenirea atât a problemelor legate de muncă, cât și a celor care nu sunt legate de muncă.

  • Programele de fitness

Aceste inițiative, care se concentrează pe îmbunătățirea sănătății generale a lucrătorilor, cuprind atât detectarea bolilor, cât și schimbarea stilului de viață pentru reducerea accidentelor.

Cele mai populare programe ale organizațiilor includ:

-identificarea hipertensiunii arteriale;

-gestionarea stresului personal și profesional;

-fitness, exerciții fizice, nutriție;

-programe pentru a ajuta oamenii să renunțe la alcool și la fumat.

  • Programele de conștientizare

Organizarea de cursuri despre bolile cu transmitere sexuală, cum ar fi HIV SIDA, ajută foarte mult la conștientizarea angajaților cu privire la aceste boli teribile.

Programe de conștientizare sunt inițiative pentru reducerea accidentelor care elimină incertitudinea și tulburările la locul de muncă. Programele pentru siguranța la locul de muncă sunt:

-benefice pentru reducerea riscului de rănire a oamenilor;

-o strategie de succes de recrutare și reținere pentru profesioniștii din industrie.

Inspectorii RSGE contribuie la reducerea accidentelor industriale prin oferta de servicii care include comercializarea de echipamente de protecție și asistență în caz de urgență sau control.

Contactați-ne chiar astăzi pentru a profita de experiența noastră!