decembrie 21, 2023

Siguranța continuă a lucrătorilor prin purtarea echipamentului FR în sectorul petrolului și gazelor

Purtarea echipamentului FR este o modalitate ușoară de a opri rănirea și de a salva vieți. Nu numai că este legal să implementezi și să aplici o politică FR, dar este și un lucru moral de făcut.

Purtarea hainelor rezistente la flacără (FR) și a altor echipamente de protecție personală este una dintre obligațiile privind securitatea și sănătatea în muncă în industria de petrol și gaze.

Purtarea echipamentului FR, protecție în caz de incendiu

Lucrătorii din sectorul petrolului și gazelor îndeplinesc o sarcină de muncă vitală și semnificativă în prima linie. Din păcate, există o mulțime de pericole de incendiu asociate cu acest efort util.

Avem energie termică și electrică economice, energie pentru a alimenta alte afaceri și transport accesibil datorită activității acestora, amintesc specialiștii RSGE.

La urma urmei, oxigenul, căldura și combustibilul sunt cele trei cauze principale ale incendiilor, iar muncitorii sunt mai în siguranță prin purtarea echipamentului FR.

În plus, deoarece lucrătorii din industria petrolului și gazelor se află în imediata apropiere a surselor de combustibil, este nevoie doar de o singură scânteie pentru a provoca vătămări grave și distrugeri catastrofale.

Este necesară o strategie diversă, cu o serie de controale, pentru a gestiona pericolele de incendiu pe șantierele de construcții în industria de petrol și gaze pentru a garanta siguranța continuă a lucrătorilor.

Servicii SSM și PSI

Servicii SSM și PSI

Riscuri de incendiu în operațiuni cu petrol și gaze

Există prea multe pericole de incendiu într-o operațiune cu petrol și gaze pentru a fi enumerate din cauza naturii sarcinii.

  • Gazele combustibile, cum ar fi hidrogenul sulfurat și metanul, pot fi eliberate în timpul unei varietăți de operațiuni și proceduri pe șantier.

Aceste gaze fac problemele foarte ușor de pornit, este nevoie doar de o sursă de bază de aprindere.

Chiar dacă primele lucruri la care ne gândim sunt probabil flăcările deschise, suprafețele încălzite și electricitatea statică pot, de asemenea, să declanșeze un incendiu sau să explodeze.

Purtarea echipamentului FR este soluția în cazul în care majoritatea mecanismelor de control, care sunt menite să prevină aprinderile accidentale, nu au succes.

Experții RSGE recomandă echipamentul FR care previne arderea lucrătorilor în timpul unui incendiu sau diminuează gravitatea rănilor lor în cazul în care intră în contact cu flăcările.

Purtarea echipamentului FR: armura de siguranță pentru lucrătorii din prima linie

În timp ce purtarea echipamentului FR este acum accesibilă pe scară largă în industria petrolului și gazelor, aceasta este încă o dezvoltare relativ recentă.

De când legislația în domeniul securitate și sănătate în muncă (SSM) și-a publicat clarificările privind îmbrăcămintea FR pentru lucrătorii din petrol și gaze, utilizarea a crescut.

  • Echipamentul FR, după cum sugerează și numele, este destinat să protejeze purtătorul de riscurile asociate cu incendiul.

◦ Nu se va aprinde ușor, deoarece este construit din materiale rezistente la flăcări și jar.

◦ Mai mult, odată aprins, materialul FR nu va arde pentru totdeauna.

Acest lucru îmbunătățește șansele unui lucrător de a supraviețui unei catastrofe legate de incendiu, reduce amploarea și severitatea leziunilor prin arsuri și oprește răspândirea incendiului.

Când să vă îmbrăcați cu hainele rezistente la flacără

Piesă de îmbrăcăminte FR

Piesă de îmbrăcăminte FR

Îmbrăcămintea rezistentă la flacără este mandatată de legislația SSM pentru angajații din petrol și gaze în faze specifice de producție. Acestea constau în operațiuni de lucru la cald, întreținere a puțurilor și forare.

Obligația privind purtarea echipamentului FR în orice moment în domeniu este o politică de dorit, chiar dacă nu este absolut esențială.

Acest lucru reduce posibilitatea ca angajații să uite să-și îmbrace hainele FR atunci când trec între sarcini sau locații de pe site.

  • Pentru a garanta eficiența sa continuă, îmbrăcămintea FR trebuie întreținută corespunzător. La fel ca orice alt echipament, va trebui spălată frecvent și cu grijă.
  • Desigur, ar trebui să respectați și orice instrucțiuni enumerate pe etichetă.
  • În plus, fiecare piesă de îmbrăcăminte FR trebuie să fie examinată în mod obișnuit pentru indicii de uzură.
  • Pentru a garanta că îmbrăcămintea oferă purtătorului protecție completă, înlocuiți orice daune sau defecte aparente.

Rămâneți în siguranță și neafectați

Riscurile incendiilor de petrol și gaze sunt prezente inevitabil. Sarcina principală la îndemână este extracția și prelucrarea materialelor care se aprind ușor și sunt combustibile prin natură.

Din acest motiv, fiecare șantier de petrol și gaze trebuie să aibă o politică riguroasă de siguranță privind purtarea echipamentului FR pentru a reduce pericolul de incendiu și explozie.

Cu toate acestea, accidentele pot apărea chiar și cu cele mai mari eforturi ale profesioniștilor în siguranță, adaugă inspectorii RSGE.

Din acest motiv, echipamentul rezistent la flacără este o necesitate pentru toți angajații din prima linie din industria petrolului și gazelor.

Reduceți cantitatea și intensitatea rănilor suferite în cazul izbucnirii unui incendiu alegând echipamentul de protecție rezistent la flacără din magazinul SSMescu!