august 31, 2022

Protecția urechii. EIP pentru protecția urechii.

Protecția urechii împotriva leziunilor auzului cauzate de zgomotele puternice este un aspect frecvent neglijat al siguranței la locul de muncă. Aceste zgomote pot să fie generate de zgomote constante sau zgomote rapide, care apar atunci când sunt folosite unelte zgomotoase.

Protecția urechii, datoria angajatorilor

Orice expunere poate duce la pierderea auzului, care poate să fie tranzitorie, fie, frecvent, permanentă. Inspectorii în domeniul securității și sănătății în muncă ai RSGE amintesc angajatorilor că au datoria de a proteja angajații de deficiențele de auz la locul de muncă.

Aceasta presupune facilitarea comunicării acestora și furnizarea instrumentelor necesare pentru o performanță optimă. Protecția auzului este necesară în multe locații, deoarece nu există nicio modalitate de a reduce nivelul de zgomot dăunător.

Chiar și persoanele cu auzul bun au preferințe variate când vine vorba de comunicare, de aceea este benefic să folosiți unele dintre strategiile de comunicare verbale, vizuale sau prin semne de siguranță înainte de a fi necesare.

Tipul de protecție purtat trebuie să respecte criteriile impuse de legea securității și sănătății în muncă, Legea nr.319/2006.  Astfel, se garantează persoanelor care folosesc EIP pentru protecția urechii că acestea au scăzut cantitatea de zgomot care intră în urechi.

EIP pentru protecția urechii oferite de RSGE au fost supuse evaluărilor

EIP pentru protecția urechii

Pentru a se asigura că protecția auditivă oferă un grad previzibil de protecție, sunt utilizate standarde. Sunt disponibile diferite niveluri în funcție de necesitate. Firma noastră RSGE oferă posibilitatea achiziționării de echipamente verificate și conforme cu standardele SSM.

Înainte ca un model de protecție auditivă să poată fi vândut, acesta trebuie să treacă un test la un centru de testare acreditat. Atât dopurile pentru urechi, cât și protecțiile auditive oferite de RSGE au fost supuse evaluărilor de protecție reală și de reducere a zgomotului.

Atunci când selectați cea mai bună protecție auditivă pentru o anumită circumstanță, abilitatea de a evalua nivelul real de protecția urechii este esențială. Un punct crucial de reținut este atunci când stabilim nivelurile de zgomot pentru protecția urechii.

Nivelul zgomotului nu este determinat prin însumarea cotelor de reducere a zgomotului ale dopurilor și căștilor pentru urechi ale angajatului, dacă ambele sunt purtate pentru protecția auzului.

EIP pentru protecția urechii

Protecția urechii trebuie să fie adecvată dacă expunerea zilnică a lucrătorilor la zgomot depășește un nivel de rating stabilit de legislația SSM. Cea mai frecventă și fatală afecțiune profesională în sectorul construcțiilor este surditatea indusă de zgomot.

  • Oricine operează într-un mediu zgomotos trebuie să poarte protecție.
  • Purtați protecție pentru urechi și verificați periodic auzul.
  • La primul indiciu de pierdere a auzului, consultați medicii din medicina muncii ai RSGE.
  • Zonele unde este necesară protecția urechilor trebuie să fie marcate vizibil și permanent cu semne de avertizare.

EIP respectă cerințele de sănătate și securitate

Când nivelul de zgomot atinge pragul superior de expunere care inițiază acțiunea, trebuie purtată protecția auditivă. RSGE asigură o supraveghere adecvată a sănătății lucrătorilor acolo unde nivelurile de zgomot reprezintă o problemă de sănătate.

Orice tip de echipament (EIP pentru protecția urechii) folosit de lucrători pentru a-i proteja de o amenințare profesională este considerat echipament individual de protecție.

Accesul ar trebui să fie limitat la locurile de muncă ce depășesc pragurile de expunere la zgomot. Fiecare angajat are nevoie de protecția auditivă proprie, pe care compania trebuie să o furnizeze. EIP pe care angajatorul le poate oferi trebuie să respecte cerințele de sănătate și securitate:

-oferă apărare fără a crea un risc nou;

-este potrivit în circumstanțe;

-este practic;

-se potrivește angajatului.

Protecție împotriva zgomotelor frecvente și bruște

Înțelegerea pericolelor asociate atât cu sunetele bruște, cât și cu zgomotul continuu, este esențială atunci când decideți dacă protecția urechii este necesară într-o anumită regiune. Un zgomot rapid și puternic, cum ar fi activarea unei apăsări de mașină, poate face instantaneu un rău semnificativ.

Oriunde există șansa de zgomote neașteptate, puternice, este esențial să vă asigurați că toată lumea poartă protecție auditivă. Chiar și zgomotul moderat puternic care este constant poate afecta auzul.

Mulți lucrători se opun utilizării protecției auditive, deoarece se obișnuiesc rapid cu zgomotul de fundal care este mereu acolo. Cu toate acestea, este totuși esențial să fie purtată protecția auditivă adecvată, în ciuda faptului că unii oameni susțin că nu au observat acest lucru.

Solicitați ajutorul echipei RSGE în alegerea echipamentului de protecția urechii și primiți și consiliere în orice problemă de securitate și sănătate în muncă!