noiembrie 19, 2022

Panourile electrice, asigurate prin marcarea podelei, conform cerințelor SSM

Panourile electrice trebuie să aibă obligatoriu marcaje de podea, conform cerințelor SSM, pentru ca lucrătorii să poată munci în siguranță în jurul riscurilor electrice.

Acest criteriu implică folosirea etichetelor adecvate pentru a avertiza lucrătorii cu privire la potențialele pericole electrice și menținerea unui spațiu curat în fața echipamentului pentru a permite executarea lucrărilor în siguranță.

Panourile electrice, marcate prin etichete de podea, semne și bandă de marcare

Utilizarea marcajelor de podea este o tehnică ușoară pentru a satisface cerințele de degajare pentru panourile electrice. Aceste marcaje pot include etichete de podea, semne și bandă de marcare.

Prin utilizarea acestor instrumente, marcarea podelei pentru conformitatea cu panourile electrice poate fi finalizată rapid și ușor, menținând accesul și spațiul de lucru adecvat pentru toate echipamentele electrice.

Angajatorii trebuie să înțeleagă mai întâi ghidul SSM cu privire la degajarea panourilor electrice înainte de a implementa orice formă de abordare a marcajului, pentru a permite operarea și repararea sigură a acestor echipamente.

Măsurile de siguranță precise pe care trebuie să le luați pentru a vă proteja angajații în jurul echipamentelor electrice sunt detaliate în pagina de contact a RSGE. O listă succintă a acestor reglementărilor pentru panourile electrice este prezentată mai jos:

  • Trebuie să existe suficient spațiu de lucru în zona echipamentelor electrice.
  • Spațiul trebuie să permită deschiderea ușii panoului electric la un unghi de 90 de grade.
  • Spațiul de lucru direct în fața echipamentului electric variază în funcție de tensiune, izolație și orice fire sub tensiune sau de împământare expuse.

Semnificația degajării panourilor electrice

marcaje de podea

Este important ca instalația dumneavoastră să respecte standardele prezentate de regulamentele pentru panourile electrice, precum și toate cerințele de marcare.

Acest lucru vă va ajuta să evitați sancțiunile și va împiedica angajații să sufere răni critice sau poate să decedeze. Specialiștii RSGE dau exemplu trei motive pentru care este necesară degajarea pentru panourile electrice:

  • Îi protejează pe cei care efectuează activitățile de întreținere.
  • Protejează echipamentele de la deteriorare.
  • Marcajele de podea indică clar spațiul liber pentru menținerea persoanelor în afara zonei restricționate.

Acest tip de spațiu liber ajută la asigurarea siguranței lucrătorilor, prevenind totodată deteriorarea echipamentului electric, care, pentru a fi reparat, ar putea însemna costuri suplimentare pentru companie.

Stabilirea limitelor panoului electric cu bandă pentru podea

La locul de muncă, benzile de marcarea podelei pot fi folosite pentru o varietate de alte lucruri. Companiile decid frecvent să eticheteze permanent holurile, căile de evacuare, culoarele și alte locații periculoase.

Atunci când acești marcatori de podea sunt combinați, este mai simplu pentru persoane să se deplaseze între posturile de lucru și să își îndeplinească sarcinile de serviciu mai rapid.

În general, evitarea accidentelor și rănirilor este posibilă prin păstrarea spațiului de lucru lipsit de echipamente electrice riscante. Aceste semne și etichete de podea care oferă informații comparabile sunt esențiale pentru interacțiunea dintre angajați.

Semnele de podea trebuie să respecte standardele SSM

Siguranța este îmbunătățită de urmele de podea similare cu cele utilizate pentru panourile electrice. Utilizarea semnalizării pe podea reamintește lucrătorilor să păstreze spațiul deschis în fața panourilor electrice.

Pentru această funcție, semnele de podea vin într-o varietate de modele, fiind o modalitate bună de a respecta standardele de securitate și sănătate la locul de muncă.

Multe locuri de muncă combină semnele de siguranță cu bandă de marcare a podelei pentru a garanta că spațiul liber esențial este lăsat în fața panourilor electrice și că este prezentă o lățime de lucru acceptabilă.

Cu ajutorul acestei benzi, panourile electrice și cutiile întrerupătoarelor pot avea margini vizuale distincte în jurul lor.

Metoda ideală de combinare a culorilor benzii de marcare a podelei

Deși alegerea unei culori specifice pentru banda de marcare a podelei nu este esențială, se recomandă frecvent ca angajatorii să aleagă nuanțe care denotă prezența unui pericol.

Deoarece negru și galben sunt utilizate frecvent pentru marcajele de pericol general și roșu și alb sunt frecvent utilizate pentru pericole de incendiu, banda de marcare a podelei cu dungi negre și galbene sau albă și roșie servește frecvent acest scop.

Specialiștii RSGE vă pot ajuta să alegeți benzile din vinil de marcare a podelei de care aveți nevoie, fără să vă faceți griji dacă vor rezista în timp. Alegeți din multele variante puse la dispoziția companiilor de magazinul nostru cu specific SSM!

Acumulați cunoștințe despre cum să vă etichetați unitatea într-un mod care să mențină oamenii în siguranță și organizați după ce ați interacționat cu consilierii RSGE!