mai 13, 2022

9 atributii are operatorului RSVTI. ISCIR ce inseamna?

ISCIR ce inseamna
Pentru a intra in detalii despre ISCIR ce inseamna putem spune ca se refera la inspectia de Stat pentru Controlul cazanelor, Recipientelor sub presiune si instalatiilor de ridicare. In stransa legatura trebuie sa vorbim mai intai despre RSVTI.

Operatorii RSVTI sunt responsabili de supravegherea si inspectia tehnica a instalatiilor de ridicare si a instalatiilor mecanice sub presiune, de monitorizarea evolutiei acestora din punct de vedere al starii tehnice si al sigurantei in exploatare, precum si de intretinerea acestor instalatii din domeniul  de catre personal calificat si autorizat.

Ce obligatii are un operator RSVTI?

  1. Operatorul RSVTI permite numai functionarea echipamentelor si instalatiilor inregistrate la ISCIR;
  2. Sa solicite eliberarea unei autorizatii de instalare obligatorii pentru echipamentele/instalatiile care indeplinesc cerintele tehnice prevazute;
  3. Pentru a asigura o utilizare sigura si eficienta a instalatiei/echipamentului, operatorul RSVTI se va asigura ca reviziile, reparatiile sau intretinerea utilajelor ISCIR se realizeaza doar de catre persoane autorizate, conform instructiunilor tehnice ale acestora;
  4. Se asigura ca instalatia/echipamentul este utilizat numai de catre personalul de service autorizat care cunoaste prescriptiile tehnice si instructiunile de utilizare aplicabile;
  5. Sa notifice imediat ISCIR cu privire la aparitia unor daune sau accidente la echipamentele/instalatiile lor si sa se asigure ca acestea sunt oprite si izolate, daca este posibil, pentru investigatii;
  6. Sa solicite in scris conducerii proprietarului/utilizatorului sa opreasca unele instalatii sau echipamente ISCIR din cauza unor defectiuni sau ca urmare a necesitatii unor reparatii capitale;
  7. Autorizeaza numai acele instalatii/echipamente care indeplinesc conditiile pentru a fi introduse pe piata in conformitate cu legislatia in vigoare;
  8. Sa ateste existenta documentelor de insotire pentru instalatia/echipamentul ISCIR ce inseamna ca trebuie sa fie conform actelor normative aplicabile;
  9. Sa instruiasca si sa examineze anual personalul de service, atat pe cel autorizat de ISCIR, cat si pe cel instruit intern, in conformitate cu prevederile prescriptiilor tehnice aplicabile si ale instructiunilor de exploatare a instalatiilor/echipamentelor.

ISCIR ce inseamna pentru centrale termice?

Documentul de autorizare ISCIR ce inseamna o certificare a functionarii corespunzatoare a centralei termice si a compatibilitatii acesteia cu sistemele de alimentare timp de doi ani.

ISCIR ce inseamna un acronim de la inspectia de Stat pentru Controlul cazanelor, Recipientelor sub presiune si instalatiilor de ridicare, o unitate tehnica de organizare, subordonata statului, care are ca principala atributie verificarea instalatiilor si a produselor derivate ale acestora in vederea asigurarii unei bune functionari.

In general, ISCIR autorizeaza produsele si sistemele care utilizeaza presiune sau combustibil, sau chiar instalatiile de ridicare, prin intermediul companiilor autorizate. Asta inseamna ca autorizatiile pot fi facute de orice firma autorizata sa faca punerea in functiune, verificarea si explicarea datelor tehnice si de functionare pentru sistemele instalate.

Personalul unei companii autorizate poate identifica si remedia orice problema cu produsele instalate si trebuie sa revina dupa doi ani pentru a evalua centrala termica si a o reautoriza daca totul functioneaza in parametri optimi.

Autorizatia ISCIR ce inseamna – document fara de care o centrala termica nu poate functiona legal – nu este recunoscuta ca fiind instalata de personal calificat si autorizat si nici nu este verificata. Pe scurt, nu este autorizata!

Punerea in functiune a unei centrale nu este permisa pentru ca, prin lege, sunteti obligat sa apelati la un specialist ISCIR, iar aceasta companie este autorizata in mod special sa se ocupe de toate operatiunile de verificare, control, punere in functiune si autorizare a instalatiilor.

RSGE ofera specialisti RSVTI si servicii ISCIR- ISCIR ce inseamna?

Daca ai nevoie de un specialist RSVTI pentru compania ta, sau alte servicii de tip ISCIR precum autorizarea unei centrale electrice, echipa RGSE iti sta la dispozitie pentru orice neclaritate legata de aceste servici.

Ne puteti contacta aici, iar un operator se va ocupa de toate ingrijorarile dvs. in momentul in care ati ales colaborarea cu noi, poti fi sigur ca vei avea un partener de incredere, serios si punctual de fiecare data cand vei avea nevoie!