iunie 2, 2023

Secretul pentru alegerea EIP adecvat este o evaluare adecvată a riscurilor

Alegerea EIP adecvat pentru sarcina de lucru este indicat să se facă după o evaluare adecvată a riscurilor, care poate fi generată și prin înțelegerea fermă a reglementărilor în domeniul SSM.

Asigurați-vă că membrii personalului sunt motivați să împărtășească orice probleme legate de echipamentul individual de protecție (EIP) pe care le-ar putea avea, cum ar fi aburirea ochelarilor de protecție.

Alegerea EIP adecvat după determinarea pericolului

Atunci când substanțele chimice periculoase sunt enumerate simplu ca fiind doar risc într-o evaluare a riscurilor, este posibil ca și controalele efectuate să fie la fel de ambigue.

Alegerea EIP adecvat se face după o analiză detaliată a riscurilor ce ar trebuie să determine ce substanțe sunt utilizate, cât de des și în ce scop. De exemplu:

  • Odată cu adăugarea semnului „iritant”, lichidul de spălat trebuie acum clasificat ca un „produs chimic periculos”.

Cu toate acestea, utilizarea de două ori pe zi ar necesita restricții diferite față de utilizarea înălbitorului sau a agentului de curățare a scurgerilor.

  • Unii lucrători ar putea fi mai vulnerabili la anumite substanțe chimice decât la altele și atunci necesită măsuri de protecție suplimentare.

În timp ce unii oameni sunt sensibili la substanțele utilizate la tencuieli, alții pot experimenta iritații ale pielii și disconfort din cauza unui simplu detergent de spălat.

Unii oameni nu pot folosi mănuși de latex, așa că echipamentul de protecție pe care îl folosesc ar putea fi problematic.

  • Femeile însărcinate sau proaspete mămici pot fi supuse unor pericole crescute, iar legislația în securitate și sănătate în muncă recomandă ca toate evaluările de risc să țină cont de acest potențial.

Uitați-vă la fișele cu date de securitate și fiți atenți la declarațiile de pericol pentru a evalua potențialele preocupări legate de substanțele chimice pentru o mamă nouă sau viitoare.

Mănuși protecție de calitate superioară

Mănuși protecție de calitate superioară

Faceți o evaluare a riscurilor și luați decizii de precauție

Înainte de a recomanda și achiziționa EIP trebuie să constatați dacă la locurile de muncă poate fi eliminat echipamentul zgomotos, substanța chimică sau un alt pericol, cum ar fi:

  • Trebuie să îndepărtați pericolul sau doar să-l înlocuiți cu ceva mai puțin dăunător.
  • Verificați dacă poate expunerea să afecteze mai puține persoane.
  • Stabiliți dacă există o altă metodă decât utilizarea EIP pentru a proteja fiecare persoană din apropiere.
  • Nu recomandați angajaților doar „EIP după caz” sau chiar „mănuși de protecție” atunci când EIP este necesar pentru a reduce riscul rezidual.

Alegerea EIP adecvat înseamnă detalii cu privire la tipul de mănuși care trebuie purtate, tipul de protecție pentru ochi și gradul de protecție a auzului.

Includeți nivelurile de zgomot măsurate și sursa de zgomot dacă acesta reprezintă un pericol.

Înregistrați-vă rezultatele și puneți-le în practică

Asigurați-vă că un control este implementat de îndată ce acesta este inclus în evaluarea riscului. Când vine vorba de controalele EIP, trebuie să fiți capabil să demonstrați că:

-protecția necesară este disponibilă persoanelor care efectuează munca;

-au primit instruire în utilizarea, inspecția și depozitarea acestuia;

-ați avut cunoștință de cazurile în care EIP trebuie schimbat în mod regulat.

Acest lucru va fi mai simplu dacă există o colaborare cu echipa RSGE pentru a urmări cursurile lor de instruire și pentru a primi asistență pentru alegerea echipamentelor de protecție.

Pentru a evita confuzia între termeni precum ochelari de protecție și ochelari, căciuli de protecție și capace sau căști și dopuri pentru urechi, specialiștii RSGE vă ajută să alegeți articolele EIP din lista de opțiuni.

Aburirea ochelarilor de protecție

Aburirea ochelarilor de protecție

Examinați evaluarea riscurilor și efectuați toate actualizările necesare

Verificarea procesului de evaluarea riscurilor ar trebui să ia în considerare dacă există modalități mai bune de a controla fiecare amenințare. Chiar dacă acest lucru a fost luat în considerare, lucrurile s-ar putea schimba.

Peste un an, un material mai puțin periculos ar putea fi disponibil sau automatizarea ar putea fi mai economică (imaginați-vă că folosiți o mașină de spălat vase mai degrabă decât o chiuvetă plină cu apă cu săpun).

Purtarea mănușilor îngreunează îndeplinirea sarcinilor sensibile? Personalul nu va fi protejat dacă problemele sunt neglijate.

Alegerea EIP adecvat în colaborare cu un specialist

Pentru mai multe informații despre modul în care inspectorii RSGE vă pot ajuta cu gestionarea EIP sau cu evaluarea riscurilor, solicitați ajutor de la unul dintre experții noștri în echipamente de protecție.

Ei vor parcurge procesele existente de management al sănătății și securității în muncă și vor adapta o soluție la nevoile dumneavoastră specifice.

Accesați chiar acum pagina de contact a RSGE, iar un consultant SSM vă va contacta în cel mai scurt timp!