februarie 5, 2022

8 pasi de verificare incarcare stingatoare pret avantajos

Verificare incarcare stingatoare pret
In orice organizatie, o verificare incarcare stingatoare pret avantajos este foarte importanta. Fiecare angajat, indiferent de incadrare si specificul sau, trebuie sa cunoasca ordinea actiunilor in situatie de urgenta daca este detectat un incendiu sau alte semne asemanatoare.

Daca descoperiti faptul ca a inceput sau va incepe un incendiu, trebuie sa informati imediat pompierii despre acest lucru prin telefon. In acest caz trebuie sa indicati adresa si locul incendiului, precum si numele dumneavoastra.

Este foarte important sa se urmeze masurile de siguranta precum evacuarea persoanelor si stingerea incendiului.

Rolul procesului de verificare incarcare stingatoare

Daca angajatii dvs. cunosc sau nu algoritmul actiunilor este o intrebare foarte importanta, de care viata depinde nu numai de ei insisi, ci si de alti oameni care sunt alaturi de acestia in aceeasi camera sau cladire. Una dintre modalitatile de instruire a lucratorilor, in caz de incendiu este elaborarea de instructiuni privind siguranta.

Procedura de evacuare a persoanelor in caz de incendiu de catre personal, efectuarea instructiunilor de stingere a incendiilor, precum si efectuarea instruirii, sunt aspecte foarte importante cand vine vorba de siguranta la locul de munca.

Pentru persoanele responsabile de SSM, cerintele sunt putin diferite de cea a angajatilor. Echipa RSGE recomanda sa se efectueze regulat o verificare incarcare stingatoare la pret rentabil.

Verificare incarcare stingatoare pret – procesul de verificare

verificare stingatoare

Verificarea si incarcarea extinctoarelor este vitala, iar aceasta ar trebui facuta anual de o societate autorizata. In cazul lipsei stingatoarelor, sau a expirarii, compania risca amenzi de pana la 10000 de lei.

Serviciile de verificare si incarcare stingatoare constau in :

  • Verificarea extinctoarelor
  • Reincarcarea cu agent de stingere daca este cazul
  • Inlocuirea sau reparearea pieselor care prezinta urme de uzura sau sunt defecte.

Pasi verificare stingatoare:

  • Determinarea tipului de stingator;
  • Inspectia componentelor: stifturi de etansare, manere de antrenare/transport, manometre, cleme de etansare, inele si furtunuri metalice, cleme pentru furtun, inele pentru furtun, duze pentru furtun, supape pentru furtun, baze de sustinere, (roti, suporturi pentru roti);
  • Verificarea defectelor fizice, semne de coroziune si rugina, scurgeri sau duze infundate;
  • Verificarea cacului  manometrului. Acesta trebuie sa indice presiunea corecta a vasului (6,9 – 58 bar / 100 – 850 psi / 690 – 5861 kPa);
  • Verificarea cilindrului pentru coroziune, denivelari, zgarieturi sau rugina;
  • Verificarea manometrul, in a vedea daca este  blocat;
  • Verificarea texturii, consistentei, mirosului si culorii sarcinii de stingere a incendiului la cerere;
  • Verificarea container-ului pentru a stabili daca poate rezista la presiunea minima necesara pentru omologare.

Abordarea corecta a incendiului si importanta procesului de verificare incarcare stingatoare

La sosirea pompierilor, este importanta organizarea unei intalniri a acestora si a unei asistente in alegerea rutei celei mai scurte de abordare a incendiului, a surselor externe de apa (rezervoare, hidranti).

Informati pompierii despre evacuarea persoanelor, locatia incendiului, masurile de stingere a incendiului, prezenta persoanelor in incinta pentru stingerea incendiului, masurile de evacuare a persoanelor si a bunurilor, designul si caracteristicile tehnologice ale cladirii si pericolul de incendiu al substantelor, materialelor, produselor si altor informatii depozitate si uzate, necesare pentru stingerea cu succes a incendiului.

Unele dintre componentele inspectate  in timpul verificarii stingatorului:

Sigiliul indeplineste doua functii importante: retine cuiul de siguranta pentru a preveni iesirea lui accidentala si ofera o indicatie vizuala cum ca extinctorul nu este in uz.

Indicatorul manometrului se poate bloca uneori din cauza deteriorarii sau a umezelii, ceea ce poate insemna ca extinctorul este complet depresurizat, iar daca indicatorul se afla in zona verde, este complet presurizat.

Daca corpul extinctorului prezinta semne de coroziune, urme de lovituri, urme de strivire etc., poate fi periculos. Un stingator de incendiu are potentialul de a exploda, eliberand instantaneu toata presiunea stocata si ranind grav utilizatorul. Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati.