mai 13, 2022

5 cerinte de baza SSM. Raspunsul la intrebarea “SSM ce inseamna ?”

SSM ce înseamnă
Fiecare loc de munca necesita luarea de masuri de siguranta si de sanatate pentru a evita accidentele si bolile aferente. SSM ce inseamna securitatea si sanatatea in munca este un termen juridic care se refera la standardele de securitate si sanatate care sunt respectate atunci cand se lucreaza intr-o anumita ocupatie.

Aceste standarde pot fi diferite de la un loc de munca la altul, in functie de natura muncii si de industrie.

Standardele de SSM ce inseamna securitatea si sanatatea in munca nu ar trebui sa fie ignorate sau lasate deoparte doar pentru ca nu sunt identice cu standardele unui alt loc de munca.

Echipa RSGE recomanda ca lucratorii sa fie intotdeauna familiarizati cu cerintele de baza ale SSM ce inseamna sa fie constienti de riscurile si pericolele potentiale de la locul lor de munca specific.

5 cerinte de baza SSM – SSM, ce inseamna?

Notiunea de SSM ce inseamna siguranta si sanatate la locul de munca, impune cerinte specifice locului de munca. Profesionistii in domeniul sanatatii si securitatii ocupationale trebuie sa cunoasca reglementarile si problemele actuale in materie de securitate si sanatate la locul de munca.

Un responsabil ssm trebuie sa fie familiarizati cu standardele si reglementarile din domeniul in care isi desfasoara activitatea. Cerintele de baza ale SSM includ:  

  1. Lucratorii trebuie sa fie constienti de riscurile si pericolele de la locul lor de munca;
  2. Angajatorii trebuie sa se asigure ca lucratorii sunt constienti de riscurile si pericolele de la locul lor de munca;
  3. Bunele obiceiuri de lucru si obiceiurile personale pot preveni accidentele si bolile legate de munca;
  4. Organizatiile, cum ar fi sindicatele si organizatiile angajatilor, pot contribui la promovarea securitatii si sanatatii la locul de munca;
  5. Unele industrii au standarde de securitate si sanatate impuse de guvern, care sunt mai stricte.

Siguranta la locul de munca

Accidentele de munca si raspandirea bolilor profesionale pot fi prevenite. Lucratorii se pot proteja prin constientizarea pericolelor potentiale din propriul mediu si prin utilizarea echipamentului de protectie atunci cand este necesar. Ca si angajator ai posibilitatea de a contribui la protejarea lucratorilor prin respectarea acestor sfaturi: 

  • Asigurati o supraveghere adecvata. Fiecare persoana dintr-un mediu de lucru ar trebui sa beneficieze de o cantitate suficienta de supraveghere, atat fizica, cat si verbala, pentru a preveni accidentele si bolile; 
  • Instalati si utilizati centuri de siguranta si suporturi pentru picioare ori de cate ori este necesar;
  • Impuneti utilizarea de echipament de protectie personala atunci cand este necesar;
  • Mentineti un mediu de lucru sanatos. Mentinerea mediului de lucru curat si aerul si parterul cladirii aerisite sunt esentiale pentru a preveni bolile respiratorii si imunitare. 

Motive pentru a apela la servicii externe de SSM ce inseamna securitatea si sanatatea in munca

Prin utilizarea acestui tip de servicii fie ca este vorba de servicii PSI sau servicii SSM ce inseamna ca trebuie sa va asigurati ca se creeaza un mediu sigur si sanatos pentru angajatii dumneavoastra. Puteti evita orice amenzi si urgente legate de sanatatea si siguranta la locul de munca prin utilizarea acestui tip de serviciu.

In plus, verificarile interne pe care le efecteaza echipa RSGE asupra clientilor nostri vor determina daca exista abateri de la legile sau normele privind echipamentele de protectie personala, abateri de la legislatia care reglementeaza siguranta la locul de munca, precum efectuarea corecta a unui instructaj protectia muncii.

Prin aplicarea acestor masuri, impreuna cu documentatia aplicabila domeniului de activitate al clientului, putem asigura un mediu de lucru sigur si sanatos, fara a primi amenzi din partea autoritatilor.

Dupa cum puteti vedea din lista de mai sus, exista multe pericole potentiale la locul de munca. Este important ca toata lumea sa fie constienta de aceste riscuri si pericole potentiale si sa ia masuri de precautie de baza pentru a se proteja impotriva expunerii la acesti agenti. 

Angajatorii pot contribui la protejarea lucratorilor prin impunerea normelor de ssm ce inseamna securitatea si sanatatea in munca sau prin angajarea unei firme externe competente pentru a face verificari si strategii de integrare a normelor specifice de siguranta si sanatate in munca.