ianuarie 30, 2023

Siguranța la incendiu, o prioritate maximă în cadrul companiilor

Siguranța la incendiu ar trebui să fie o prioritate maximă atât în ​​interiorul, cât și în afara locului de muncă, chiar dacă locuința sau biroul dumneavoastră are dimensiuni mici.

Un plan pentru siguranța la incendiu poate preveni decesele. Există studii care arată că startup-urile sunt mai vulnerabile la incendii, deoarece nu sunt discriminatorii și distructive.

Siguranța la incendiu presupune dezvoltarea unei strategii

O firmă nou înființată este mai puțin probabil să aibă un plan pentru siguranța la incendiu, ceea ce explică posibilitatea crescută de apariție a unui incendiu.

Nu există o motivație mai bună pentru a dezvolta o strategie pentru siguranța la incendiu decât posibilitatea de a vă salva viața și viețile angajaților.

Câteva argumente suplimentare oferite de specialiștii RSGE vă vor convinge că aveți nevoie de o strategie de siguranță:

  • Echipamentul anti incendiu este inclus în planurile de securitate la incendiu.
  • Când este un incendiu, oamenii intră în panică în mod natural.
  • Majoritatea oamenilor le lipsește direcția.

Într-un incendiu, stresul ridicat sau circumstanțele periculoase pot face ca oamenii de obicei sensibili să facă greșeli, dar greșelile sunt întotdeauna probabile atunci când nimeni nu este sigur ce face.

  • Fiecare este conștient de rolul său.
  • Exercițiile de incendiu pot păstra cele mai bune practici insuflate.
  • Managerii sunt capabili să rămână la curent cu procedurile de întreținere.

Puteți reduce daunele prin utilizarea serviciilor pentru incendiu și siguranța vieții

Echipamentul anti incendiu

Echipamentul anti incendiu

Poate faptul că lucrați dintr-un birou mic cu puțini angajați vă face să vă îndoiți de necesitatea unui plan pentru siguranța la incendiu.

Devine evident că o singură persoană este necesară pentru a porni un incendiu, dacă vă faceți timp pentru a evalua cât de des se produc incendiile în locuințe și clădiri.

Dar dacă se întâmplă, puteți reduce daunele prin utilizarea echipamentelor pentru incendiu și siguranța vieții. Sistemele de sprinklere, stingătoarele și alarmele de incendiu puternice sunt câteva dintre acestea.

Forța de muncă trebuie să ia în serios siguranța împotriva incendiilor, deoarece chiar și un singur pas greșit poate duce la decese. Chiar și un mic incendiu ar putea fi stins de oricine folosind un stingător.

Respectați măsurile de protecție împotriva incendiilor și a vieții

Atunci când locul de muncă este echipat cu sisteme de protecție împotriva incendiilor și a vieții, le puteți folosi pentru a reduce daunele și pentru a pleca în siguranță.

Când casele sau birourile noastre sunt în flăcări, intrăm în panică în mod natural și trebuie luat în considerare acest răspuns natural.

Cel mai simplu plan pentru siguranța la incendiu poate oferi personalului instrucțiuni despre unde să meargă și ce să facă. Fără o strategie de siguranță, fiecare bărbat și fiecare femeie este pe cont propriu.

Oamenii suferă răni ca urmare a acestui fapt. Evacuările pregătite inadecvat pot implica călcarea în picioare, poticnirea și împingerea, spun experții RSGE.

Un plan de siguranță la incendiu vă poate ajuta să evacuați în siguranță pe toată lumea

sisteme de protecție împotriva incendiilor

sisteme de protecție împotriva incendiilor

Un plan de siguranță la incendiu nu vă asigură că toată lumea se va conforma. Angajatorii ar trebui să desemneze un lider care să organizeze pe toată lumea atunci când lucrurile devin haotice.

În mod ideal, acest lider ar trebui să fie un manager reputat, cu experiență fie în managementul siguranței la incendiu, fie în managementul securității și sănătății în muncă.

Într-un incendiu, stresul ridicat sau circumstanțele periculoase pot face ca oamenii de obicei sensibili să facă greșeli, dar greșelile sunt întotdeauna probabile atunci când nimeni nu este sigur pe ce face.

Chiar și cu o echipă de mai mulți muncitori, pot exista încă mulți lucrători răniți și pierderi financiare semnificative.

Instruirea personalului poate salva vieți în caz de incendiu

Trebuie să vă instruiți imediat angajații dacă nu sunt familiarizați cu ce să facă în cazul unui incendiu.

Indiferent dacă lucrați într-un complex mare de birouri sau într-un birou mic de sine stătător, următoarele măsuri esențiale sunt recomandate de inspectorii RSGE:

  • Când un coechipier observă un incendiu, ar trebui:

-să sune alarma de incendiu;

-să informeze alți angajați;

-să ofere asistență dacă poate.

  • Dacă este fezabil, membrii echipei ar trebui să-și oprească echipamentul de lucru atunci când aud alarma, să iasă din clădire pe scări și să încuie toate ușile după ei.

Pentru informații mai detaliate despre obligațiile dumneavoastră legale de a menține siguranța la incendiu la locul de muncă, puteți solicita o ședință de consiliere cu unul dintre inspectorii RSGE!