aprilie 15, 2022

7 obligatii la locul de munca – servicii conexe SSM PSI

servicii conexe
PSI si securitatea si sanatatea in munca (SSM) sau protectia muncii, asa cum era denumit domeniul pana in 2006, sunt servicii conexe ce reprezinta un factor important in desfasurarea tuturor activitatilor profesionale in parametri optimi si legali.

Acest domeniu este esential pentru organizarea si desfasurarea procesului de munca si are ca efect prevenirea defectiunii sistemului de lucru prin masuri si mijloace specifice, permitand desfasurarea acestuia in conditii de maxima eficienta si siguranta.

Se poate spune ca securitatea si sanatatea in munca sau protectia muncii reprezinta un ansamblu de activitati institutionalizate al caror scop final este asigurarea unor bune conditii de munca pentru toti si dezvoltarea proceselor de productie, apararea vietii, precum si sanatatea fizica si psihica a oamenilor in toate domeniile de lucru.

De ce sa apelezi la RSVTI pentru servicii conexe de SSM si PSI

Apeland la acest tip de servicii conexe, asigurati un mediu sanatos si sigur pentru angajatii dvs, evitati amenzile pentru securitate si sanatate in munca si urgente. Normele de SSM si PSI merg mana-n mana pentru a asigura siguranta afacerii tale, dar si mai important, pentru a proteja vieti omenesti de pericolele ce pot aparea la locul de munca, indiferent de natura acestora

Prin controalele interne, in serviciile conexe, pe care le efectuam asupra clientilor nostri, stabilim imediat daca exista abateri la echipamentele individuale de protectie, daca exista abateri de la legislatia si normele de protectie a muncii si daca formularele de pregatire personala sunt completate corect.

Aplicand aceste masuri, impreuna cu documentatia aplicabila sferei de activitate ale clientului, am asigurat un mediu de lucru sigur si sanatos fara a primi amenzi de la autoritati.

PSI – Normele de protectie impotriva incendiilor la locul de munca si servicii conexe

Persoanele responsabile pentru siguranta in cazul unui incendiu in cadrul unui spatiu de munca sunt::

Angajatorul

 • Detinatorul cladirii;
 • Detinatorul terenului;
 • Chiriasul spatiului.

Oricine controleaza sediul, cum ar fi un director de cladire, fie ca este un agent de management sau un evaluator de risc, este o considerat o  „persoana responsabila”. Daca exista mai multi oameni responsabili, trebuie sa lucrati impreuna pentru a va indeplini responsabilitatile, sa asigurati servicii conexe. 

Responsabilitatile persoanei responsabile de siguranta si PSI – servicii conexe

In calitate de persoana responsabila, trebuie sa:

 • Efectuati o evaluare a riscului de incendiu a santierului si revizuiti-o in mod regulat;
 • Spuneti angajatilor sau reprezentantilor acestora riscurile pe care le-ati identificat;
 • Urmaresti implementarea si mentinerea masurilor de siguranta la incendiu;
 • Elaborati planuri de urgenta/planuri de evacuare;
 • Furnizati informatii personalului, indrumari si instruire privind siguranta la incendiu.

Apeland la servicii conexe SSM PSI oferite de RSGE, ai parte de asistenta in caz de urgenta, ajutor cu toate actele si avizele necesare, dar si instructaje specializate pentru toti angajatii.

Echipamente SSM – PSI

Un alt lucru ce nu trebuie uitat este importanta echipamentelor de protectie. Fiecare firma este nevoita sa detina echipamente de protectie pentru fiecare angajat a carui meserie implica un risc de accident.

Pe langa echipamentele uzuale de munca, este necesara achizitionarea de echipamente PSI pentru stingerea incendiilor. Aceste echipamente trebuie sa fie omologate si verificate regulat.

7 obligatii la locul de munca – servicii conexe SSM PSI

Obligatiile tale ca angajator:

 • Decideti ce masuri de protectie sa luati si, dupa caz, ce echipament de protectie sa utilizati;
 • Furnizati echipament individual de protectie;
 • Furnizarea obligatorie a unui nou echipament individual de protectie in caz de deteriorare sau pierdere a calitatii de protectie;
 • In niciun caz masurile privind siguranta, sanatatea si igiena locului de munca nu trebuie sa conduca la obligatii financiare pentru lucratori.

Obligatiile angajatului:

 • Sa utilizeze in mod corespunzator echipamentul individual de protectie furnizat si sa-l returneze sau depoziteze dupa utilizare.
 • Sa nu scoata din functiune, sa modifice, sa inlocuiasca sau sa demonteze in mod arbitrar propriile dispozitive de siguranta, in special masini, instrumente, unelte, instalatii tehnice si cladiri, si sa le foloseasca in mod corespunzator.
 • Sa anunte imediat angajatorii si/sau lucratorii desemnati cu privire la orice situatie de munca despre care au motive intemeiate sa creada ca prezinta un pericol pentru securitatea si sanatatea lucratorilor, precum si orice deficiente in sistemul de protectie.

Alaturi de serviciile conexe de SSM si PSI, Echipa RSGE ofera consultanta in ceea ce priveste RSVTI, medicina muncii, dar si sfaturi utile si indrumari legate de echipamentele de lucru. Pentru a afla mai multe detalii, nu ezita sa ne contactezi!