martie 10, 2022

Servicii RSVTI platforma – 4 informatii utile pentru autorizare ISCIR

RSVTI platformă
Platforma ridicatoare – instalatie care permite stabilirea unui post de lucru cu nivel variabil la pozitia dorita.

O platforma ridicatoare consta intr-o instalatie ce permite stabilirea postului de lucru la un nivel variabil, in pozitia dorita. Pentru utilizarea sigura a acestor platforme este necesara detinerea autorizatiilor de tip ISCIR si de un reprezentant RSVTI platforma. Acest operator se ocupa de supravegherea proceselor de autorizare a platformelor, de mentenanta si chiar de utilizarea corecta a utilajului.

1. Cerinte pentru detinerea si folosirea unei platforme

Pentru a obtine autorizatia de functionare a platformei autoportante si a functiona in conformitate cu reglementarea tehnica PT R1-2010, beneficiarul trebuie sa respecte si sa indeplineasca conditiile urmatoare:

  • Beneficiarul este obligat sa detina un operator RSVTI platforma care se ocupa de intocmirea documentelor interne si de supravegherea functionarii si a mentenantei utilajului. Operatorul poate fi o persoana fizica sau reprezentantul unei firme autorizate ISCIR pentru a presta astfel de activitati;
  • Toate lucrarile de intretinere/mentenanta a platformei vor fi efectuate doar de firme autorizate ISCIR pentru a presta astfel de servicii;
  • Persoana care se ocupa cu operarea platformei este autorizata intern de un operator RSVTI platforma.

2. Documentatia tehnica prezentata catre CNCIR pentru a primi autorizarea ISCIR platforma

Beneficiarul trebuie sa ceara in scris CNICIR-ului teritorial, efectuarea verificarii cu scopul de a intra in posesia autorizatiei ISCIR platforma pentru a putea utiliza utilajul in conditii sigure si legale.

Acest dosar inaintat catre CNICIR este format din:

  • Intocmirea cererii pentru autorizare ISCIR este realizata de reprezentantul RSVTI platforma in numele beneficiarului;
  • Documentatia tehnica a masinilor de ridicat in care sunt specificate caracteristici tehnice si instructiuni de utilizare si de mentenanta;
  • Avertismente legate de utilaje si contraindicatii, instructiuni privind pregatirea personalului de service si echipamente de protectie, conditii care indeplinesc cerintele de stabilitate in timpul utilizarii, transportului sau asamblarii/demontarii; descrie operatiunile de reglare si intretinere);
  • Documentatia tehnica pentru montarea platformei;
  • Un raport tehnic eliberat de o persoana autorizata sa efectueze diferite verificari in cadrul aparatelor de ridicat;
  • Declaratia detinatorului pe propria raspundere in care se mentioneaza ultimul loc de functionare al platformei.

3. Industrile in care se folosesc platforme

Siguranta la locul de munca la inaltime este cel mai important factor atunci cand te gandesti sa inchiriezi sau sa cumpari o platforma de santier. Exista multe feluri de platforme de acces la altitudine mare, iar operatiunile la altitudine mare sunt, de asemenea, foarte diferite.

Tipul de lucru efectuat deasupra solului poate varia in functie de domeniul de activitate. Fiecare ramura are cerinte diferite. De exemplu, sectorul constructiilor civile si industriale implica utilizarea platformelor autoportante pe teren accidentat, in timp ce fabricile care lucreaza de obicei in interior sau chiar in aer liber, dar lucreaza pe suprafete din beton sau asfalt folosesc platforme de ridicare cu garda la sol redusa, in principal cu motoare electrice. In lumea industriala, principala cerinta pentru platforme este ca acestea sa fie echipate cu roti albe, motoare electrice si sa poata permite accesul peste alte echipamente si utilaje din fabrica.

4. Alege cu atentie platforma ridicatoare

Dupa cum s-a mentionat mai sus, exista o gama larga de platforme de constructie si o mare varietate de operatiuni la altitudine mare. Firma de inchiriere trebuie sa consilieze fiecare client in mod corect, iar sfaturile trebuie sa fie corecte si cele mai potrivite activitatii specifice. Inainte de a inchiria o platforma de lucru aeriana auto portabila, trebuie sa iei in considerare urmatoarele:

  • Cat de sus trebuie sa mergi pentru a termina treaba?
  • Ce teren ar trebui sa traverseze platforma si care este zona in care se afla?
  • Este un teren accidentat, poate chiar denivelat sau in panta, sau vorbim de o suprafata dura si dreapta?
  • Trebuie sa depasesti diverse obstacole din aer?
  • Care este greutatea custii platformei, inclusiv greutatea lucratorului?
  • Cat de mare ar trebui sa fie platforma?
  • Ai nevoie de o dimensiune mica pentru a se potrivi intr-un spatiu ingust?
  • Lucrezi in interior sau in aer liber?

Echipa RSGE iti sta la dispozitie cu informatii legate de serviciile RSVTI platforma.