martie 11, 2022

RSVTI ascensor – 8 servicii benefice si necesare pentru autorizare ISCIR

RSVTI ascensor
In viata noastra de zi cu zi, fie in cladiri de birouri, spitale, centre comerciale, hoteluri, institutii publice sau propriile case, ascensoarele sunt un mijloc de transport indispensabil. Detinerea si utilizarea implicita a echipamentelor ISCIR, presupune supravegherea si verificarea tehnica de catre operatorul RSVTI ascensor avizat pentru a presta astfel de servicii. Ascensoarele faciliteaza accesul si iesirea oamenilor din anumite locuri, ajutandu-i sa economiseasca timp si sa-si imbunatateasca calitatea vietii. De exemplu, într-un bloc de locuinte, instalarea unui ascensor performant poate creste valoarea locuintei. 

Cele mai importante echipamente si dispozitive supravegheate de astfel de operatori RSVTI

Din ce in ce mai multe companii au apelat la utilaje ISCIR pentru a putea desavarsi activitatea zilnica mai usor, pentru a feri muncitorii de pericolele potentiale de la locul de munca si pentru o mai buna functionare a întreg sistemului de lucru.

Prin folosirea echipamentelor ISCIR ascensor, esti obligat sa apelezi la serviciile unui operator RSVTI ascensor, acesta avand rolul de a supraveghea orice actiune de mentenanta sau reparatie, precum si alte aspecte importante cand vine vorba de punerea in functiune a unui utilaj.

Echipamente aflate sub presiune sau instalatii:

 • Compresor;
 • Sterilizator;
 • Cuptor industrial;
 • Vas expansiune;
 • Autoclav;
 • Arzator;
 • Centrala termica.

Echipamente folosite pentru elevat:

 • Platforma ridicatoare;
 • Macara turn;
 • Ascensor;
 • Trotuare rulante;
 • Stivuitor;
 • Automacara;
 • Nacela;
 • Electrostivuitoare.

Alegerea celui mai bun furnizor de servici RSVTI ascensor

Apelarea la serviciile unui operator RSVTI sau a unei companii ce ofera servicii de tip RSVTI este obligatorie atat pentru obtinerea autorizatiilor ISCIR, cat si pentru buna functionare a utilajelor, mentenanta si siguranta altor angajati.

Atunci cand doresti sa contractezi serviciile unui operator RSVTI ascensor, trebuie sa ai certitudinea ca acesta este angajat la o firma autorizata de ISCIR pentru a putea presta astfel de servicii.

8 servicii benefice si necesare pentru autorizare ISCIR

Echipa RSGE ofera servicii RSVTI precum:

 1. Suport pentru autorizarea dispozitivelor sub  incidenta ISCIR;
 2. Sprijin pentru asigurarea respectarii obligatiilor legale existente;
 3. Monitorizarea instalarii si punerii in functiune a echipamentelor/instalatiilor ISCIR ascensor;
 4. Informarea beneficiarului despre necesitatea opririi unor echipamente ISCIR, cand situatia o impune;
 5. Sesizarea beneficiarului de necesitatea opririi echipamentului ISCIR atunci cand situatia o impune;
 6. Autorizatii pentru titularii in conformitate cu legile in vigoare;
 7. Ajutor in situatiile in care pot aparea posibile incidente cauzate de echipamentele/dispozitivele ISCIR;
 8. Reprezentarea la controalele ISCIR.

Servici RSVTI ascensoare – Mentenanta si întretinere

In timp ce ascensoarele sustin activitatile noastre zilnice, ele pot deveni periculoase daca nu sunt inspectate, reparate sau inlocuite atunci cand este necesar. Tehnologia din acest domeniu evolueaza, de asemenea, astfel încat oamenii sa poata controla mai bine si mai usor lifturile din cladiri, bucurandu-se in acelasi timp de o siguranta mai mare atunci cand folosesc ascensoarele, precum si de o interventie mai eficienta a echipelor de întretinere.

Asadar, iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a te putea bucura de beneficiile pe care instalarea unui ascensor de inalta performanta le poate aduce cladirii tale:

Odata ce ascensorul isi depaseste durata de viata admisa, acesta nu mai poate functiona normal si in siguranta pentru utilizatori, asa ca piesele sale trebuie inlocuite, mai ales daca intretinerea si inspectiile speciale nu sunt efectuate la timp.

Inainte de a lucra cu o companie care poate furniza un produs care se potriveste nevoilor tale, este indicat sa iei in considerare un aspect important: întretinerea ascensorului. Pentru a mentine liftul sa functioneze eficient, trebuie sa întelegi serviciile de intretinere oferite de catre compania de ascensoare.

In plus, in cazul in care un ascensor trebuie sa fie înlocuit sau actualizat, Echipa RSGE ofera servicii de diagnosticare, ofera consiliere cu privire la elementele care ar trebui schimbate sau pot fi pastrate, ofera explicatii importante asupra oricaror probleme care pot aparea si iti ofera un ajutor in obtinerea autorizatiilor ISCIR ascensor.