ianuarie 30, 2023

Protecția împotriva căderii, măsură de siguranță pe timp de iarnă

Protecția împotriva căderii este obligatorie atunci când alunecările, împiedicările și căderile sunt cauza principală a accidentărilor la locul de muncă în fiecare iarnă, indiferent de afacere sau de mediul de lucru.

Pericolele de cădere, împiedicări și alunecări sunt omniprezente. Echipa dumneavoastră de lucrători trebuie să fie pregătită acum!

Protecția împotriva căderii răspunde rapid și eficient la riscuri

Aceste incidente afectează negativ bunăstarea corporală și mentală a membrilor echipelor și necesită și absențe de la locul de muncă ce ar putea include acțiuni juridice costisitoare și amenzi.

Orice companie trebuie să aibă reguli și măsuri pentru protecția împotriva căderii pentru a răspunde rapid și eficient la căderile periculoase, pentru a minimiza gradul de rănire.

În timp ce măsurile de siguranță proactive sunt mult mai cruciale pentru a evita complet evenimente precum alunecările și căderile, măsurile de siguranță reactive sunt esențiale pentru orice program de siguranță de succes.

Instruirea regulată și amănunțită privind prevenirea căderii și protecția împotriva căderii pentru angajați este una dintre cele mai eficiente și proactive măsuri de SSM pe care o organizație le poate folosi.

Pericolele de alunecare și cădere pot fi întâlnite oriunde, chiar și în zone neașteptate

Pericolele de cădere

Pericolele de cădere

Identificați lucruri precum covoare și mochete detașate, slăbite, suprafețe neuniforme de mers și de lucru și suprafețe alunecoase ca urmare a vremii în timp ce evaluați locul de muncă pentru riscurile de alunecare.

Pe de altă parte, situațiile și locațiile în care piciorul lovește o suprafață, iar angajatul se împiedică de ea pot fi identificate ca puncte probabile de alunecare și cădere.

Aceste riscuri sunt recunoscute, înregistrate și, dacă este fezabil, abordate înainte de a produce daune de către inspectorii RSGE în urma efectuării evaluării riscurilor.

Consultarea angajaților și evaluările periodice și aprofundate ale riscurilor și pericolelor de securitate și sănătate în muncă actuale sunt două modalități de a realiza acest lucru.

Cursurile de formare pentru protecția împotriva căderii sunt organizate de angajatori

Trebuie să vă bazați pregătirea de prevenire a căderilor pentru personalul dumneavoastră pe trei categorii:

  • Siguranța generală

Toate locurile de muncă și condițiile de muncă sunt acoperite de instruire generală în materie de siguranță, care vă învață cum să evitați alunecările, împiedicările și căderile oriunde lucrați.

Protecția împotriva căderii poate implica:

-crearea unei metode de curățare a gunoiului din zonele cu trafic intens în care oamenii s-ar putea împiedica și ar putea cădea;

-educarea personalului cu privire la semnalizarea standard, avertizându-i despre potențialele riscuri de împiedicare atunci când apa se transformă în gheață.

  • Siguranța specifică locului (aplicabilă anumitor locuri de muncă cu provocări speciale de siguranță)

Instruirea în materie de siguranță specifică locului abordează preocupările speciale de siguranță ale unui anumit loc de muncă, cum ar fi o zonă de lucru nedefinită sau o pasarelă șubredă.

Dacă persoana lucrează în mai multe locații, poate fi necesar să programați mai multe sesiuni de instruire pentru a acoperi riscurile și pericolele unice de siguranță prezente în fiecare loc.

  • Siguranța specifică locului de muncă
căderile periculoase

căderile periculoase

Pentru a elimina riscul de împiedicare și cădere, este posibil ca întreprinderile să fie nevoite să ofere cursuri de siguranță specifice sarcinii sau postului, organizate de către specialiștii RSGE.

Dacă un angajat folosește un echipament pentru protecția împotriva căderii care are corzi sau alte obstacole, acesta trebuie să primească instruire despre:

-cum să-l folosească în siguranță;

-să prevină căderile în timp ce acesta este în funcțiune.

Măsuri suplimentare de siguranță pentru prevenirea alunecărilor și căderilor la locul de muncă

Angajatorii sunt obligați să ofere și să implementeze măsuri suplimentare pentru siguranța personalului lor, pe lângă instruirea în materie de siguranță.

Tehnologiile și articolele de încredere care folosesc senzori de mișcare detectează căderi și impacturi periculoase și solicită ajutor imediat dacă lucrătorul este inconștient.

Măsurile de siguranță complementare de protecția împotriva căderii poate include un canal de raportare a pericolelor de siguranță care permite personalului să raporteze pericolele de cădere cu ușurință.

Analiza siguranței locului de muncă, în plus față de analizele de pericol

Analiza siguranței locului de muncă este o procedură care adaugă noi măsuri de siguranță la anumite sarcini de lucru. O astfel de analiză este extrem de completă și abordează riscurile de siguranță în mare profunzime.

O serie de resurse pentru protecția împotriva căderii sunt disponibile în magazinul cu profil SSM, inclusiv setul de instrumente pentru care se oferă și consiliere:

-pentru dezvoltarea planurilor de protecția împotriva căderii;

-încorporarea celor mai bune practici în fluxul de lucru;

-angajarea și instruirea personalului în utilizarea echipamentului pentru protecția împotriva căderii.

Acum este momentul să luăm în considerare antrenamentele de prevenire a căderilor și alte instrumente care ar putea face lucrurile mai sigure în acest sezon deoarece condițiile de lucru sunt mai vitrege.

Este esențial să contactați echipa SSM a RSGE cât mai curând posibil, deoarece acest lucru va crește gradul de conștientizare a problemei și va face muncitorii considerabil mai siguri!