aprilie 30, 2023

Stingător dioxid de carbon: pentru ce tipuri de incendiu se folosește

Ce este un stingător dioxid de carbon?

Un stingător dioxid de carbon este un dispozitiv portabil care este utilizat pentru a stinge incendiile minore sau pentru a controla propagarea acestora. Acest tip de stingător funcționează prin evacuarea unei cantități mari de dioxid de carbon comprimat, care este un gaz inodor, incolor și non-toxic.

Când este folosit corect, un stingător dioxid de carbon poate fi eficient în stingerea incendiilor la surse de combustie, cum ar fi panourile electrice, mașinile sau alte echipamente. Stingătoarele cu dioxid de carbon sunt, de asemenea, ideale pentru a fi utilizate în spații închise sau cu echipamente sensibile la apă, deoarece dioxidul de carbon nu lasă urme sau nu produce coroziune.

Este important să rețineți că utilizarea unui stingător cu dioxid de carbon poate fi periculoasă pentru sănătatea umană dacă nu este utilizat în mod corespunzător. Înainte de utilizare, este important să citiți instrucțiunile și să vă asigurați că sunteți pregătit să utilizați stingătorul în siguranță.

În ce tipuri de incendii poate fi folosit un stingător dioxid de carbon?

Un stingător cu dioxid de carbon poate fi utilizat pentru a stinge incendiile de tip B și C, în funcție de agentul de stingere folosit.

Incendiile de tip B implică combustibili lichizi, cum ar fi uleiurile, benzina sau vopselele. Stingătoarele cu dioxid de carbon sunt eficiente în stingerea acestor incendii, deoarece dioxidul de carbon elimină oxigenul din zona de ardere, oprind astfel procesul de ardere.

Incendiile de tip C sunt cele care implică echipamente electrice, cum ar fi prize, cabluri sau panouri electrice. Aceste incendii sunt destul de periculoase, deoarece apa nu poate fi utilizată ca agent de stingere. Stingătoarele cu dioxid de carbon sunt eficiente în stingerea incendiilor de tip C, deoarece dioxidul de carbon nu conduce electricitatea și nu lasă reziduuri.

Este important să verificați eticheta stingătorului pentru a vedea pentru ce tipuri de incendii este potrivit.

Întreabă un specialist ce tip de stingător să folosești.

Utilizarea unui stingător inadecvat poate fi ineficientă sau chiar periculoasă, astfel încât să urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului și să verificați compatibilitatea stingătorului cu tipul de incendiu pentru care este utilizat.

Servicii specializate de dezinsecție.

Ai nevoie de un stingător de incendiu?

Comandă acum unul de aici!