iunie 2, 2023

Ce trebuie să știm despre mobbingul la locul de muncă și care sunt semnalele de avertizare

Mobbingul la locul de muncă, denumit uneori „bullying de grup”, apare atunci când una sau mai multe persoane vizează un singur angajat pentru ostilitate, umilire și izolare.

Proprietarii de companii trebuie să fie conștienți de semnalele de avertizare ale mobbingului și să ia măsuri de precauție pentru a promova o cultură pozitivă la locul de muncă.

Mobbingul la locul de muncă și efectele asupra victimelor

Efectele asupra țintelor de mobbing și asupra companiei în sine pot fi severe. Litigiile la locul de muncă nu sunt nimic nou. Există dovezi că o organizație poate beneficia de un conflict bun.

Cu toate acestea, atunci când un muncitor lansează o campanie de război psihologic împotriva altui angajat, conflictul poate lua ocazional o întorsătură periculoasă.

Mobbingul la locul de muncă individual poate fi stresant, dar atunci când angajatul abuziv beneficiază de sprijinul altor angajați care intimidează, umilesc și hărțuiesc victima, situația se poate înrăutăți mult.

Audit SSM, PSI

Audit SSM, PSI

Tehnicile de mobbing includ acțiuni violente fizice sau verbale

  • Mobbingul la locul de muncă prin agresiune verbală

Angajații abuzivi folosesc frecvent un limbaj dur în timp ce vorbesc cu victimele lor. Când vorbești cu victima, furia poate părea ca un ton dur sau neplăcut.

În plus, insultele și remarcile jignitoare ar putea fi îndreptate către țintă. Hărțuirea sexuală poate fi un fel de agresiune verbală.

  • Stonewalling sau refuzul de a comunica

Victimele mobbingului pot descoperi că ideile, proiectele și inițiativele lor sunt ignorate de colegi și manageri. Feedback-ul, actualizările de stare și solicitările de ajutor nu sunt abordate.

  • Excluderea sau chiar izolarea

Victimele mobbingului la locul de muncă se confruntă frecvent cu excluderea și chiar izolare. Excluderea poate apărea atunci când victima:

-este lăsată „în mod accidental” să răspundă la o serie de e-mailuri;

-nu este invitată la întâlniri cruciale;

-nu are voie să ia contact cu alți angajați din interiorul și din afara biroului.

Mobbingul la locul de muncă poate face ca un lucrător se poată fi ocazional separat fizic de restul echipei, mutându-și biroul într-o locație îndepărtată.

  • Calomnie și bârfă

Mobbingul conducătorilor și adepților lor pot declanșa zvonuri urâte menite să degradeze și să discrediteze victima.

Uneori bârfa este doar defăimare, iar alteori dezvăluie detalii personale neplăcute despre victimă care nu au nimic de-a face cu competența în domeniul lor de activitate.

Victimele mobbingului

Victimele mobbingului

  • Agresiune violentă

Mobbingul la locul de muncă poate deveni ocazional violent.

Bătăușii la locul de muncă folosesc rar forța fizică pentru că le este frică să nu fie acuzați de o crimă, dar s-ar putea întâmpla dacă au motive să creadă că nu vor răspunde în niciun fel pentru faptele lor.

Mobbingul la locul de muncă din perspectivă de conducere

Afacerile care suportă hărțuirea și un mediu de lucru toxic își vor pierde în cele din urmă cei mai buni lucrători.

Chiar și cei mai pricepuți dintre ei s-ar putea să nu performeze la fel de eficient pe cât ar putea, deoarece nu există multe alternative disponibile pentru ei.

O corporație poate face obiectul unui proces intentat de un angajat victimizat care susține că incapacitatea companiei de a se ocupa de mobbingul la locul de muncă a echivalat cu o încălcare a drepturilor civile.

Este normal ca directorii de afaceri să anticipeze că membrii personalului se vor comporta ca adulți și vor rezolva problemele interpersonale într-un mod profesionist.

Cu toate acestea, există și circumstanțe în care victimele violenței interpersonale, cum ar fi mobbingul la locul de muncă, se pot lupta pentru a se proteja fără asistență din partea conducerii.

Instruiți angajații pentru situații de urgență, asigurând locurile de muncă cu echipamente PSI!

Evaluarea relațiilor dintre angajați de către o firmă de consultanță

Contractarea unei firme de consultanță în managementul afacerilor mici poate fi avantajoasă pentru proprietarii de afaceri care au preocupări cu privire la normele și cultura la locul de muncă.

Echipa RSGE asigură programe private de asistență pentru angajați, astfel încât membrii personalului să poată solicita asistență pentru probleme personale.

Consultanții noștri pot evalua situația la locul de muncă și pot contribui la schimbare pentru a îmbunătăți moralul angajaților și a promova relațiile pozitive între membrii personalului.

Accesați chiar acum site-ul nostru pentru a beneficia de un program de consultanță!