iulie 7, 2023
Cum gestionarea deșeurilor poate preveni accidentele și riscurile pentru mediu
Gestionarea deșeurilor împreună cu acțiunile de menaj sunt componente cruciale ale siguranței în orice domeniu și au ca rezultat prevenirea accidentelor și a riscurilor pentru mediu.
Cu toate acestea, mai ales în proiectele la scară largă sau sofisticate, acestea pot fi costisitoare și consumatoare de timp. Citiți articolul pentru a afla câteva metode de gestionare eficientă a deșeurilor.
Gestionarea deșeurilor prin metode diferite
Specialiștii RSGE prezintă câteva modalități creative sau economice care vă ajuta să vă îmbunătățiți procedurile de menaj și de gestionarea deșeurilor și să respectați standardele și legile necesare.
Linii directoare pentru construcție slabă
Un set de linii directoare cunoscut sub numele de construcție slabă are ca scop creșterea valorii, reducerea deșeurilor și utilizarea resurselor cât mai eficient posibil.
Este posibil să găsiți și să scăpați de surse ineficiente, cum ar fi supraproducția, defecțiunile, așteptarea și supraprocesarea, pentru a gestiona deșeurile și menajul.
Reducerea la sursă este practica de prevenire a producerii de deșeuri prin reducerea cantității produse în timpul proiectării, producției, achiziționării sau utilizării materialelor și produselor.
- Puteți evita supraachiziția de substanțe chimice prin îmbunătățirea comunicării dintre departamentul de achiziții și echipa dumneavoastră de gestionarea deșeurilor periculoase.
- Dacă este posibil, consolidați achizițiile pentru a gestiona mai bine inventarul pe întregul site.
- Divizia deșeurilor periculoase ar trebui să evalueze necesitatea de a cumpăra substanțe chimice înainte de a face acest lucru.
Cu instrumentele digitale gestionați și urmăriți fluxurile de deșeuri
Puteți automatiza, supraveghea și eficientiza procedurile de menaj cu ajutorul tehnologiilor digitale, care, de asemenea, vă pot ajuta echipa să comunice mai bine.
Aplicațiile mobile, senzorii, dronele sau etichetele vă pot ajuta să gestionați și să urmăriți fluxurile de deșeuri și inventarul, precum și să raportați și să remediați orice problemă.
- Informați clienții că nu există „o dimensiune economică mare” a substanțelor chimice prin educarea lor.
- Achizițiile în vrac ar putea părea mai rentabile la început, dar cheltuielile mari pentru a scăpa de inventarul suplimentar vor anula orice economii inițiale și chiar vor crește costul final.
Cu practicile verzi reduceți impactul asupra mediului
Metodele ecologice de gestionarea deșeurilor vă pot ajuta să economisiți bani, să vă reduceți impactul asupra mediului și să vă îmbunătățiți poziția în sectorul construcțiilor. Astfel, puteți:
-reduce producția de deșeuri;
-crește eficiența resurselor;
-încuraja responsabilitatea socială prin utilizarea practicilor ecologice.
- Utilizați tactici de ierarhie a deșeurilor (reduceți, reutilizați, reciclați, recuperați, eliminați), folosiți resurse regenerabile sau reciclate și stabiliți programe de achiziții ecologice și de certificare.
- Produsele chimice care sunt depozitate și utilizate conform unui plan pot ajuta la împiedicarea lor să se deterioreze chiar înainte de a fi epuizate.
- Gestionarea inteligentă a stocurilor vă poate ajuta să preveniți expunerea lucrătorilor la riscuri, deoarece unele substanțe chimice pot deveni explozive sau periculos de reactive în timp.
- Inventarul trebuie rotit astfel încât „primul intrat” înseamnă și „primul ieșit”. Ca urmare, problema substanțelor chimice învechite va fi redusă.
- Sistemele de etichetare și scanare a codurilor de bare pot furniza date corecte instantaneu.
Educația și cunoașterea sunt esențiale
Pentru a garanta că procesele dumneavoastră de gestionarea deșeurilor sunt eficiente, de încredere și legale, instruirea și conștientizarea sunt esențiale, explică experții RSGE.
Puteți îmbunătăți cunoștințele și atitudinile angajaților, subcontractanților și furnizorilor cu privire la menaj și să promovați o cultură a siguranței și calității, oferindu-le sesiuni de formare.
- Gândiți-vă la prezentări cu instrumente, ateliere, cursuri online sau aceste alte metode de livrare și consolidare pentru regulile și procedurile dumneavoastră de gestionarea deșeurilor.
- Implementați o filozofie de cumpărare „chiar la timp” și evitați cumpărăturile de ultim moment.
- Nu acumulați articole și nu faceți achiziții bazate pe nevoi viitoare ipotetice.
Recompense, stimulente, parteneriat și cooperare pentru gestionarea deșeurilor
- Recompensele și recunoașterea realizărilor vă pot încuraja personalul, contractanții și furnizorii să respecte și să vă îmbunătățească procedurile de menaj.
Puteți promova inovația, îmbunătăți munca în echipă și moralul și puteți stabili o buclă de feedback pozitiv prin adoptarea de programe de recompense.
- Lucrând împreună, puteți folosi cunoștințele, abilitățile și rețelele altor părți care au obiective similare pentru gestionarea deșeurilor.
Puteți dezvolta sinergii, elimina redundanța și crește eficiența colaborând cu alte părți interesate, cum ar fi clienți, autorități de reglementare, consultanți, contractori sau companii de gestionare a deșeurilor.
Contractele sau asociațiile în participațiune pot ajuta la coordonarea și integrarea obiectivelor, strategiilor și rezultatelor dumneavoastră de gestionare eficientă a deșeurilor.
Aflați detalii despre gestionarea deșeurilor accesând site-ul RSGE: https://rsge.ro/contact/