ianuarie 30, 2023

Exercițiile de incendiu mențin actuale cele mai bune practici insuflate

Exercițiile de incendiu sunt un aspect esențial al siguranței la incendiu la locul de muncă, fie că este vorba despre un birou, fabrică, școală, spital, restaurant sau un centru comercial.

Pentru a diminua efectele catastrofale ale incendiului și pentru a salva vieți, este necesar ca sediul dumneavoastră comercial să se pregătească periodic în mod adecvat pentru exercițiile de incendiu.

Exercițiile de incendiu nu sunt agreate de angajați

Alarmele de incendiu, stingătoarele și semnele de avertizare sunt cruciale, deoarece protejează indirect și în mod egal pe toți cei din interiorul unei clădiri în flăcări.

Majoritatea angajaților reacționează haotic la exercițiile de incendiu și ezită în timp ce localizează ieșirea din clădire, deoarece perturbă activitatea zilei. Exercițiile de incendiu sunt de obicei văzute ca o pacoste.

Exercițiile de incendiu sunt în primul rând simulări de urgență care arată diferitele acțiuni și proceduri de urmat în timpul unei urgențe de incendiu sau în alte circumstanțe comparabile.

Deoarece este destinat să simuleze un incendiu real, acest exercițiu:

-va implica sunetul alarmelor de incendiu;

-efectuează procedurile de evacuare pentru a se asigura că toată lumea din interiorul clădirii știe ce să facă în timp ce se îndreaptă către locațiile de plecare desemnate.

Exercițiile de incendiu implică exersarea procedurilor de evacuare

procedurile de evacuare

procedurile de evacuare

Toți ocupanții clădirii ar trebui să fie conduși prin procedurile de evacuare pentru a-i ajuta să înțeleagă planul și ceea ce trebuie să facă atunci când încearcă să iasă din unitate rapid și în siguranță.

Acest lucru va simplifica exercițiile de incendiu pentru toată lumea și va garanta că acestea rămân eficiente, spun experții RSGE.

Scopul exercițiului de incendiu este:

-de a ajuta șefii corespunzători de intervenție la incendiu, cum ar fi supraveghetorul de securitate la incendiu sau gardianul de incendiu;

-ca angajații să înțeleagă ce se așteaptă de la ei și cum ar trebui să răspundă pentru a asigura siguranța tuturor din interiorul clădirii în cazul unui urgențe de incendiu.

Simularea exercițiilor este o șansă excelentă pentru evaluarea planurilor de urgență actuale

  • Prin exercițiile de incendiu sunt găsite și remediate orice defecțiuni sau slăbiciuni în procedurile stabilite care ar putea duce la rezultate nefavorabile, cum ar fi posibile victime.
  • Oamenii din interiorul clădirii ar trebui să fie conștienți că este împotriva regulilor de răspuns de siguranță să fie lăsați în urmă în timpul unei simulări de urgență în caz de incendiu pentru a-și recupera lucrurile.

Ei își pun viața în pericol, acționând astfel în timpul unei urgențe de incendiu din viața reală.

  • O altă ilustrare este că exercițiile de incendiu pot dezvălui că punctele de plecare specificate sunt prea mici sau blocate pentru a permite personalului să iasă liber.

În acest caz, pompierul sau supraveghetorul de siguranță ar trebui să aleagă un punct de ieșire alternativ sau o rută suplimentară de evacuare.

Standardele proceselor de evacuare pot fi evaluate cu ajutorul exercițiilor

procedurile de siguranță la incendiu

procedurile de siguranță la incendiu

Specialiștii RSGE recomandă ca fiecare angajat și ocupant să fie informat cu privire la planurile și regulile incluse în procedurile de siguranță la incendiu.

Angajații ar trebui să fie conștienți de detaliile necesare atunci când contactează serviciile de urgență. În cele din urmă, ocupanții trebuie să primească instruire generală privind siguranța la incendiu.

Chiar dacă aceste acțiuni sunt ușor de efectuat o dată sau de două ori, cele mai bune planuri vor include și exerciții de incendiu pentru a menține reglementările la locul de muncă în prim plan.

Managerii sunt obligați să facă întreținere de rutină care pune accent pe tehnicile de siguranță la incendiu. De exemplu:

-ar trebui să se asigure că ușile de incendiu sunt instalate corect;

-că iluminatul de urgență este disponibil;

-că ieșirile de urgență și stingătoarele de incendiu sunt accesibile.

În fiecare lună, stingătoarele de incendiu, alarmele de fum și alarmele de incendiu trebuie verificate pentru a vă asigura că funcționează.

Exercițiile ar trebui să fie atât planificate, cât și improvizate

Fiecare plan de securitate la incendiu specifică responsabilitățile managerului și ale fiecărui membru al echipei. Toată lumea ar trebui să aibă un însoțitor care a fost ales special pentru a avea grijă de un anumit grup.

  • Dacă aveți angajate persoane cu dizabilități, acestea ar putea avea nevoie de asistență sau îngrijire suplimentară.
  • Persoanele care au epilepsie ar trebui să fie supravegheate în cazul în care stresul le provoacă o criză.

Exercițiile de incendiu sunt benefice, deoarece stabilesc cele mai bune practici pentru siguranța la incendiu și îi pregătesc pe membrii personalului pentru lucrul real.

Personalul dumneavoastră se va simți mai încrezător în capacitatea de a se evacua cu succes datorită unei practici lunare de incendiu efectuate cu ajutorul inspectorilor PSI din cadrul RSGE!