februarie 10, 2022
Poluarea mediului- 3 motive ale nevoii autorizatiilor integrate de mediu
Nu putem trai fara aer, il inspiram si expiram constant. Multe masuri de protectia mediului, ca cele ale autorizatiilor integrate de mediu, sunt folosite pentru a incerca sa ne satisfaca increderea intr-un mediu mai sigur.
Toate sistemele care pot dauna oamenilor sau mediului necesita o autorizatie. Prin urmare, aceste sisteme sunt denumite si sisteme care necesita aprobare. Pentru a primi autorizatia, trebuie sa dovediti intr-un proces de aprobare ca acest sistem indeplineste anumite cerinte.
Scopul este de a proteja oamenii si mediul de efectele daunatoare plantei. Cerinta de autorizare se aplica din prima zi de functionare.
3 motive ale nevoii autorizatiilor integrate de mediu:
Echipa RSGE va ofera consultanta obtinere acord mediu daca:
• Doriti sa infiintati o noua unitate;
• Schimbati un sistem deja aprobat;
• Doriti sa schimbati un sistem existent care nu necesita aprobare in asa fel incat sa se incadreze in cerintele de aprobare (de exemplu, prin cresterea cantitatii) – aceasta este si o aprobare initiala.
Poluarea aerului cauzata de om este acum impartita in grupurile majore de poluatori: industrie, transporturi, agricultura si gospodarii.
Atunci cand se rezolva problema, adica mentinerea aerului curat, este mai bine sa se realizeze o ghidare dupa criterii spatio-geografice, legate de materiale (cum ar fi dioxid de sulf, oxizi de azot, praf etc.) sau legate de o problema ( „ploi acide”, schimbari climatice).
Poluatorii elibereaza substante gazoase si solide in aerul inconjurator din cauza proceselor incomplete de transformare si procesare a materialelor, astfel, reprezinta un impediment pentru protectia mediului.
Poluarea aerului – un lucru stiut inca din Evul Mediu
Chiar si orasele medievale au recunoscut ca procesele tehnice determinau deteriorarea calitatii aerului si s-au luat masuri pentru a mentine aceste procese tehnologice departe de mediul de viata.
Datele istorice indica faptul ca aerul urban trebuie sa fi fost semnificativ mai prost in Evul Mediu decat in urma cu 30 sau 50 de ani. Este posibil ca metalele grele sa fi fost distribuite pe scara larga in aer inca din cele mai vechi timpuri.
Cu toate acestea, o deteriorare regionala si tot mai globala a calitatii aerului a fost inregistrata abia incepand cu anii 1940 si a condus la studii ample si la dezvoltarea controlului transfrontalier al poluarii aerului inca de la inceputul anilor 1950.
In timp ce masurile tehnice pentru controlul poluarii atmosferice locale au inceput odata cu industrializarea la mijlocul secolului al XIX-lea, masurile de protectia mediului la nivel regional au fost introduse cu succes abia la inceputul anilor 1980. Primele masuri la nivel global au fost luate la inceputul anilor 1990.
Acum ne confruntam cu ceea ce este probabil cea mai mare provocare industriala in controlul poluarii aerului, limitarea emisiilor de gaze cu efect de sera. O sarcina care trebuie rezolvata in urmatorii 20-30 de ani.
Aer poluat si aer curat – Importanta autorizatiilor integrate de mediu
Nu este usor de definit termenul de poluare a aerului. Prin urmare, termenul este cel mai bine definit ca abaterea chimiei aerului de la valorile sale naturale, originale. Astazi nu exista aer natural nicaieri pe pamant.
Oamenii vor polua intotdeauna aerul in activitatile lor. Prin urmare, adevarata intrebare trebuie sa fie ce compozitie a aerului putem accepta fara a fi nevoiti sa luam in considerare consecintele de durata pentru existenta umana?
Poluarea aerului industrial
In cadrul industriei, se face o distinctie intre ramurile acesteia: industriile grele, usoare si chimice au emisii atat comune, cat si diferite, adesea „tipice”. Centralele electrice, pe de alta parte, nu sunt considerate direct ca parte a industriei.
Cu toate acestea, o intrebare decisiva pentru dezvoltarea viitoare este de ce si de cate bunuri are nevoie societatea pentru o viata plina de sens. Clarificarea acestei categorii sociale si politice va juca un rol tot mai mare in reducerea consumului de resurse si a poluarii mediului.