februarie 10, 2022

4 beneficii pentru folosirea unor acorduri de mediu

Acorduri de mediu
Folosirea unor acorduri de mediu aduce 4 beneficii semnificative companiei tale, cum ar fi:

• crearea consensului;
• schimbul de informatii;
• cresterea gradului de constientizare;
• imbunatatirea managementului de mediu in companii.

Echipa RSGE sugereaza folosirea unor acorduri de mediu in urmatoarele ocazii:

poluare aer

• industrii sau companii proactive;

• un numar mic de parteneri sau un grad ridicat de organizare a semnatarilor;

• fabricarea de bunuri;

• sectoare consacrate cu putina concurenta;

• probleme de mediu cu anvergura limitata ;

• un numar limitat de surse de poluare;

• obiective pe termen lung.

Ce polueaza aerul – importanta unor acorduri de mediu

Un nor gros de vapori si un val gri de ceata poate fi vazut adesea in orasele mari in special, orasele cu o industrie evoluata. Aici calitatea aerului sufera de faptul ca multe particule de praf plutesc in jur.

Deoarece sunt prea mici pentru a fi vazute cu ochiul liber, aceste particule in suspensie sunt numite si praf fin. Pe langa particulele in suspensie, exista si gaze toxice precum monoxidul de carbon si dioxidul de sulf care plutesc in atmosfera inferioara si polueaza aerul.

O mare parte din aceste gaze de evacuare sunt produse atunci cand sunt arse petrolul, carbunele si alte substante. Masinile, centralele electrice, incineratoarele si incalzirea rezidentiala arunca multa murdarie in aer.

Exista si praf aruncat, de pe strazi, dar si din agricultura industriala, de exemplu. „Gazele de esapament” de la animale contribuie si ele la faptul ca aerul este din ce in ce mai rau.

Dar nu intotdeauna oamenii polueaza aerul. Eruptiile vulcanice pot contribui si la niveluri mai ridicate de particule in atmosfera, fiind un alt risc protectiei mediului.

Cu cat sunt mai multi poluanti in aer, cu atat este mai rau pentru sanatatea noastra. Tractul respirator se poate imbolnavi, iar sistemul circulator si creierul sunt afectate. Nu doar oamenii si animalele sufera din cauza aerului poluat, ci si plantele sunt afectate.

Daca in aer exista prea mult dioxid de carbon si oxid de sulf, acidul se formeaza in combinatie cu apa. Rezultatul este ceea ce este cunoscut sub numele de „ploaia acida”, care face solul acid. Plantele care cresc pe un astfel de sol se vor ofili si vor muri.

Acest lucru se poate intampla departe de locul unde gazele de esapament sunt eliberate in aer, deoarece vantul poarta norii de ploaie acide la sute de kilometri distanta.

Pentru a mentine poluantii din aer la un nivel scazut, este deosebit de important ca suficiente paduri si parcuri sa curete aerul. La fel ca toate plantele, copacii absorb dioxidul de carbon din aer si produc oxigenul de care avem nevoie pentru a trai.

„Plamanii verzi” din orasele mari, adica spatiile verzi si padurile din apropierea orasului, sunt, prin urmare, deosebit de importanti pentru sanatatea noastra. Iar cei care se urca adesea pe bicicleta in loc sa conduca masinile, ajuta si la mentinerea aerului curat, aducand un plus protectiei mediului.

Poluarea aerului industrial – Acorduri de mediu

Instalatiile industriale si centralele electrice pe carbune polueaza aerul din intreaga lume. Acest lucru este valabil si pentru Romania. Poluantii emisi de instalatiile industriale includ dioxid de sulf, dioxid de carbon si particule. Toti acesti poluanti te pot imbolnavi si dauneaza mediului inconjurator.

Ai chef de aer curat? Din pacate, nu este atat de usor in a-l obtine, deoarece in fiecare zi o multime de poluanti sunt pompati in aerul pe care il respiram prin plamani. Poluarea aerului provoaca daune de miliarde de euro in fiecare an numai in UE.

De ce contribuie industria atat de mult la poluarea aerului? Motivul principal este necesarul lor enorm de mare de energie. Centralele proprii sunt adesea operate in acest scop. In plus, exista procese care emit direct in diferite ramuri ale industriei, de exemplu procese de prajire in metalurgie sau rafinarea carbunelui.

Pentru mai multe detalii click aici!