februarie 1, 2022

13 reguli importante pentru planul de evacuare

plan de evacuare
Planul de evacuare trebuie sa fie accesibil pentru orice companie, planul de evacuare pret comercializat de RSGE este din PVC, in format A3 si contine un buzunar transparent pentru schita in format A4.

Un plan bun vine impreuna cu recomandarea de a exemplifica cum ar trebui sa se comporte oamenii in caz de urgenta, si ce responasabilitati vor avea fiecare persoana in parte.

Legea privind sanatatea si securitatea in munca, ordonanta la locul de munca si ordonanta privind substantele periculoase ofera baza pentru crearea planurilor si a exercitiilor de evacuare. Planurile de evacuare pot fi, de asemenea, integrate in instruirea periodica.

De ce planul de evacuare RSGE?

Planul de evacuare RSGE are un pret redus si este durabil. Planul de evacuare pret redus RSGE repecta un set de reguli de conduita clar definite care trebuie urmate in cazul unui pericol iminent pentru a preveni pagubele persoanelor, animalelor sau bunurilor.

Scopul planurilor de evacuare este ca oamenii sa paraseasca incaperile sau spatiile intr-o maniera sigura si structurata in caz de pericol, fara a aparea panica. Acestea sunt esentiale pentru sanatatea si securitatea in munca in orice companie.

Planurile includ planuri de alarma, precum si planuri de evacuare si salvare. In plus, acestea contin informatii specifice privind masurile de salvare.

De obicei, planurile de evacuare constau dintr-o parte grafica cu pictograme sau ilustratii si o parte de text. Pentru a spori securitatea, nu numai ca se intocmesc planuri de evacuare, dar se fac exercitii de evacuare in mod regulat.

Acest lucru este de obicei incorporat in instructiunile operationale. In mod obisnuit, planurile de evacuare sunt create pentru cladiri si institutii publice, cum ar fi scoli si autoritati sau spitale.

Companiile mai mari se bazeaza, de asemenea, pe o planificare adecvata pentru situatii de urgenta.

Efectuati exercitii de evacuare si evaluati comportamentul angajatilor in conformitate cu schita din planul de evacuare

planul de evacuare

Pentru a testa eficienta unui plan de evacuare, exercitiile de evacuare trebuie efectuate in mod regulat. In cadrul acestor exercitii de urgenta, pot fi descoperite posibile deficiente in planificare si pot fi optimizate planurile.

Accentul ar trebui sa fie pus pe urmatoarele aspecte:

  • Cand si cat de des a fost actualizat planul de evacuare?
  • Ce cai de evacuare au fost alese?
  • Au fost caile de evacuare existente suficiente si clare?
  • Alarma a fost observata de toti cei prezenti?
  • Toti cei responsabili stiau despre sarcinile lor?
  • Au existat situatii periculoase in timpul evacuarii?

Exercitiile de evacuare sunt urmate de chestionare adecvate pentru a imbunatati sustenabil planurile de evacuare existente.

13 reguli importante pentru planul de evacuare (pret rentabil)

  • Pozitionati planul in locurile cele mai vizibile din societate;
  • Pozitionati planurile de evacuare in fiecare incapere, daca este cazul (vezi legislatie);
  • Stabiliti ca planul de evacuare este schitat corect si ca reflecta realitatea;
  • Asigurati-va ca toti angajatii stiu sa se ghideze dupa un plan de evacuare;
  • Stabiliti cate ajutoare trebuie sa fie disponibile pentru ca toata lumea sa poata fi evacuata nevatamata;
  • Efectuati regulat exercitii de evacuare;
  • Numirea asistentilor de aparare impotriva incendiilor;
  • La salvare, oamenii au prioritate asupra proprietatii;
  • Autoprotectia are prioritate fata de protectia externa;
  • Apelati la 112 in caz de urgenta;
  • Pompierii si ajutoarele la evacuare poarta veste cu vizibilitate ridicata si isi asuma pozitia desemnata din planul de evacuare;
  • Oamenii evacuati se aduna la locurile de adunare specificate;
  • Urmati instructiunile de la personalul de interventie care soseste.

Un plan al pompierilor contine informatii generale despre proprietatea respectiva, precum si o prezentare generala a tuturor sistemelor structurale si tehnice.

In plus, toate punctele posibile de extractie a apei de stingere sunt marcate in planul pompierilor. Planurile pompierilor trebuie sa fie intotdeauna actualizate si trebuie verificate de un agent de protectie impotriva incendiilor cel tarziu dupa doi ani.

Un plan de salvare contine toate caile de evacuare si de salvare dintr-o cladire sau pe un santier. In plus, pe acest plan sunt marcate posturi de prim ajutor si instalatii de protectie impotriva incendiilor.

Pentru a mentine imaginea de ansamblu asupra planului de salvare, diferite rute de evacuare si salvare sunt pastrate in diferite nuante de verde.

În caz de evacuare, planul include echipa de prima interventie care stie sa aplice specific, conduita pentru evacuare. Planul consta de obicei dintr-o parte de text si o parte grafica.

In plan, sunt atribuite responsabilitati cu privire la cine trebuie sa faca si ce, in cazul unei urgente.

Afla mai multe detalii despre produsele si serviciile noastre!