martie 6, 2023
Reducerile salariale și concedierile sunt soluții de criză pentru mediul de afaceri
Reducerile salariale și concedierile de personal sunt componente tipice ale ciclului de afaceri în perioadele de criză și recesiune.
O serie de întreprinderi au început să înlocuiască disponibilizările cu reducerile de salariu pentru toți membrii personalului. Ambele situații au aproape același impact financiar.
Reducerile salariale sau concedierile?
Întreprinderile angajează adesea mai mult personal decât este necesar în timp ce afacerea este înfloritoare.
Acesta este motivul pentru care aceleași companii au trebuit în cele din urmă să renunțe la o parte din personalul său în timpul situațiilor de criză sau recesiune.
Se consideră că disponibilizările sunt în mod inerent ineficiente. Disponibilizările regulate sunt în general asociate cu afaceri impersonale, materialiste.
Cu toate acestea, în rândul muncitorilor, reducerea salariilor nu este văzută ca o catastrofă, în timp ce disponibilizările sunt.
Pentru a cântări avantajele și dezavantajele ambelor situații, specialiștii RSGE au evaluat reducerile salariale și disponibilizările.
Reducerile salariale, alegerea multor companii
- Reducerile de salarii, soluție mai umană
Reducerile salariale sunt considerate a fi alegerea mai plină de compasiune atunci când vine vorba de reducerea costurilor.
Reducerile salariale aderă în esență la principiul managementului riscului.
Evaluatorii RSGE împart pericolele și gravitatea vătămării. Deci, atunci când au loc reducerile de salarii, angajații din toate domeniile sunt obligați să sufere financiar.
Ca urmare, este de preferat ca toată lumea să piardă o parte modestă din salariu decât un număr mic de oameni să piardă tot salariul.
După ce concediază angajații, întreprinderile trebuie să cheltuiască mulți bani pe relații publice. În plus, anumite companii sunt obligate prin contract să furnizeze indemnizație de concediere.
Doar solicitarea angajaților să accepte reduceri de salariu ar împiedica toate acestea.
Angajații de la niveluri superioare sunt nevoiți să renunțe la o sumă mai mare din salariu pentru ca procesul să fie echitabil.
- Reducerile de salarii sunt favorizate de guvern
Reducerile salariale sunt de obicei preferate de guverne în locul disponibilizărilor. Cei care sunt disponibilizați rămân fără loc de muncă și fără asigurare de sănătate.
Oamenii au acoperire de asigurare în majoritatea națiunilor dezvoltate datorită ofertelor angajatorilor. Ca urmare, atunci când își pierd locul de muncă, își pierd și asigurarea.
Având în vedere cât de stresantă poate fi pierderea unui loc de muncă, mulți oameni ajung să aibă nevoie de îngrijiri medicale în acest moment.
Atât cheltuielile medicale, cât și plățile de asistență către șomeri trebuie să fie acoperite de guvern.
Din moment ce nimeni nu are loc de muncă și toată lumea are în continuare asigurare, guvernul trebuie să cheltuiască mult mai puțini bani în cazul reducerii salariului.
Concedierile sau disponibilizările, soluții pentru companii
- Selecția adversă
Reducerile salariale au dezavantajul de a păstra în firmă cel mai rău tip de lucrători. Ofertele de muncă alternative arată că alte organizații sunt dispuse să plătească mai bine angajații productivi.
Pentru un angajat neproductiv, nicio altă companie nu va face o ofertă. Ca rezultat, cei mai productivi lucrători vor părăsi în cele din urmă organizația. Vor rămâne doar cei ineficienți.
Din acest motiv, chiar dacă prima variantă atrage mai multă publicitate negativă, întreprinderile tind să prefere disponibilizările în locul reducerilor de salarii, spun experții RSGE.
Personalul neproductiv trebuie concediat dintr-o afacere care eșuează. Ei fac exact opusul a ceea ce trebuie făcut atunci când selectează reduceri de salarii în locul concedierilor.
Ca urmare, angajatorii ajung să creeze o situație de criză mai mare, mai gravă, decât să rezolve una.
Angajații dumneavoastră vor aprecia efortul de a le oferi mănuși de protecție de calitate doar din magazinul SSMescu!
- Moralul slab
Disponibilizările și reducerile salariale afectează psihologic angajatul mediu destul de diferit. Angajații sunt adesea nemotivați de reducerile salariale.
Cercetările în acest domeniu au descoperit că, atunci când câștigurile sunt reduse, angajații tind să se relaxeze în timpul muncii. Își pierd responsabilitatea și productivitatea.
Pe de altă parte, se creează un mediu de lucru înfricoșător când au loc disponibilizări. Drept urmare, lucrătorii sunt temporar mai productivi.
Angajații care sunt supuși acestui tip de stres constant vor deveni, fără îndoială, epuizați în timp. Totuși, concedierile par a fi soluția cea mai bună aleasă de companii.
Reducerile de salarii sau disponibilizările sunt probleme ale companiilor la care inspectorii RSGE pot găsi rezolvări.
Trebuie doar să accesați pagina RSGE pentru a obține mai multe informații!