iunie 28, 2024

Servicii de medicina muncii oferite de Protecția Muncii Brașov pentru siguranța lucrătorilor

Protecția Muncii Brașov vine cu o ofertă de servicii de medicina muncii, menite să prevină, să diagnosticheze și să gestioneze bolile profesionale și accidentele de muncă.

Medicina muncii joacă un rol crucial în asigurarea sănătății și securității angajaților la locurile de muncă din Brașov.

Protecția Muncii Brașov asigură medicina muncii

Protecția Muncii Brașov este departamentul înființat de compania RSGE pentru a asigura servicii complete de medicina muncii organizațiilor din județul Brașov.

Acest articol explorează serviciile oferite, importanța controalelor medicale, procedurile de diagnosticare a afecțiunilor și beneficiile colaborării cu profesioniștii în sănătate și securitate în muncă.

Astfel, se pune un accent deosebit pe prevenția, diagnosticarea și managementul bolilor profesionale și a accidentelor de muncă. Serviciile oferite includ:

 1. Controale medicale la angajare, esențiale pentru a stabili aptitudinea unui angajat înainte de începerea activității, asigurându-se că acesta este capabil să își îndeplinească sarcinile în condiții de siguranță.

Evaluarea inițială include verificarea stării generale de sănătate, identificarea posibilelor afecțiuni preexistente și evaluarea riscurilor specifice profesiei.

 1. Controale medicale periodice, necesare pentru a monitoriza continuu starea de sănătate a angajaților.

Acestea ajută la detectarea timpurie a eventualelor probleme de sănătate care ar putea fi cauzate de condițiile de muncă, permițând intervenții rapide și eficiente.

 1. Identificare și diagnosticare afecțiuni. Specialiștii RSGE sunt pregătiți să identifice și să diagnosticheze afecțiuni legate de mediul de lucru precum:

-boli profesionale care pot apărea din cauza expunerii la substanțe periculoase;

-zgomot excesiv;

-alte condiții nocive.

 1. Eliberarea de fișe de aptitudini, după evaluările medicale, atestă capacitatea lucrătorilor de a desfășura anumite activități profesionale.

Aceste documente sunt esențiale pentru a asigura conformitatea cu legislația muncii și pentru a proteja atât angajatorii, cât și angajații.

Servicii Premium SSM și PSI

Servicii Premium SSM și PSI

Importanța controalelor medicale pentru angajați

Controalele medicale sunt fundamentale pentru menținerea unui mediu de lucru sănătos și sigur. Acestea protejează sănătatea angajaților și ajută la prevenirea potențialelor accidente și boli profesionale.

 • La angajare trebuie stabilit dacă nou angajații sunt apți pentru locul de muncă respectiv.

Controlul medical previne angajarea unor persoane care ar putea suferi accidente sau ar putea dezvolta afecțiuni grave din cauza muncii.

 • Periodic. Reevaluarea periodică a sănătății angajaților ajută la detectarea timpurie a oricăror probleme de sănătate cauzate de condițiile de muncă.
 • La reluarea activității. Angajații care revin la muncă după o absență medicală de peste 30 de zile necesită o reevaluare pentru a se asigura că sunt complet recuperați și apți pentru a-și relua sarcinile.

Diagnosticarea și managementul afecțiunilor profesionale

Specialiștii de la Protecția Muncii Brașov sunt echipați cu expertiza necesară pentru a diagnostica și gestiona afecțiunile profesionale.

 • Diagnosticarea precoce este esențială pentru gestionarea eficientă a bolilor profesionale.

Angajații sunt evaluați pentru simptome și semne care ar putea indica afecțiuni legate de mediul de lucru, cum ar fi expunerea la substanțe toxice sau zgomot.

 • Odată ce o afecțiune profesională este diagnosticată, se implementează un plan de management care poate include:

-modificarea condițiilor de muncă;

-tratament medical;

-monitorizarea continuă a stării de sănătate a angajatului.

 • După diagnosticare și tratament, specialiștii eliberează fișe de aptitudini care confirmă capacitatea angajatului de a îndeplini anumite sarcini.

Beneficiile colaborării cu Protecția Muncii Brașov

Controlul periodic

Controlul periodic

Colaborarea cu specialiștii de la Protecția Muncii Brașov oferă numeroase avantaje pentru companii, asigurând conformitatea cu reglementările și protejând sănătatea angajaților.

 • Experții RSGE oferă servicii complete de protecție a sănătății în muncă, fără costuri ascunse.

Fiecare aspect al protecției sănătății angajaților este acoperit, de la controale medicale la diagnosticarea afecțiunilor și managementul acestora.

 • Pentru clienții cu mai mult de 15 angajați, deplasările la sediul acestora sunt gratuite.

Aceasta asigură că toate evaluările și controalele necesare sunt efectuate la fața locului, economisind timp și resurse pentru companie.

 • Specialiștii în protecția muncii utilizează doar echipamente omologate și produse în România, garantând astfel calitatea și fiabilitatea serviciilor oferite.
 • Nerespectarea legislației privind medicina muncii poate duce la amenzi semnificative și chiar la dosare penale.

Prin colaborarea cu RSGE, companiile se asigură că respectă toate reglementările legale, evitând astfel sancțiunile și protejându-și reputația.

Conformitate cu reglementările legale și protejarea sănătății angajaților

Medicina muncii este esențială pentru asigurarea unui mediu sigur și sănătos pentru angajații din Brașov.

Specialiștii de la Protecția Muncii Brașov oferă servicii complete de prevenție, diagnosticare și management al afecțiunilor profesionale.

Profitați de numeroase beneficii, de la servicii complete și transparente, până la evitarea sancțiunilor legale, colaborând cu RSGE, un partener de încredere pentru orice companie responsabilă!