decembrie 1, 2022

În ultimul timp, a crescut rata de angajare pentru persoanele cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități au fost printre cele mai afectate de pierderea locurilor de muncă din cauza pandemiei, dar nevoia de muncă la distanță sau telemuncă a deschis și noi oportunități.

În ultimul timp, au fost angajați mai mulți oameni cu dizabilități decât oricând comparativ cu nivelurile de ocupare din ultimii ani.

Persoanele cu dizabilități se numără printre muncitorii la distanță

S-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului și a ratei persoanelor cu dizabilități care s-a alăturat forței de muncă, precum și o reducere a decalajului dintre persoanele cu dizabilități și cei care nu au niciun handicap și care sunt angajați.

Categoria persoanelor cu dizabilități includ persoanele care au o stare de sănătate fizică sau mintală pe termen lung care le afectează activitățile de zi cu zi. Persoanele cu dizabilități sunt mai probabil să lucreze în sănătate, retail și educație decât în ​​alte industrii.

Un regres notabil pentru o comunitate care s-a luptat de mult cu discriminarea la locul de muncă și alte bariere în calea unui loc de muncă bine plătit ar fi scăderea ratei de angajare în rândul lucrătorilor cu dizabilități.

Condiții de acomodare mai bune pentru persoanele cu dizabilități

persoanele cu dizabilități 2

În același timp, mulți lucrători cu dizabilități au refuzat acomodarea anterioară departe de locurile lor de muncă pentru a le arăta potențialilor angajatori că sunt dispuși să devină lucrători de la distanță.

Întreprinderile au fost forțate să angajeze lucrători la distanță, deschizând uși pentru cei care, în mod tradițional, nu puteau să ajungă la un loc de muncă, așa cum sunt persoanele cu dizabilități.

Conform evaluărilor efectuate de inspectorii RSGE, întreprinderile nu numai că au supraviețuit tranziției către munca de la distanță, dar au prosperat și în orașele în care își desfășoară activitatea.

Se pare că multe dintre ele au ajuns să realizeze valoarea de a oferi condiții de acomodare mai bune pentru persoanele cu dizabilități care trebuie să lucreze de acasă.

Munca la distanță a favorizat persoanele cu dizabilități

Cercetări recente privind forțele de muncă indică faptul că persoanele cu dizabilități au câștigat de fapt o poziție mai puternică în forța de muncă, poate datorită popularității muncii la distanță.

Potrivit statisticilor efectuate în ultima perioadă, a crescut numărul de lucrători cu dizabilități care sunt angajați și care au vârste cuprinse între 16 și 64 de ani. Rata de participare a forței de muncă a reprezentat o creștere de la an la an.

Profiturile companiilor ar putea crește pe măsură ce întreprinderile concurează pentru a atrage și păstra clienți pe o piață cu standarde de muncă puternice.

Angajamentul companiilor față de incluziune, diversitate și echitate

Specialiștii RSGE citează raportul Fundației Kessler dintre ocupație și populație, care măsoară numărul de persoane angajate într-o anumită populație și care a fost „peste maximul istoric” pentru persoanele cu dizabilități în ultimul timp.

În schimb, proporția persoanelor fără dizabilități în raport cu populația generală, precum și participarea la forța de muncă au crescut, an de an, fără a crește în aceeași măsură ca și în cazul populației cu dizabilități.

Inițiativa de a angaja și a păstra mai mulți angajați cu o varietate de dizabilități ar putea fi un pas semnificativ în direcția corectă pentru companiile care doresc să semnaleze un angajament real față de incluziune, diversitate și echitate.

Optează pentru echipamentele de protecție oferite prin intermediul paginii de contact a magazinului SSMescu!

Revenirea angajaților la locurile de muncă poate dezavantaja persoanele cu dizabilități

După pandemia de COVID-19, numărul persoanelor cu dizabilități a crescut, creând un nou grup de lucrători care ar putea căuta locuri de muncă la distanță sau aranjamente alternative de locuit lângă locul lor de muncă.

Susținătorii persoanelor cu dizabilități sunt îngrijorați de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă angajatorii depun eforturi pentru a-i aduce pe angajați înapoi la birou și dacă încep să recupereze spațiile pe care le-au închis în timpul pandemiei.

Angajații cu dizabilități pot fi concediați din nou dacă companiile adoptă programe de lucru hibride sau dacă angajatorii chiar le solicită să revină la muncă cu normă întreagă.

Cu toate acestea, odată cu creșterea numărului de persoane cu dizabilități, angajatorii pot constata că nu sunt în măsură să renunțe la angajații bine pregătiți.

Pentru a oferi siguranță tot timpul angajaților dumneavoastră, solicitați oferta de servicii ale companiei RSGE care include asistență în caz de urgență sau control!