iunie 4, 2023

O strategie proactivă de siguranță la locul de muncă este maturitatea în domeniul SSM

O strategie proactivă de siguranță la locul de muncă este dată de un grad ridicat de maturitate în materie de sănătate și securitate în orice companie.

Pentru a preveni efectiv accidentările la locul de muncă, este util să evaluați cât de bine poate gestiona organizația dumneavoastră amenințările de siguranță asupra angajaților.

O strategie proactivă de siguranță la locul de muncă este esențială

Companiile, care folosesc cu prioritate o strategie proactivă de siguranță, o văd ca pe o componentă esențială a operațiunilor lor.

În plus, este văzută ca datoria fiecăruia și un barometru de încredere al performanței, ceea ce duce la creșterea siguranței angajaților și la mai puține accidente la locul de muncă.

Specialiștii RSGE și-au propus să răspundă la întrebări esențiale pentru siguranța angajaților:

  • Ce este maturitatea în ceea ce privește sănătatea și securitatea?
  • Cum apare perfecțiunea?
  • Cum se ajunge la maturitate în domeniul SSM?
Audit SSM, PSI

Audit SSM, PSI

Cum îmbunătățim maturitatea sănătății și securității în organizație?

Este esențial să aveți o strategie proactivă de siguranță și să înțelegeți ce este maturitatea în materie de sănătate și securitate în muncă înainte de a învăța cum să atingeți un nivel înalt al acesteia.

Nivelul de complexitate al programului, proceselor și fluxurilor de lucru ale organizației dumneavoastră de siguranță este denumit maturitate în sănătate și securitate.

  • Dezvoltarea măsurilor de siguranță

În acest moment, organizațiile sunt preocupate de siguranță pentru a menține conformitatea cu cerințele locale. Forța de muncă este dezinteresată și multe accidente sunt văzute a fi inevitabile.

Sunt necesare măsuri pentru dezvoltarea și conștientizarea măsurilor de siguranță la locurile de muncă.

  • Managementul eficient

​​Managementul eficient are loc atunci când organizațiile recunosc că administrarea necorespunzătoare a siguranței reprezintă un pericol pentru operațiunile lor.

Drept urmare, conducerea arată dăruire. Accidentele pot fi evitate, dar experții în siguranță reactivă consideră că acțiunile riscante ale lucrătorilor din prima linie sunt de vină.

  • Implicarea personalului și a managerilor

Participarea personalului din prima linie este o componentă crucială a maturității de sănătate și securitate la acest nivel pentru a obține o strategie proactivă de siguranță.

Ratele de accidente sunt scăzute, iar liderii cred că un comportament periculos este doar factorul care contribuie la evenimente.

La acest nivel, managerii și personalul din prima linie lucrează împreună pentru a îmbunătăți performanța în materie de siguranță.

  • Cooperarea dintre angajați și angajatori

Cooperarea dintre angajați și angajatori subliniază importanța sănătății și securității la locul de muncă și necesitatea ca toată lumea să lucreze împreună pentru a îmbunătăți siguranța.

Forța de muncă acceptă responsabilitatea pentru propria lor siguranță, precum și pentru siguranța celorlalți, iar managerii recunosc importanța de a-i face pe oameni să se simtă apreciați.

În această etapă, este evidentă o strategie proactivă de siguranță. Accidentele pot fi evitate, iar datele sunt adunate și analizate în cantități mari pentru a evalua performanțele de siguranță.

Prevenirea accidentelor

Prevenirea accidentelor

  • Îmbunătățirea continuă

Organizațiile de la acest nivel au un angajament sincer față de sănătate și securitate și caută mereu modalități de a-și modifica politicile și practicile pentru a-și proteja mai bine forța de muncă.

Aceste organizații nu au suferit niciun accident de foarte mult timp. Acest lucru se datorează devotamentului tuturor față de siguranță și percepției lor ca fiind o componentă crucială a îndatoririlor lor.

Pentru a se asigura că performanța în materie de siguranță este în mod constant excelentă, liderii folosesc o strategie proactivă de siguranță în care sunt adunate și analizate mai multe măsuri de siguranță.

Aveți nevoie de asistență pentru o strategie proactivă de siguranță?

Pentru a vă crește gradul de maturitate în materie de siguranță, conducerea superioară și personalul din prima linie trebuie să lucreze împreună cu specialiști în materie de securitate și sănătate în muncă.

O forță de muncă mai împuternicită este creată de conducerea care apreciază feedbackul angajaților și ia în considerare gândurile acestora.

Cultura dumneavoastră de siguranță se va îmbunătăți, angajații se vor simți mai responsabili unul pentru siguranța celuilalt, iar nivelul de maturitate al siguranței va crește datorită colaborării cu RSGE.

Ar putea fi dificil să încercați să obțineți rezultate bune fără ajutor specializat, prin urmare dorim să vă oferim instrumentele și echipamentele de protecție de care aveți nevoie pentru a face acest lucru.

Contactați echipa RSGE pentru a descoperi avantajele unui sistem avansat de management al sănătății și securității și modul în care compania dumneavoastră poate ajunge acolo!