mai 16, 2022

4 puncte slabe ale securitatii ce pot fi rezolvate prin analiza de risc la securitate fizica

analiza de risc la securitate fizică
Securitatea afacerii dumneavoastra este o parte esentiala a functionarii acesteia. Pentru a va mentine clientii si angajatii multumiti, trebuie sa le puteti oferi un mediu sigur. Cu toate acestea, securizarea companiei dvs. poate fi o provocare.

Exista multe tipuri diferite de analiza de risc la securitate fizica pe care trebuie sa le cunoasteti pentru a le gestiona eficient. Asadar, cum anume procedati pentru a face o analiza eficienta a riscurilor de securitate?

In practica, analiza de risc la securitate fizica este folosita pentru a determina:

  1. valoarea si distributia activelor si a resurselor din cadrul intreprinderii;
  2. nivelul de securitate necesar fiecarui activ;
  3. posibilele amenintari care pot pune in pericol un activ;
  4. masurile necesare pentru protectia activului.

Ce este o analiza a riscurilor de securitate?

O analiza a riscurilor de securitate este un proces care identifica si evalueaza riscurile din cadrul organizatiei dumneavoastra. Aceasta poate include identificarea riscurilor existente, identificarea riscurilor potentiale, precum si revizuirea si cartografierea controalelor organizatiei dvs. pentru a identifica eventualele puncte slabe. Aceste riscuri pot fi de natura financiara, operationala sau tehnica.

Identificarea riscurilor este o etapa esentiala in procesul de prevenire. 

Cu toate acestea, deoarece identificarea riscurilor este un proces, ea nu se realizeaza peste noapte. Trebuie sa stabiliti un proces de constientizare pentru risc in randul partilor interesate, astfel incat acestea sa fie constiente de riscuri si sa poata incepe procesul de reducere a acestora.

Tipuri de analiza a riscurilor de securitate

Exista multe tipuri diferite de analiza de risc la securitate fizica, fiecare cu propriul set de consideratii. Urmatoarele sunt cele mai frecvent recunoscute tipuri de analiza a riscurilor:

  • Analiza ofensiva a riscurilor;
  • Apararea impotriva atacurilor;
  • Evaluarea riscurilor;
  • Determinarea valorii globale a unui activ;
  • Reducerea riscurilor;
  • Prevenirea aparitiei unor evenimente nedorite;
  • Dezvaluirea si gestionarea riscurilor;
  • Comunicarea riscurilor catre personal si public;
  • Concluzii.

Care este domeniul de aplicare al unei analize a riscurilor de securitate?

O analiza a riscurilor de securitate nu este doar un raport tiparit pe hartie si trimis conducerii. Este un proces care implica identificarea amenintarilor si riscurilor potentiale, determinarea valorii globale a unui activ si a riscului pe care il prezinta acel activ. Poate implica, de asemenea, cuantificarea valorii diverselor active pentru intreprindere si determinarea nivelului de securitate de care acestea ar avea nevoie.

Apeleaza la echipa RSGE pentru analiza de risc la securitate fizica

Analiza de risc la securitate fizica presupune identificarea si implementarea masurilor de securitate a bunurilor si valorilor prevazute legislatia in vigoare. Specialistii RSGE vor efectua analiza de risc la securitate fizica si vor stabili masurile de securitate de implementat impotriva efractiei.

Urmatorul pas in acest proces este efectuarea unei analize de risc a activelor rezidentului pentru a determina valoarea activelor si nivelul de protectie de care acestea au nevoie. Evaluarea riscurilor va identifica urmatoarele: 

  • riscul de a fi victima unei infractiuni; 
  • riscul de a pierde bunurile in cazul in care rezidentul este jefuit; 
  • nivelul de protectie necesar pentru bunurile respective; 
  • costul implementarii.

Analiza de risc la securitate fizica este un proces detaliat si trebuie efectuata de un specialist cu experienta in acest domeniu. Acest lucru va determina niveul de securitate al firmei dumneavoastra si va va ajuta sa luati masuri impotriva riscurilor prezente pentru a putea pune siguranta angajatilor pe primul loc

Daca va aflati intr-una dintre situatiile de mai jos, aveti nevoie de o analiza a riscurilor de securitate fizica.

  • Dumneavoastra, in calitate de agent economic eligibil, sunteti considerat prin Legea 333/2003 ca facand parte din categoria intreprinzatorilor;
  • Planul dumneavoastra de securitate si proiectul de sistem tehnic de securitate includ o analiza a riscurilor, care este necesara pentru ca M.I. sa il aprobe;
  • Intelegerea vulnerabilitatilor de securitate ale afacerii dvs. este o parte esentiala a gestionarii securitatii.